Evaluarea unei societăți comerciale cu obiect de activitate bancar BRD

Extras din proiect Cum descarc?

.
I .Definirea misiunii evaluarii
1.Prezentarea intreprinderii evaluate
BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca a Romaniei, cu o cota medie de piata de 20%. Cu o capitalizare de peste 5 miliarde de euro, banca ocupa locul doi in topul companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti. BRD apartine unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Europa: Grupul Societe Generale. Banca are aproximativ 2.300.000 clienti si activeaza pe in principal pe trei piete: persoane fizice si IMM-uri (banca de retail), banca marilor clienti corporate si banca de investitii. 
BRD - Groupe Societe Generale este o societate pe actiuni. Ea functioneaza conform Legii nr. 31/1990 cu privire la societatile comerciale si Ordonantei de Urgenta nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, precum si conform altor reglementari specifice.
2.Structura actionariatului
3.Scopul si utilizarea evaluarii
Scopul evaluarii unei societati comerciale cu obiect de activitate bancar este acela de a stabili valoarea globala a entitatii ca intreg prin punerea in evidenta a pozitiei finanicare a entitatii date de valoarea unor indicatori precum:
-  Mijloacele fixe (uzura fizica si morala, rentabilitatea econimica a acestora).
-  Gradul de indatorare fata de Banca Centrala, fata de clienti, fata de alte institutii bancare si fata de alti agenti economici.
-  Nivelul rezervei minime obligatorii, nivelul disponibilitatilor banesti.
-  Capacitatea de a mijloci activitati economice si fluxuri de numerar.
-  Capitalul propriu, modalitati de finantare, actionariat.
II. Cunoasterea obiectivului supus evaluarii
Cunoasterea obiectului evaluat (a societatii evaluate) se face prin studierea atat a situatiilor financiare anuale, cat si a unor informatii cu privire la modificarea capitalului social, etc. Principalele surse de informatie studiate sunt:
-  Situatiile financiare anuale (bilantul contabil ofera informatii cu privire la pozitia financiara a firmei, contul de profit si pierdere indica performantele financiare ale firmei)
-  Analiza fluxurilor de trezorerie
-  Analiza evolutiei bursiere a cursului actiunilor societatii evaluate.
1.Tipul intreprinderii
BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare si detine a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti.
BRD - Groupe Societe Generale este prezenta in toate judetele Romaniei printr-o retea de 937 de agentii .
La 31 decembrie 2010, BRD numara 2,5 milioane clienti activi individuali si corporativi si peste 2 millioane de carduri incluse in sistemul 3D Secure.
Actionarul principal al BRD este Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale carui servicii sunt utilizate de 32 milioane clienti din intreaga lume.


Fisiere în arhivă (1):

  • Evaluarea unei societati comerciale cu obiect de activitate bancar BRD.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  www.brd.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!