Îmbunătățirea calității la firma Chicco

Extras din proiect Cum descarc?

Pietro Catelli, fondatorul şi preşedintele Companiei Artsana, s-a nãscut la Como în 14 aprilie 1920. El a fost decorat cu titlul de onoare “Cavaliere del Lavoro”. Întreaga sa activitate are la baza dezvoltarea relaţiilor interumane şi dragostea faţã de muncã. În anii de dupã razboi el a reuşit sã fondeze o companie bazatã pe calitatea produselor, identitatea brand-ului şi comunicare. În 1946 sediul Artsana a fost stabilit la Como, compania producea şi distribuia ace hipodermice, termometre şi seringi. Brand-ul Chicco s-a nãscut în 1958 odatã cu Enrico, primul fiu al lui Catelli.
Scopul declarat al Artsana este de a “ avea grija de copii şi de tot ce îi înconjoarã înainte de a se naşte şi pânã la pubertate”.
Gama produselor “Chicco” este foarte variatã, conţinând urmatoarele grupe de produse: produse speciale cosmetice care se adreseazã viitoarelor mamici, produse parafarmaceutice; produse cosmetice speciale pentru nou-nãscuţi; jucãrii acoperind toatã gama de vârstã de la 0-3 ani; accesorii: cãrucioare, scaune auto, premergãtoare, scaune masã, paturi, îmbrãcãminte şi încãlţãminte pentru copii între 0 şi 6 ani.
Grupul Artsana este prezent în toatã lumea prin 19 filiale proprii , din care 13 se afla în Europa printr-o reţea selecţionatã de dealeri şi distribuitori locali.
În România produsele “Chicco” sunt aduse încã din 1996 de compania PARALELA 45 TURISM SRL prin departamentul sãu separat de comerţ, având statut de unic importator şi distribuitor.
GRIGIOVERDE COMPANY BOTOŞANI
Înfiinţatã în 1999 ca o micã fabricã de confecţii, “Grigioverde” este astãzi o societate modernã care din 2001, data la care a fost achiziţionatã de Artsana, face parte integralã din grup. Dispune de o suprafaţã acoperitã de 13.085 metri pãtraţi, are o capacitate productivã care poate ajunge sã angajeze mai mult de 800 persoane şi toate structurile sale au fost certificate în conformitate cu standardele Uniunii Europene.
Perfect integratã în interiorul reţelei productive Artsana, fabrica este specializatã în producerea de componente textile: fie produse semi-finite, destinate cãrucioarelor
pentru copii şi scãunelelor auto Chicco, care sunt apoi transformate în produse finite în Italia prin adãugrea componentelor plastice şi metalice.
Grigioverde în departamentul de producţie (muncitori direct productivi- cei care lucreazã la maşinile de cusut şi la sala de croit) se confruntã cu o serie de probleme, care au dus la pierderi semnificative. Motivele pierderilor sunt: 
- cusăturilor neexecutate corect;
- dimensiunile husei nu corespund cerințelor.
2. CunoŞtinŢe teoretice relevante pentru analizÃ
Poka-yoke (pronunţat "POH-kah YOH-Kay") este o tehnicã de asigurare a calităţii elaborat de inginerul de fabricaţie japoneză Shigeo Shingo în anii 1960. Scopul poka-yoke-ului este de a elimina defecte într-un produs prin prevenirea sau corectarea greşelilor cât mai devreme posibil. Poka-yoke-ul a fost utilizat cel mai frecvent în medii de fabricaţie. Termenul de "poka-yoke" vine de la cuvintele japoneze "poka" (greşeală accidentală) şi "yoke" (preveni). 
3. Partea practicà dezvoltatà pe baza culegerii Şi utilizÃrii informaŢilor
S.C. GRIGIOVERDE COMPANY S.R.L. Botoșani
Realizează huse scaune auto pentru copii, sub marca CHICCO.
Valoarea unui astfel de scaun auto pentru copii este de 400 ron în punctele de desfacere.


Fisiere în arhivă (1):

  • Imbunatatirea Calitatii la Firma Chicco.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!