Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2349
Mărime: 1.55MB (arhivat)
Publicat de: Cristi B.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Emitentul obligatiunilor puse in vanzare este Societatea comerciala SC HEXOL LUBRICANTS SA, cu sediul in Oradea, str Bihorului nr 88, jud Bihor. Societatea nu are sedii secundare.

Codul unic de inregistrare al societatii este 14025749.

Forma juridica de organizare este societate pe actiuni cu capital integral privat. Societatea este persoana juridica romana.

SC HEXOL LUBRICANTS SA este inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului Bihor sub numarul J05/550/28.06.2001.

Societatea functioneaza in conformitate cu dispozitiile Actului Constitutiv, cu prevederile Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile la zi privind societatile comerciale, dispozitiile Codului Civil si Codului Comercial. Conform Actului Constitutiv, art 5, obiectul principal de activitate este ‘’fabricarea altor produse chimice’’, cod CAEN 2466.

Durata societatii comerciale este nelimitata. Societatea a emis un singur tip de actiuni nominative, dematerializate cu valoarea nominala de 3.501 lei/actiune ; numarul actiunilor emise de societate este de 2.000.000 iar capitalul social este de 7.002.000.000 lei. SC Hexol Lubricants SA nu a emis pana in prezent obligatiuni convertibile in actiuni.

La data de 19 iunie 2001 se constituie SC Hexol Lubricants SRL . Capitalul social, integral subscris, a fost de 2.000.000 lei, reprezentand 20 parti sociale (valoare 100.000 lei/parte sociala). Structura initiala a asociatilor cuprindea: SC KONDRATOV SRL (90%) si SC ORPOMI SA (10%).

Domeniul principal de activitate, conform Actului Constitutiv este “Fabricarea altor produse chimice”, cod CAEN 246 iar activitatea principala “Fabricarea altor produse chimice”, cod CAEN 2466. Obiectul de activitate mai cuprinde: “Fabricarea bauturilor alcoolice distilate” (CAEN 1591), “Fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic” (2522), “Comert cu ridicata al bauturilor” (5134), “Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si al produselor derivate” (5151). La data de 30 noiembrie 2004 emitentul isi schimba incadrarea juridica, devenind societate pe actiuni.

Structura actionariatului societatii

Rezultatele economico-financiare ale emitentului in ultimii 4 ani sunt prezentate in tabelul de mai jos:

Pentru a mentine un control strict al produselor, laboratorul uzinal a fost dotat cu instrumente de testare moderne (viscozimetru digital, PH-metru, balante tehnice s.a.) si a fost incadrat cu personal calificat, ingineri chimisti specializati in chimie organica si chimie analitica..

In 2004 s-a initiat un ambitios program de implementare al unui Sistem de Management al Calitatii, in octombrie 2004 obtinandu-se Certificatul ISO 9001:2001 si Certificatul IQ Net pentru sisteme de management. Concomitent Laboratorul de Control al Calitatii a fost amenajat si dotat cu aparatura si testere high-tech de ultima generatie (vascozimetru Brookfield, simulator cold-cranking CCS, tester TBN, flash-point tester, pour-point tester, foaming-tester) devenind astfel unul dintre cele mai moderne laboratoare din tara. Pentru aceasta s-au investit peste 100.000 Euro si in 2005 obiectivele calitatii sunt acreditarea laboratorului conform ISO 17025:2001 si certificarea Sistemului de Management de Mediu conform ISO 14001:1997.

Si in 2004 s-a mentinut trendul ascendent al vanzarilor, inregistrandu-se cresteri mai mari cu peste 50%. Aceasta se datoreaza cresterii competitivitatii produselor HEXOL, disparitiei unor competitori de pe piata, dar si datorita unei politici constante de vanzari adoptate. Toate acestea au generat incredere in marca promovata de noi, printre clientii nostri numarandu-se clienti importanti ca METRO Cash&Carry - cu o colaborare in crestere de la an la an(doar pentru iarna ‘04 s-a incheiat un contract de 700 tone chimicale), Carrefour, SNP PETROM, etc.

Cresterea oportunitatilor de vanzare a determinat o presiune continua asupra logisticii noastre ceea ce ne-a determinat sa incepem in 2004 un proiect de investitii de dotare cu un parc auto modern, cu autoutilitare de 3,5 tone pentru distributie din punctele de lucru si cu camioane de 6 -8 tone, pentru aprovizionarea lor.

Nevoia continua de extindere si dezvoltare a generat si schimbari in actionariatul firmei, in 2004 avand loc si schimbarea incadrarii jurice, Hexol Lubricants devenind societate pe actiuni.

Preview document

Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 1
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 2
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 3
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 4
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 5
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 6
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 7
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 8
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 9
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 10
Fundamentarea unei decizii de finanțare și stabilirea costului capitalului - SC Hexol Lubricants SA - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Fundamentarea unei Decizii de Finantare si Stabilirea Costului Capitalului - SC Hexol Lubricants SA.doc

Ai nevoie de altceva?