Geo Leasing - Plan de Afaceri

Extras din proiect

1. Sinteza executivului:
GEO Leasing a fost constituită în anul 2006 şi este una dintre puţinele companii independente cu capital integral românesc din peisajul societaţilor de leasing ce funcţionează în România. 
Compania doreşte să furnizeze servicii complete de leasing, atât financiar cât şi operaţional. În primul an de funcţionare compania se va axa pe piaţa finanţării prin leasing a autovehiculelor, urmând ca ulterior să penetreze şi pieţele de leasing pentru echipamente şi bunuri imobile.
Clienţii vizaţi sunt companii mari, cu flote auto (atât autoturisme cât şi autocamioane), întreprinderi mici şi mijlocii şi persoanele fizice.
Uniunea Naţională a Societăţilor de Leasing din România estimează că piaţa serviciilor de leasing a fost de peste 5 miliarde de euro în anul 2007, aproape dublu faţa de anii anteriori, creştere cu 32% faţa de 2006, când au fost finanţate bunuri în valoare de peste 3,26 miliarde euro.. Marii jucători de pe piaţa europeană de leasing (BRD Sogelease, Raiffeisen Leasing, MKB Romexterra Leasing, Volksbank Leasing etc.) sunt deja prezenţi în România şi deţin o mare parte din piaţă. 
Piaţa este dominată de autovehicule (din punct de vedere al bunului finanţat). În transportul internaţional de marfă peste 90% din numărul total de camioane moderne sunt achiziţionate în sistem leasing. Autoturismele deţin şi ele o cotă destul de semnificativă datorită avantajelor de ordin fiscal şi mai ales a reducerilor la închirierea de flote. 
Societatea “GEO Leasing” doreşte să ofere servicii de leasing cu dobândă mai mică decât dobânda pieţei prin obţinerea unor linii de finanţare a leasingului foarte avantajoase de la bănci româneşti şi străine. O altă metodă prin care compania va finanţa aceasta activitate este lansarea unor emisiuni de obligaţiuni.
Compania are ca obiectiv finanţări de 1-1,5 milioane euro în primul an. Profitul net estimat este de 10%.
Serviciile companiei vor fi asigurate de o echipă tânără - media de vârstă a personalului vizat fiind sub 30 ani - dinamică, modernă, dar mai ales flexibilă, care să ştie să se adapteze la cerinţele societăţii şi implicit ale pieţii şi mai ales care să ştie să lucreze ca o adevarată echipă, permitând companiei să reacţioneze prompt şi într-un mod profesional la schimbările de pe piaţă. Caracteristicile definitorii ale angajaţilor companiei, în permanenţă perfecţionaţi prin cursuri specifice de analiză, consultanţă financiară şi management, trebuie să fie pasiunea pentru lucrul bine făcut, responsabilitatea, flexibilitatea şi parteneriatul strâns cu clienţii.
1.Prezentarea întreprinderii
Denumirea societăţii comerciale: GEO Leasing
Data înregistrării la Oficiul Naţional al Registrului Comertului: 01 Aprilie 2006. 
Forma juridică de constituire: Societate pe Acţiuni (SA)
Sediul central: B-dul Iuliu Maniu, Sector 6, Bucureşti, (vis-a-vis de Polimed Apaca) 
Tipul activităţii curente (conform CAEN): Închirierea autoturismelor şi utilitarelor de capacitate mică
Natura capitalului: Privat


Fisiere în arhivă (1):

  • Geo Leasing - Plan de Afaceri.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!