Fundamentarea Strategiei de Dezvoltare a unei Pensiuni Agroturistice

Extras din proiect Cum descarc?

1. Descrierea solicitantului
Denumirea/Numele solicitantului: HORODNIC LIVIU– ASOCIATIE FAMILIALA
Obiectul de activitate
Principalul obiect de activitate al Asociatiei Familiale Horodnic Liviu este prestarea de servicii turistice, „Alte mijloace de cazare (pensiune agroturistica)”.
În paralel, AF Horodnic Liviu a desfaşurat activitatea de cultivare a terenului agricol şi creşterea animalelor, exploatând iniţial suprafaţa de 6,25 ha teren, dobândit prin reconstituirea dreptului de proprietate , conform Legii 19/1991.
Ulterior, o data cu achiziţionarea de utilaje agricole, s-a mărit suprafaţa aflată în exploatare, prin achiziţionarea de suprafeţe de teren învecinate proprietăţii iniţiale, ajungându-se la 33.2 ha. 
Forma juridica si un scurt istoric al solicitantului
AF Horodnic Liviu, cu sediul social in localitatea Radauti, Str. Marasesti, nr. 2, Bloc 2, ap.2, judetul Suceava, a fost infiintata in mai 1993 sub forma de asociatie familiala. 
Din primul an de functionare si pana in prezent, Asociatia Familiala Horodnic Liviu a oferit servicii de cazare si alimentatie publica. 
Principalii clienti sunt turistii romani si straini, persoane iubitoare de natura, persoane dinamice, dornice sa descopere pacea si incarcatura culturala a frescelor manastirilor Bucovinei, susurul apei reci a Moldovei, atmosfera pitoreasca, traditiile, datinile si binecunoscuta ospitalitate a bucovinenilor.
Asociatia familiala Horodnic Liviu a fost constituita in mai 1993 de catre titularul Horodnic Liviu, persoana fizica si membru asociat Horodnic Eugenia, cu sediul social in localitatea Radauti, Str. Marasesti, nr. 2, bloc 2, ap. 2, judetul Suceava si punctul de lucru localizat in comuna Sucevita, judetul Suceava, nr. 399 .
Datele de identificare ale membrilor AF 
Nr.
Crt. 
Denumire asociat 
BI/CI
CNP
Adresa
1 Horodnic Liviu Seria BI, nr. 182936 1740627333197 Radauti, Str. Marasesti, nr. 2, bloc 2, ap. 2, judetul Suceava
2 Horodnic Eugenia Seria sv, nr. 214985 2770731333191 Radauti, Str. Marasesti, nr. 2, bloc 2, ap. 2, judetul Suceava
Locul desfasurarii activitatii solicitantului :
Nr.
crt. Tip:
Sediul social, punct de lucru, sucursala, filiala Activitate Localizare Adresa
1 Sediul social Administrativa localitatea Radauti, judetul Suceava Str. Marasesti, nr. 2, bloc 2, ap. 2
2 Punct de lucru prestari servicii comuna Sucevita, judetul Suceava nr. 399
Directii strategice de dezvoltare ale Asociatiei Familiale Horodnic Liviu:
- construirea unei pensiuni turistice clasificate cu 3 margarete in comuna Sucevita, judetul Suceava care sa ofere servicii de cazare si alimentatie si servicii auxiliare ce vor veni in intampinarea nevoilor si preferintele consumatorilor 
- valorificarea potentialul turistic exploatat insuficient din comuna Sucevita, judetul Suceava.
2. Descrierea activitatilor si a tehnologiilor aplicate in cadrul proiectului:
Proiectul de investitii de fata vizeaza construirea pensiunii turistice “MIORIȚA” 3 margarete in comuna Sucevita, judetul Suceava pentru a oferi structuri de cazare si o sala de mese cu specific bucovinean venind in intampinarea cererii turisitlor romani si straini pentru oferte turistice de calitate exploatand resursele naturale de care dispune zona Obcinelor Bucovinene.
Proiectul isi propune urmatoarele obiective:
I. sustinerea activitatilor specifice turismului rural, silvoturismului si a ecoturismului;
Prin proiect se urmareste construirea unei pensiuni turistice de 3 margarete in zona Sucevita din judetul Suceava.
