Etică în afaceri - Compania analizată Coca-Cola HBC România

Extras din proiect Cum descarc?

1. Descrierea organizatiei
Compania Coca-Cola HBC Romania, tara membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, asigura pentru produsele Coca-Cola imbutelierea, distributia, vanzarea si marketingul operational, fiind lider pe piata bauturilor non-alcoolice din Romania. Coca-cola Romania este filiala Companiei Coca-Cola, fiind detinatoarea marcilor inregistrate si a concentratului bauturilor racoritoare. Cele doua companii lucreaza in parteneriat.
In Romania, Coca-Cola HBC Romania imbutelieaza o gama larga de produse marca Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), pana la ceaiuri (Nestea), apa (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), bauturi energizante (Burn) si cafea Ready to Drink (Illy). Produsele Coca-Cola sunt imbuteliate in fabrici pozitionate strategic in toate regiunile tarii: Ploiesti, Iasi, Timisoara si incepand cu 2002 si in Vatra Dornei. In prezent, aproximativ 2200 de oameni sunt angajatii Coca-Cola.
De-a lungul timpului, Coca-Cola HBC Romania si-a castigat reputatia de ,,scoala de management", ,,exportand" in structurile Coca-Cola Hellenic din intreaga lume peste 50 de manageri in pozitii de middle si top management. Numerosi manageri de top din mari companii romanesti si multinationale si-au inceput cariera in Coca-Cola HBC Romania.
Investitia companiei in Romania inseamna si crearea unei relatii speciale cu romanii, Coca-Cola promovandu-si consecvent principiile si valorile pe piata romaneasca, oferind permanent partenerilor de afaceri si consumatorilor romani produse si servicii de cea mai buna calitate, respectand in acelasi timp obiceiurile si cultura comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Inovatia, pasiunea, integritatea, leadership-ul, comunicarea permanenta cu consumatorii companiei sunt caracteristici definitorii pentru compania Coca-Cola in Romania.
2. Date de identificare
Coca-Cola HBC Romania are sediul social in Voluntari, Soseaua Bucuresti Nord, nr. 10, cladirea O23, et. 1, Judetul Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/2300/2009, Cod Unic de Inregistrare (CUI) 474152. Actionarul majoritar al Coca-Cola HBC Romania este CC BEVERAGES HOLDINGS II B.V., avand sediul in Olanda.
Canalele de piata din Romania: Hipermarketuri, Supermarketuri, Cash&Carry, magazine de tip discount, locale si traditionale si chioscuri. Alte canale: BTR (Bar, Terasa, Restaurant), QSR (Fast-Food), HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele)
Coca-Cola HBC Romania ofera o gama variata de bauturi nonalcolice: bauturi racoritoare carbonatate si necarbonatate, bauturi energizante, apa, ceai si cafea. Compania promoveaza dezvoltarea durabila, generand valoare pentru business si pentru comunitatea in care isi desfasoara activitatea.
3. Forma juridica, domeniul si obiectul de activitate
Compania Coca-Cola este cel mai mare producator de bauturi non-alcoolice din lume. Aceasta comercializeaza o gama larga de bauturi, inclusiv ceai si cafea, sucuri naturale, bauturi pentru sportivi, bauturi racoritoare carbogazoase si apa.
Unul dintre cele mai valoroase branduri din lume, Coca-Cola, este prezent pe piata romaneasca prin imbuteliatorul Coca-Cola Hellenic Bottling Company, care a investit in mod constant in ultimii ani in unitatile de productie din Romania.
Sistemul Coca-Cola din Romania este format din Coca-Cola Romania, reprezentantul The Coca-Cola Company (detine marcile companiei si produce concentrate) si partenerul sau imbuteliator, compania Coca-Cola HBC(care produce, distribuie si vinde produsele sub licenta).
SC Coca-Cola HBC Romania SRL este o societate cu capital 100% privat, valoarea capitalulu social fiind de 247908780 RON, cu o cifra de afaceri de 1.721.351.922 lei, conform bilantului din 2007 depus la Ministerul Finantelor.
In Romania, Coca-Cola HBC Romania imbutelieaza in fabricile din Ploiesti, Iasi, Timisoara si Vatra Dornei o gama larga de produse Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Scheweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), pana la ceaiuri (Nestea), apa (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), bauturi energizante (Burn) si cafea Ready to Drink (Illy).


Fisiere în arhivă (1):

  • Etica in afaceri - Compania analizata Coca-Cola HBC Romania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!