Imbunatatirea Calitatii la Firma Chicco

Extras din proiect Cum descarc?

Pietro Catelli, fondatorul si presedintele Companiei Artsana, s-a nascut la Como in 14 aprilie 1920. El a fost decorat cu titlul de onoare "Cavaliere del Lavoro". Intreaga sa activitate are la baza dezvoltarea relatiilor interumane si dragostea fata de munca. In anii de dupa razboi el a reusit sa fondeze o companie bazata pe calitatea produselor, identitatea brand-ului si comunicare. In 1946 sediul Artsana a fost stabilit la Como, compania producea si distribuia ace hipodermice, termometre si seringi. Brand-ul Chicco s-a nascut in 1958 odata cu Enrico, primul fiu al lui Catelli.
Scopul declarat al Artsana este de a " avea grija de copii si de tot ce ii inconjoara inainte de a se naste si pana la pubertate".
Gama produselor "Chicco" este foarte variata, continand urmatoarele grupe de produse: produse speciale cosmetice care se adreseaza viitoarelor mamici, produse parafarmaceutice; produse cosmetice speciale pentru nou-nascuti; jucarii acoperind toata gama de varsta de la 0-3 ani; accesorii: carucioare, scaune auto, premergatoare, scaune masa, paturi, imbracaminte si incaltaminte pentru copii intre 0 si 6 ani.
Grupul Artsana este prezent in toata lumea prin 19 filiale proprii , din care 13 se afla in Europa printr-o retea selectionata de dealeri si distribuitori locali.
In Romania produsele "Chicco" sunt aduse inca din 1996 de compania PARALELA 45 TURISM SRL prin departamentul sau separat de comert, avand statut de unic importator si distribuitor.
GRIGIOVERDE COMPANY BOTOSANI
Infiintata in 1999 ca o mica fabrica de confectii, "Grigioverde" este astazi o societate moderna care din 2001, data la care a fost achizitionata de Artsana, face parte integrala din grup. Dispune de o suprafata acoperita de 13.085 metri patrati, are o capacitate productiva care poate ajunge sa angajeze mai mult de 800 persoane si toate structurile sale au fost certificate in conformitate cu standardele Uniunii Europene.
Perfect integrata in interiorul retelei productive Artsana, fabrica este specializata in producerea de componente textile: fie produse semi-finite, destinate carucioarelor
pentru copii si scaunelelor auto Chicco, care sunt apoi transformate in produse finite in Italia prin adaugrea componentelor plastice si metalice.
Grigioverde in departamentul de productie (muncitori direct productivi- cei care lucreaza la masinile de cusut si la sala de croit) se confrunta cu o serie de probleme, care au dus la pierderi semnificative. Motivele pierderilor sunt: 
- cusaturilor neexecutate corect;
- dimensiunile husei nu corespund cerintelor.
2. CunoStinTe teoretice relevante pentru analizA
Poka-yoke (pronuntat "POH-kah YOH-Kay") este o tehnica de asigurare a calitatii elaborat de inginerul de fabricatie japoneza Shigeo Shingo in anii 1960. Scopul poka-yoke-ului este de a elimina defecte intr-un produs prin prevenirea sau corectarea greselilor cat mai devreme posibil. Poka-yoke-ul a fost utilizat cel mai frecvent in medii de fabricatie. Termenul de "poka-yoke" vine de la cuvintele japoneze "poka" (greseala accidentala) si "yoke" (preveni). 
3. Partea practicA dezvoltatA pe baza culegerii Si utilizArii informaTilor
S.C. GRIGIOVERDE COMPANY S.R.L. Botosani
Realizeaza huse scaune auto pentru copii, sub marca CHICCO.
Valoarea unui astfel de scaun auto pentru copii este de 400 ron in punctele de desfacere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imbunatatirea Calitatii la Firma Chicco.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!