Pensiunea isi propune sa se pozitioneze in perceptia clientilor ca oferind servicii de calitate, seriozitate, colaborare viabila pe termen lung, o atmosfera calda, ospitaliera, rustica intr-un cadru traditional bucovinean, mancare gustoasa, tipic romaneasca.
Pensiunea va respecta conditiile si exigentele UE in ceea ce priveste nivelul, structura si calitatea ofertei, implementand un sistem de management al calitatii totale pentru alinierea la cerintele si standardele europene.
In realizarea ofertei pensiunii se va tine cont de oportunitatea pe care o reprezinta pentru zona Sucevei valorificarea potentialului turistic reprezentat de manastiri, de muzeele din orasele si localitatile invecinate, vestigiile istorice, purtatoare ale amprentei secolelor trecute, arhitectura populara, traditiile, datinile, ospitalitatea oamenilor si de cadrul natural de exceptie: masivele muntoase Rarau si Giumalau, padurea, apa Moldovei, vegetatia conifera. Pensiunea isi propune sa promoveze aceste resurse care nu sunt indeajuns exploatate in Romania si astfel sa contribuie nu doar la cresterea standardelor serviciilor turistice romanesti, cat si la educarea mediului de afaceri din domeniu in privinta acestei probleme de comunicare a societatii romanesti. 
II. cresterea veniturilor alternative si a oportunitatilor de angajare pentru tinerii si femeile din mediul rural
Prin implementarea proiectului se va obtine o crestere a veniturilor alternative din zona, o mai buna valorificare a resurselor si a potentialului zonei, o crestere a ratei de ocupare din zona, prin crearea de noi locuri de munca pentru somerii si persoanele disponibilizate din mediul rural. 
Constructia si introducerea pensiunii in circuitul turistic va contribui la dezvoltarea zonei Sucevita, la cresterea numarului de turisti, atat romani cat si straini si implicit la cresterea veniturilor bugetului local. 
Un alt impact al implementarii acestui proiect este reprezentat de reducerea ratei somajului din zona, prin angajarea de persoane fara un loc de munca, din mediul rural, contribuind pe termen mediu si lung la cresterea nivelului de trai si a bunastarii populatiei din zona.
Se vor forma noi abilitati pentru personalul angajat la pensiune, prin instruirea si calificarea persoanelor din mediul rural pentru meserii precum ospatari, bucatari, barmani, cameriste, receptioneri. 
Vor creste veniturile populatiei locale care se ocupa cu producerea si comercializarea de articole de port national, covoare, ceramica (Rosie, Neagra), costume populare, cojoace, cergi, icoane pe sticla, masti populare, vase de olarit, oua incondeiate, scoarte, etc, cat si ale atelierelor mestesugaresti si ale cooperativelor din zona Sucevei, datorita turistilor straini care vor fi atrasi in circuite turistice si care vor fi cazati la pensiunea construita prin proiect. Aceste produse oferite spre vanzare in zona reprezinta o importanta atractie pentru turistii straini si nu numai.
Pensiunea si-a stabilit ca obiective aspectele mai sus mentionate, strategia fiind cea de management a unei afaceri responsabile, performante si transparente.
În acest context se urmareşte o buna utilizare a terenului agricol aflat în proprietate, prin valorificarea superioara a producţiei agrozootehnice rezultate, prin intermediul pensiunii.


Fisiere în arhivă (2):

  • Deviz tehnologic PROIECT AGROTURISTIC.xls
  • Fundamentarea Strategiei de Dezvoltare a unei Pensiuni Agroturistice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!