Evaluarea Performantelor Angajatilor in Cadrul SC Upetrom 1 Mai SA

Cuprins proiect Cum descarc?

- Capitolul I - Rolul M.R.U. in teoria Generala a Managementului.
- Capitolul II - M.R.U. in cadrul S.C. Upetrom 1 Mai S.A. Ploiesti.
- Capitolul III - Organizarea S.C. Upetrom 1 Mai S.A. Ploiesti 
- Capitolul IV - Evaluarea performantelor angajatilor in cadrul S.C. Upetrom 1 Mai S.A. Ploiesti.


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
ROLUL MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE IN TEORIA GENERALA A MANAGEMENTULUI
1.1 DEFINIREA MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE
Managementul Resurselor Umane ca orice alt domeniu stiintific, este rezultatul cercetarii
specializate si se inscrie pe traiectoria deja cunoscuta a unei evolutii si diversificari relativ rapide, in numeroase domenii de activitate.
Desprinzindu-se de Managementul General, Managementul Resurselor Umane s-a diferentiat si s-a autonomizat, restrangandu-si problematica sau obiectul de studiu, si, in consecinta s-a specializat, avand in prezent un loc bine precizat in cadrul managementului general. Pornind de la un domeniu deja cunoscut, cel al managementului general, imprumutind de la acesta unele concepte, metode de investigare si chiar limbaje de exprimare sau analogii de procese, Managementul Resurselor Umane isi precizeaza obiectul de studiu, isi traseaza sau delimiteaza propria frontiera astfel incat realitatile organizatiei sunt tratate potrivit obiectivelor urmarite.
Aparitia si dezvoltarea managementului resurselor umane a avut si are multiple influente favorabile asupra managementului general, deoarece planurile metodologice pe care le genereaza, impulsioneaza procesele cunoasterii stiintifice in general, care la randul lor, permit noi dezvoltari ale teoriei si practicii manageriale.
O delimitare neta intre diferitele domenii specializate ale managementului general, nu se poate face sau este dificil de realizat, insa exista numeroase probleme sau aspecte ale realitatii din cadrul organizatiei sau ale practicii manageriale care apartin managementului resurselor umane ca domeniu stiintific specializat.
Managementul Resurselor Umane este un termen relativ recent, mai modern, pentru ceea ce s-a numit traditional: "administrarea personalului"; "relatii industriale"; "conducerea activitatilor de personal"; "dezvoltarea angajatilor"; "managementul personalului".
Managementul resurselor umane cuprinde acele activitati prin care se optimizeaza performanta oamenilor dintr-o organizatie, precum si relatiile dintre acestia. Principalele activitati si functii ale managementului resurselor umane sunt:
- recrutarea si selectia;
- integrarea noilor angajati;
- evaluarea performantelor angajatilor;
- stimularea materiala si morala;
- administrarea relatiilor de munca.
Fiecare organizatie combina in diferite proportii resursele materiale, financiare,informationale si resursele umane pentru a produce bunuri si servicii. Dintre toate acestea, resursele umane sunt vitale pentru asigurarea succesului oricarei afaceri. Fara angajati capabili o firma produce ineficient si risca falimentul. Managementul resurselor umane este consecinta fireasca a preocuparii de a avea angajati capabili si consta intr-o serie de activitati menite sa influenteze performanta personalului firmei.
Managementul resurselor umane le permite managerilor sa analizeze mai bine problemele angajatilor si sa le gaseasca solutii mai bune.
Resursele umane reprezinta una dintre cele mai mari investitii financiare ale firmei; este deci normal ca utilizarea lor eficienta sa constituie o prioritate. Resursele umane sunt un tip mai special de resurse: cu cat se incearca sa se "consume" mai mult, cu atat utilizarea lor se dovedeste mai ineficienta. Pentru a putea folosi aceasta resursa cu succes, ea trebuie dezvoltata. Acest lucru face din Managementul Resurselor Umane o activitate mai complexa decat simpla angajare, concediere sau conducere a unor oameni pentru a atinge rezultatele in urma carora ei sunt recompensati corespunzator.
1.2 OBIECTIVELE MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE
Principalul obiectiv al managementului resurselor umane il constituie cresterea performantei
in firma, adica a eficientei cu care organizatia isi foloseste resursele. Resursele umane pot fi adaptate cerintelor fiecarei firme.
Un manager are in vedere, din perspectiva managementului resurselor umane,
urmatoarele doua aspecte:
- participarea angajatilor data de reducerea absenteismului si a fluctuatiei de personal, cresterea sigurantei in munca;
- eficienta personalului din subordine, adica realizarea cu succes a sarcinilor ce sunt alocate fiecarui angajat, lucru ce depinde de capacitatea si motivarea personalului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Performantelor Angajatilor in Cadrul SC Upetrom 1 Mai SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!