Imaginea de Sine si Comunicarea Interpersonala in Cadrul Grupului

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3 
I. Comunicarea interpersonala. Definitie si particularitati 4
I. 1. Specificul perceptiei interpersonale 5
I. 2. Comunicarea interpersonala si comunicarea cu sine 6
II. Comunicarea la nivel de grup 9
II. 1. Rolul imaginii de sine in comunicarea de grup 13
II. 1. 1. Imaginea de sine intre opinie si adevar 20
II. 1. 2. Determinantele sociale ale autoaprecierii 25
II. 1. 3. Imaginea personala - cheia pentru o viata mai buna 28
II. 1. 4. Etapele dezvoltarii ,,proprium-ului" in viziunea lui Allport 32
II. 2. Relatia dintre imaginea de sine si comunicarea interpersonala 35
III. Studiu de caz 40
III. 1. Metodologia cercetarii 40
III. 1. 1. Ipoteze 40
III. 1. 2. Subiectii 41
III. 1. 3. Instrumente de lucru 41
III. 2. Desfasurarea cercetarii 42
III. 2. 1. Analiza si interpretarea datelor 43
Concluzii si recomandari 48
Bibliografie 51
Anexa 52


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Imaginea de sine si comunicarea interpersonala sunt doua aspecte importante care privesc indeaproape pe oricare om, deoarece sunt strict legate atat de fiecare individ in sine, cat si de modul in care acesta socializeaza, interactioneaza cu ceilalti, ca fiinta sociala, care si-ar pierde individualitatea traind in afara comunitatii. De aici decurge si importanta studierii legaturii dintre cele doua notiuni.
Asadar, lucrarea de fata este o cercetare pe tema Imaginii de sine si comunicarii interpersonale in cadrul grupului, fiind structurata pe doua parti: una teoretica si una practica. Partea practica se refera la Imaginea de sine la prescolari. Partea teoretica este structurata pe doua capitole: Comunicarea interpersonala. Definitie si particularitati si Comunicarea la nivel de grup, primul avand doua, iar cel de-al doilea sase subcapitole. Lucrarea isi propune sa verifice relatia existenta intre imaginea de sine si comunicarea interpersonala si sa evidentieze, prin studiul de caz, modul in care o imagine de sine negativa influenteaza comportamentul unui copil. Studiul de caz s-a aplicat pe categoria de varsta prescolara, deoarece in jurul varstei de sase ani se formeaza imaginea si stima de sine, care, in functie de experientele traite in copilarie, persista, influntand in mare masura viata viitorilor adulti.
Aceasta tema a fost aleasa deoarece subiectul ei este de interes general, avand in vedere ca trateaza topic-uri esentiale legate de om, de existenta fiecaruia dintre noi. Mai mult, studiul de caz are menirea de a atrage atentia asupra unor lucruri esentiale referitoare la latura afectiva a prescolarului. Aceste lucruri pe care multi le ignora din lipsa de interes sau din pura nestiinta isi vor lasa amprenta in sufletul viitorului adult.
I. COMUNICAREA INTERPERSONALA - DEFINITIE SI PARTICULARITATI
Din punct de vedere cronologic, comunicarea este primul instrument spiritual al omului in procesul socializarii sale. Inca din trecutul indepartat comunicarea a jucat un rol important in relatiile dintre indivizi. De atunci si pana astazi, comunicarea directa, orala a supravietuit schimbarilor si s-a impus ca cea mai completa forma de comunicare, celelalte tipuri avand importanta secundara.
Comunicarea reprezinta un proces prin care un emitator transmite informatie receptorului prin intermediul unui canal, cu scopul de a produce asupra receptorului anumite efecte 
Prin comunicare directa se intelege, implicit, comunicarea interpersonala. Aceasta are un caracter imediat si reciproc, asigurand realizarea conexiunii inverse (a feed-back-ului) pentru ca rolurile se modifica pas cu pas, emitatorul poate deveni receptor si vice-versa, in functie de durata comunicarii si de frecventa mesajelor transmise. In plus, comunicarea, dialogul sau conversatia nu are nevoie de intermediar, persoanele implicate facand schimb direct de informatii. De aceea, comunicarea interpersonala presupune existenta necesara a prezentei fizice a celor doua sau mai multe persoane care participa la procesul in sine. Comunicarea interpersonala urmareste cunoasterea, autocunoasterea si intercunoasterea. Presupune reciprocitatea activa a conduitei partenerilor din grup: acestia reactioneaza unii cu altii, se cunosc sau se distanteaza, se suspecteaza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imaginea de Sine si Comunicarea Interpersonala in Cadrul Grupului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!