Ford Motor Company

Extras din proiect Cum descarc?

1. Istoricul Companiei FORD 
1.1 Legenda lui Henry Ford
Henry Ford a transformat modul nostru de viata datorita autovehiculelor practice si accesibile. El a fost inventatorul metodelor de productie moderne in masa care au devenit referinta practicilor industriale in cursul primei jumatati a secolului XX. 
Nascut pe 30 iulie 1863 la Springwells, Township, Wayne County in Michigan, era fiul cel mai mare din cei 6 copii ai lui William si Mary Ford, o familie prospera de fermieri. Isi impartea timpul intre scoala si muncile agricole. De mic copil, arata interes pentru mecanica. Astfel ca va deveni un geniu. Astazi, este recunoscut drept una dintre cele mai importante figuri din industrie.
1.2 Invatarea meseriei
In 1875, la 12 ani, Henry iti petrece intregul sau timp liber intr-un mic atelier, echipat chiar de el. El a construit aici primul motor cu aburi, la varsta de 15 ani, inainte de a-si parasi casa in 1879 pentru un oras vecin cu Detroit, unde va aprofunda cunostintele de mecanica, revenind uneori acasa pentru a-si ajuta familia la muncile campului. Va invata timp de 3 ani dupa care se va intoarce la Dearborn. Apoi, iti va dedica timpul repararii motoarelor cu vapori, in diferite ateliere, si intretinerii utilajelor de la ferma tatalui sau. In 1888 se va casatori cu Clara Bryant si isi va intretine familia angajandu-se intr-o otelarie. In 1891, Ford devine inginer la "Ediso Illuminating Company" din Detroit. Promovarea sa in 1893 ii va oferi timpul si mijloacele mobilizarii atentiei catre experimentarea motoarelor cu combustie interna.
1.3 Cvadriciclul
Experimentele sale cunosc apogeul in 1896 cand a realizat propriul sau vehicul automotor- Cvadriciclul. Primul motor Ford din istorie a fost testat in bucataria familiei Ford. Odata cu aceasta tentativa, el a realizat un motor instalat pe un sasiu, echipat cu 4 roti de bicicleta. Astfel a luat nastere prima masina Ford.
1.4 In Solo
In 1899, Henry demisioneaza de la Edison si organizeaza "Detroit Automobile Company". Un an mai tarziu, compania da faliment. In acest timp, el concepe si construieste mai multe masini de curse.
1.5 Ford Motor Company
Ford Motor Company a fost fondata in 1903. Henry Ford, cu 25,5% actiuni devine vice - presedinte si inginer - sef. Incet, incet la fabrica Ford din bulevardul Mach din Detroit au ajuns sa se construiasca mai multe masini pe zi. Doi sau trei oameni se ocupau de cate o masina utilizand componente cumparate din afara tarii. Prima masina terminata a fost vanduta pe 23 iulie 1903. Henry devine astfel presedinte si proprietar in 1906. Henry Ford si-a indeplinit visul de a produce un automobil la un pret rezonabil, fiabil si eficient datorita modelului T, in 1908. Acest vehicul a deschis o noua epoca. Era usor de condus si de intretinut si se comporta bine pe drumurile grele. Acesta a fost un succes imediat.
1.6 Noua generatie
In 1919, Henry si fiul sau, Edsel, vor recumpara participatiunile actionarilor minoritari si vor deveni singurii proprietari ai companiei. Edsel, care ii va succede tatalui sau ca prim - presedinte, va detine aceasta functie pana la moartea sa in 1943.
In decursul istoriei noii idei si tehnologii au revolutionat supply chain-urile si au schimbat modul in care oamenii lucreaza. Acum 200 de ani, masinile gigantice au inlocuit forta de munca in efectuarea operatiunilor in fabrici. Caile ferate, electrificarea si noile metode de comunicatie au extins pietele si au facut supply chain-urile mai bune, mai rapide si mai ieftine. 
La inceputul anilor 1900 Henry Ford a creat prima linie de asamblare mecanizata, folosind metode specifice de management. Aceasta a redus timpul necesar construirii unui Model T de la 728 de ore la 1,5 ore si a initiat era productiei in masa. In urmatorii cca 60 de ani, producatorii americani au devenit adeptii productiei in masa cu ajutorul tehnicilor de cercetare a operatiunilor. In anii 1970, insa, superioritatea in productia Statelor Unite a fost supusa provocarii costurilor mai mici si produselor cu o calitate superioara lansate de companiile straine in multe ramuri ale industriei.
Concurenta la nivel global i-a fortat pe producatorii din Statele Unite sa se concentreze pe imbunatatirea calitatii reducand defectele din supply chain-urile lor. Incepand cu anii 1970 producatorii japonezi cum ar fi Toyota au schimbat regulile productiei de la productia de masa la productia supla (de tip lean). Acest tip de productie se concentreaza pe flexibilitate si calitate mai degraba decat pe eficienta si cantitate. 
2. Structura portofoliului de produse actual
Produsele si serviciile pe care le ofera compania Ford in momentul de fata sunt: 
-Autoturisme:
-Ford Ka
-Ford Fiesta
-Ford Fusion
-Ford focus
-Ford C-Max
-Ford Kuga
-Ford Mondeo
-Ford S-Max
-Ford Galaxy


Fisiere in arhiva (1):

  • Ford Motor Company.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!