Funcția Analistului de Competitiv Intelligence și Locul Acesteia în COR

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 1
1. Clasificarea ocupaţiilor din România 2
1.1. Principiile clasificării ocupaţiilor 3
Ocupaţia 4
Funcţia 4
Meseria 4 Profesia 5
1.2. Codul clasificaţiei ocupaţiilor 6
2. Necesitatea noii clasificări a ocupaţiilor din România 7
2.1. Clasificarea ocupaţiilor din România (COR) 7
2.2. Rolul analistului în cadrul COR 10


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Lucrarea este concepută ca un instrument absolut necesar pentru utilizatori, adresându-se tuturor celor care gestionează şi prelucrează informaţii statistice referitoare la ocupaţii, la nivel macro- sau microeconomic, şi este destinată, în principal, clasificării şi codificării corecte a ocupaţiilor înregistrate cu privire la populaţia ocupată, şomeri, locuri vacante etc.
Prima parte a lucrării explică natura clasificării ocupaţiilor din România, fundamentează conceptele de bază utilizate în realizarea ei, prezintă avantajele utilizării standardelor internaţionale pentru asemenea clasificări şi schiţează cateva din principalele utilizări ale acesteia. 
Partea a II-a, care este principala parte a acestei lucrari, conţine clasificarea sistematică a ocupaţiilor, precum si a funcţiei de analist de Competitiv Intelligence, şi locul acestuia în cadrul COR.
1. Clasificarea ocupaţiilor din România
Principala instiţutie care elaborează clasificările şi nomenclatoarele unice pe ţară este Institutul Naţional de Statistică. Direcţia Judeţeană de Statistică are rolul de a întreţine permanent unele nomenclatoare (cum este cel al agenţilor economici şi sociali din intreg judeţul), pentru a fi în permanenţă de actualitate.Clasificările standardizate sunt obligatorii de folosit de către agenţii economici în raportarile pe care acestia le fac. Cu ajutorul codurilor din aceste clasificari se poate face prelucrarea datelor statistice individuale, acestea agregându-se pe diferite nivele, atât pe orizontală (în profil teritorial) cât şi pe verticală (pe activităţi ale economiei naţionale şi în final la nivel macroeconomic). Fără codificarea informaţiei din chestionare pe baza clasificărilor şi nomenclatoarelor, centralizareea datelor statistice ar fi practic imposibilă în conjunctura actuală, ţinând cont de numarul foarte mare de agenţi economici precum şi de indicatori statistici 
În practica economică se utilizează sisteme standardizate de clasificări, care constituie componentele de baza ale sistemului informaţional economic. Acesta se constituie în instrumente indispensabile pentru asigurarea în mod unitar a culegerii, stocării, prelucrării şi analizei datelor. Ansamblul acestora reprezinta sistemul unitar de clasificări şi nomenclatoare, care funcţionează la nivel macroeconomic. 
Elaborarea noii clasificări a ocupaţiilor din Romania (COR) a avut ca obiectiv prioritar alinierea la standardele internaţionale elaborate de Comunitatea Europeană (ISCO-88-COM) si ONU (ISCO-88), asigurându-se transparenţa informaţiei economico-sociale în domeniul resurselor şi utilizării forţei de muncă.


Fisiere în arhivă (1):

  • Functia Analistului de Competitiv Intelligence si Locul Acesteia in COR.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!