Evaluari de mediu

Extras din proiect Cum descarc?

1.1. Date de identificare
Activitatea principala a S.C. Mittal Steel Roman S.A. o constituie producerea si comercializarea tevilor din otel fara sudura, laminate la cald, laminate sau trase la rece.
S.C. Mittal Steel Roman S.A. este situata pe Str. Soseaua Roman-Iasi, la km 333 de Roman, jud. Neamt. Societatea este inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J27/88/1991, cod fiscal R 2057240, IBAN RO 06 RNCB 3710000000 100001, deschis la BCR filiala Roman, reprezentata prin director general regie Paul Aikarevelil.
S.C. Mittal Steel Roman S.A. este detinuta incepand din 14 ianuarie 2004 si pana in prezent de catre LNM HOLDINGS NV, care detin 69,768% din actiunile societatii.
1.2. Amplasarea in zona, vecinatati
S.C. Mittal Steel Roman S.A. este situat in Soseaua Roman-Iasi la km 333, cu sediul social in Str. Stefan cel Mare nr. 246, Roman, jud. Neamt, si ocupa o suprafata de 1 629 031 mp in localitatea Cordun, la 5 km de orasul Roman, jud. Neamt.
Accesul pe amplasament se face prin poarta din Soseaua Roman-Iasi, la km 333, satul Cordun. Amplasamentul este protejat de un gard din beton prefabricat si cu sarma ghimpata pe trei laturi, inalt de cca. 2 m. A patra latura, de unde se face accesul in unitate este blocata de cladirea administrativa si gard viu sau gard obisnuit din plasa.
Vecinatatile societatii sunt:
- Nord - satele Cordun si Simionesti;
- Sud - orasul Roman;
- Est - S.C. ,,ELEROM" S.A. - soseaua E85 (Bucuresti-Suceava);
- Vest - satul Cordun.
1.3. Geologia, geografia, hidrologia, tip de sol, flora, fauna etc.
Geologia amplasarii S.C. Mittal Steel Roman S.A. face parte din Platforma Moesica, situandu-se in partea de Sud-Est a acesteia, in culuarul Moldova-Siret, partea sudica a gruiului Romanului. Culoarul Moldova-Siret reprezinta 12% din suprafata judetului si este alcatuit din luncile celor doua rauri si mai multe niveluri de terasa.
Morfologia regiunii se caracterizeaza prin ampla dezvoltare a reliefului fluvial sub forma teraselor de fund vale, teraselor de versant si a teraselor de confluenta. Aceasta zona este incadrata din punct de vedere al altitudinii in ecartul 185-225 m. Albia minora a raului Moldova are un curs meandrat datorita aportului mare de aluviuni.
Hidrologia amplasarii S.C. Mittal Steel Roman S.A. ne arata ca la aprox. 2 km de amplasament se afla principalul curs de apa, si anume raul Moldova, si afluentul sau, paraul Morii. Albia minora a raului Moldova este de tip impletit, meandrat, patul acesteia fiind pavat cu material grosier (bolovanisuri si pietrisuri).
Apa subterana, ca panza freatica, a fost intalnita pe amplasamentul evaluat la circa 2-5 m, nivelul apelor subterane variind si in functie de regimul pluvial.
Solul unde este amplasata societatea este alcatuit in mare parte din nisipuri medii grosiere cu intercatii de pietrisuri, subordonat nisipurilor argiloase si argilo-prafoase, grosimea acestora nedepasind 3-5 m.
In lungul bratelor parasite ale Moldovei, paturile fostei albii sunt pavate cu material grosier de talia pietrisurilor si bolovanisurilor, prinse intr-o matrice discontinua de nisipuri grosiere, aceste areale fiind acoperite de prostosoluri aluviale.
Referitor la fauna si flora, in vecinatatea amplasamentului S.C. Mittal Steel Roman S.A. nu sunt semnalate specii, habitate protejate sau zone sensibile. De subliniat este ca efluentul unitatii este deversat in raul Moldova, in conditiile in care sunt respectate prevederile NTPA 001/2002. 
Avand in vedere nivelul monitorizarii emisiilor in atmosfera, in conformitate BREF, este nevoie sa se asigure si monitorizarea continua a acestora. In acest fel se poate asigura controlul continuu al emisiilor in aer si apa, ceea ce permite respectarea permanenta a reglementarilor referitoare la prevenirea si controlul integrat al poluarii.
1.4. Descrierea produselor si a proceselor tehnologice
In cadrul S.C. Arcelor Mittal Roman S.A. domeniul principal de activiate consta in productia de tuburi de fonta si otel iar obiectul principal de activitate este productia de tuburi de otel. Pe langa activitatea principala societatea mai poate desfasura 118 activitati conform Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor nr 7 din 21 iulie 2004.
Activitatea principala o constituie producerea si comercializarea tevilor din otel fara sudura, laminate la cald, laminate sau trase la rece, precum si activitatea de import-export. A activitate secundara se poate mentiona comercializarea de piese turnate din otel si pieselor prelucrate prin aschiere.
Pentru desfasurarea activitatii interioare si a bunului mers al societatii, aceasta mai desfasoara si urmatoarele activitati:
- Intretinerea si reparatii;
- Investie si regie proprie;
- Producerea si comercializarea agentilor termici ( apa calda si abur pentru consumul 
societatii) si a oxigenului industrial;
- De verificari metrologice, reparatii si intretinerea A.M.C.R.;
- De asistenta tehnica;
- De proiectare si exploare sisteme informative;
- Cercetare proiectare,consultanta;
- Marketingn,publiciate;
- Aprovizionarematerii prime si auxiliare.
Ca produse finite unitatea realizeaa tevi di otel carbon laminte la cald si la rece, precum si subprodusele scule de laminare, piese de schimb.
Unitatea are cca 3080 angajat,din care 1674 lucreaza in 3 schimburi,angajati din cadrul CFUnsi pompieri care lucreaza 12/24.
In anul 2003 structura productiei marfa livrata a fost urmatoarea:
- tevi constructii ebos,trase la rece; 
- tevi constructii extractii si ebos pentru burlane.


Fisiere in arhiva (1):

 • Evaluari de mediu.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!