Evaluarea Societatii Dinamic SRL

Extras din proiect Cum descarc?

CAP. I REZUMATUL PRINCIPALELOR CONCLUZII
1.1 OBIECTUL EVALUARII
Obiectul evaluarii in cauza este societatea comerciala Dinamic SRL, in speta evaluarea afacerii.
Evaluarea afacerii, este cel mai complex tip de evaluare, in sensul ca depinde de o multitudine de factori legati de piata, cum ar fi: 
-evolutia economiei
-evolutia teoriei investitiilor
-evolutia pietelor financiare
-evolutia sistemului de impozitare.
Valoarea afacerii include contributia mijloacelor fixe corporale si necorporale, a echipamentelor, goodwill-ului si a altor active intangibile.
Valoarea activelor, ansamblul constitutiv al acestora reprezinta valoarea societatii, exprimata la un moment dat de situatiile sale financiare, valoare pe care expertul evaluator de intreprinderi o ajusteaza potrivit regulilor proprii activitatilor sale, stabilind in acest mod valoarea justa a societatii evaluate.
1.2 SCOPUL EVALUARII
Scopul evaluarii societatii Dinamic SRL, ca afacere, este legat de tranzactii comerciale.
Expertul evaluator tine sa precizeze ca prin aceasta evaluare se stabileste o valoare care poate indica companiei in speta suma maxima pe care asociatii in calitate de cumparatori trebuie sa o ceara (limita maxima) fara sa deterioreze situatia financiara a acestora ca rezultat al tranzactiei.
La evaluarea societatii se are in vedere atat sinergia dintre activele identificabile ca atare, cat si acele active care, individual, nu intrunesc conditiile pentru a fi recunoscute astfel in situatiile financiare, dar care participa la crearea profitului si care sunt cunoscute sub denumirea generica de ,,fond comercial".
1.3 SCARA VALORILOR STABILITE 
A. Metoda patrimoniala:
Valoarea unei societati este intr-o prima etapa echivalenta cu valoarea patrimoniului pe care-l detine.
Aceasta valoare este data prin reevaluarea posturilor din bilantul contabil care face o valoare potentiala, care nu s-ar degaja decat in momentul vanzarii bunurilor patrimoniale.
Activul net al societatii evaluate a fost corectat si a rezultat un activ net real. La acesta s-a efectuat o corectie cu valoarea activelor care nu au apartinut societatii evaluate, dar care au concurat la obtinerea profiturilor anterioare.
Astfel:
Activul brut corectat este:
ABC = 41.756.069 lei 
S-a considerat ca 25% din provizioanele de riscuri se comporta ca datorii 
(149759 lei x 25% = 37.440 lei).
DATORII = 8.060.929 lei + 4.930.766 lei + 37.440 lei = 13.029.135 lei
In aceste conditii, valoarea activului net corectat devine:
ANC = ABC - DATORII
ANC = 41.756.069 lei - 13.029.135 lei = 28.726.934 lei ( 7.957.157 eur la un curs euro de 3,6102 lei/eur la 31.12.07)
Valorea substantiala care se adauga la activ este valoarea neta a imobilizarilor corporale luate in chirie sau in leasing operational: 251.103 lei.
Valoarea societatii evaluate prin metoda patrimoniala
V = ANC + Vsubst. = 28.846.370 lei (7.990.242 eur la un curs euro la 31.12.2007 de 3,6102 lei/euro)
B. Metoda bazata pe venit
Valoarea unei societati nu este numai suma mijloacelor individuale de active si pasive a acestor activitati, ci mai degraba modalitatea de manifestare si participare a acestora la obtinerea profiturilor prezente si viitoare.
Valoarea societatii evaluate se bazeaza, plecand de la supozitia unor obiective pur financiare, pe valoarea actualizata a fluxurilor monetare nete de la societate catre proprietar, adica se bazeaza pe capacitatea acesteia de a avea profit din activitati, pentru proprietar.
Aceasta valoare se bazeaza pe profiturile societatii, care se obtine daca afacerea estre continuata in viitor.
Calcularea valorii societatii evaluate, ca valoare a castigurilor actualizate, se poate fonda pe metodologia capitalizarii castigurilor sau pe tehnicile de fluxuri monetare.
Valorile utilizate sunt cele care presupun continuarea exploatarii actuale, ele fiind legate de piata, de conditii normale de tranzactionare.
Una dintre metodele utilizate este cea a capitalizarii rezultatului, in sensul estimarii castigului net pe care il va genera afacerea pe un orizont mai lung de timp si apoi transformarea respectivului castig in unitati monetare prezente prin aplicarea unui factor de actualizare care include o rata de fructificare a capitalurilor specifica.
Evaluarea a preluat profitul inregistrat in bilanturile contabile aferente anilor 2005 si 2006 si la corectat cu diferenta dintre amortizarea efectiva (Aef) si amortizarea necesara (Anec), luand in calcul rata de amortizare utilizata in medie, in ramura. 
Rezultatele trecute corectate s-au extrapolat ca rezultate viitoare, capacitatea beneficiara care a fost luata in calcul de catre expertul evaluator fiind o medie a profiturilor nete trecute-prezente-previzionate.
Metoda de capitalizare a veniturilor se bazeaza pe capacitatea beneficiara ca sursa principala a veniturilor si pe un multiplicator capitalistic, care poate avea diferite semnificatii (ex: inversul ratei de capitalizare si direct proportional cu riscul).


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Societatii Dinamic SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!