Evaluarea percepției consumatorilor cu privire la produsele ecologice

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 
Daca cu treizeci de ani in urma, de ecologie se ocupau organele guvernamentale si organizatiile non-guvernamentale, in zilele de astazi caracteristica ecologica a produselor si proceselor de productie si de prestari de servicii devine o valoare economica care presupune investitii si genereaza venituri pentru firmele care le adopta. Astazi, atributul ecologic poate fi capitalizat de catre firme. In aceasta tendinta se incorporeaza foarte bine dezvoltarea pietei alimentelor ecologice. Lucrarea prezenta se incadreaza in domeniul comportamentului consumatorului si cerceteaza unele aspecte legate de acesta in raport cu produsele alimentare ecologice certificate. 
Problema de cercetare 
Conform statisticil, in Romania nivelul consumului de produse ecologice este scazut, insa productia este in continua crestere. In momentul de fata producatorii autohtoni prefera piata europeana de vest, pentru ei aceasta functionand ca un aspirator si oferind un pret mai adecvat pentru valoarea furnizata consumatorilor de produsele ecologice, respectiv mai conform cu costurile productiei si comercializarii lor. Publicul din Romania dispus sa consume alimente ecologice din diferite motive, cumpara produsele de import distribuite prin lanturi de hipermarketuri la un pret foarte ridicat. Acest paralelism intre cele doua parti ale schimbului economic poate fi redus cu ajutorul programelor de comunicare de marketing catre ambele parti. 
Cercetarile au aratat ca exista o discrepanta intre consumul declarat al populatiei si datele statistice ale autoritatilor. Desi atitudinea este frecvent favorabila fata de produsele alimentare ecologice, aceasta nu se va concretiza intotdeauna in cumparare, primul impediment fiind dificultatea identificarii produselor alimentare ecologice, o problema raportata in intreaga lume. Oamenii se declara a fi consumatori ai produselor alimentare ecologice si se considera informati in aceasta privinta, insa multi dintre ei nu cunosc principalele caracteristici ale acestora si nici sistemul lor de certificare. Astfel le confunda cu produsele care ofera beneficii similare, iar in cel mai rau caz cu produse aparent ecologice, contrafacute. 
Obiectivele cercetarii 
Obiectivul general al lucrarii este acela de a studia legatura intre cunostintele si atitudinile consumatorilor si locul acestora in sistemul decizional de cumparare pentru a intelege comportamentul lor fata de produsele alimentare ecologice. In contextul prezentat in partea introductiva a lucrarii, prin elaborarea acestei lucrari ne propunem atingerea urmatoarelor obiective: 
1. Definirea produselor organice, care vor reprezenta obiectul cercetarilor comportamentului consumatorului. 
2. Conceptualizarea cunostintelor si cautarea granitelor in delimitarea lor. 
3. Conceptualizarea atitudinilor. 
4. Construirea si validarea unui model care descrie impactul cunostintelor si atitudinilor asupra comportamentului.


Fisiere în arhivă (1):

  • Evaluarea perceptiei consumatorilor cu privire la produsele ecologice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!