Implementarea unei unități turistice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2389
Mărime: 22.40KB (arhivat)
Publicat de: Barbu Groza
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionica George

Extras din proiect

I. PREZENTAREA UNITATII TURISTICE

Unitatea turistica prezentata este satul de vacanta “Steaua Apelor” din localitatea Nufaru, asezat pe bratul Sf. Gheorghe al Dunarii si care se concretizeaza intr-o suprafata de 5000 mp , trei cladiri + doua piscine.

Amplasta intr-un cadru natural de exceptie pe malul Dunarii, “Steaua Apelor” ofera puncte de interes celor mai variate gusturi si procupari.

Numeroasele dotari si realizari din ultima vreme, au venit in intampinarea unui numar din ce in ce mai mare de turisti in fiecare sezon.

Complexul turistic “Steaua Apelor” din localitatea Nufaru s-a infiintat in baza Legii nr. 31/1990, la data de 20 mai 2008 – capital 100% privat.

Potrivit statutului societatii, obiectul de activitate al unitatii este:

- activitate de turism intern si international

- prestatii – cazare

- activitate de alimentatie publica

- transport naval

- activitate de productie industriala de paine si produse de panificatie, patiserie si cofetarie.

Unitatea turistica, datorita amplasarii in Delta Dunarii ofera servicii conform legislatiei in vigoare, fiind considerata o unitate turistica capabila sa puna la dispozitia turistiilor cazare pe termen lung, este dotata la standarde europene, asigura servicii specifice fiecarui turist si deasemeni dispune de receptie si spatiide alimentatie public in propia incinta.

II. PRODUSE SI SERVICII OFERITE

Exista o preocupare permanenta a societatii privind eforturile financiare pentru realizarea obiectivului: asigurarea intregului pachet de servicii pentru grupuri organizate de turisti din tara si din strainatate, respectiv – cazare, masa, transport naval prin propriul personal si cu baza materiala proprie si inchiriate.

In acest sens societatea dispune de 152 locuri de cazare si dispune de:

- apa calda permanent, cu agent termic din sursa proprie

- mobilier nou

- bai moderne

- TV color si retea de cablu

- Telefon, internet in toate camerele fara restrictie

- Aparate aer conditionat

- Casa de schimb valutar

- Room service

- Cabinet medical

- Magazine cu specific artizanal, incaltaminte, confectii, cosmetice, sportiv cu articole de pescuit si de vanatoare.

O atentie deosebita se acorda activitatii de alimentatie publica asigurand 250 locuri dispuse in doua sali de restaurant si terasa, cu dotarile corespunzatoare, cu un personal propriu performant.

Unitatea turistica are 3 spatii cu amenajari pentru bucatarie, un laborator de cofetarie bine dotat, camere de refigerare si congelare -30°C.

Unitate turistica dispune de 8 bucatari, 6 ospatari, 5 ajutori de ospatari, care asigura servirea mesei. Bucatarie traditionala romaneasca cu o mare varietate de preparate din peste proaspat.

Unitatea organizeaza de asemenea cu nave ecologice proprii, excursii de o zi in Delta Dunarii, cu servirea mesei pe nava.

Societatea a diversificat actiunile, adaptandu-se uneori la specificul zonei, organizeaza focuri de tabara cu peste la potap, ciorba servita direct din ciaun, etc., actiuni apreciate foarte mult de turisti. Pentru pescari, vanatori, ornitologi, plimbari pe canalele Deltei Dunarii, asigurand permise de pescuit.

Baza materiala de transport naval se compune din:

- ponton acostare la Dunare

- barci cu vasle – 20 buc.

- barci din fibra de sticla cu motor – 10 buc.

Pentru destindere societatea dispune de doua terenuri de tenis, teren de volei si doua piscine.

Acest patrimoniu este completat si sustinut de servicii auxiliare la:

- spalatorie proprie

- centrala termica proprie, instalatie cu 40 panouri pentru captarea energiei solare si care pe timpul verii asigura agentul termic in proportie de 98%.

Consiliul de administratie, pe baza analizelor efectuate, a luat masuri de contracarare a efectului sezonalitatii actului turistic in zona Deltei Dunarii si a hotarat organizarea de activitati care sa asigure o stabilitate financiara a societatii, precum si a personalului angajat. Astfel a fost achizitionat un cuptor din import pentru fabricarea painii si a specialitatilor din paine.

Managementul desfasurat in actul dezvoltarii, echilibrul mentinut intre venituri si cheltuieli, evitarea apelarii la credite bancare a caror fluctuatie se cunoaste, inclusiv pentru finantarea acestui proiect de investitii. Toate acestea au determinat ca an dupa an societatea sa obtina un efect – si sa reuseasca sa obtina profit.

Cu ajutorul mijloacelor moderne, computere se poate realiza o gama larga de rapoarte pentru management.

Preview document

Implementarea unei unități turistice - Pagina 1
Implementarea unei unități turistice - Pagina 2
Implementarea unei unități turistice - Pagina 3
Implementarea unei unități turistice - Pagina 4
Implementarea unei unități turistice - Pagina 5
Implementarea unei unități turistice - Pagina 6
Implementarea unei unități turistice - Pagina 7
Implementarea unei unități turistice - Pagina 8
Implementarea unei unități turistice - Pagina 9
Implementarea unei unități turistice - Pagina 10
Implementarea unei unități turistice - Pagina 11
Implementarea unei unități turistice - Pagina 12
Implementarea unei unități turistice - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Implementarea unei Unitati Turistice.doc

Te-ar putea interesa și

Tendințe privind Competitivitatea Serviciilor Turistice din România

CAPITOLUL 1. LOCUL TURISMULUI ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ. ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII TURISTICE DIN ROMÂNIA Turismul mobilizează nenumărate rezerve şi...

Rentabilitatea Firmei de Turism

Rentabilitatea firmei de turism 7 CAPITOLUL I ACTIVITATEA TURISTICA. ORGANIZAREA SI REGLEMENTAREA ACTIVITATII TURISTICE Turismul reprezinta un...

Fundamentarea Strategiei de Comunicare în Marketing la Nivelul SC Complex Delta SRL

CAP. 1 : COMUNICAREA ÎN MARKETING – MIJLOC DE REALIZARE A OBIECTIVELOR POLITICII GLOBALE A ORGANIZATIEI ECONOMICE 1.1. Rolul comunicării în...

Analiza industriei de cazare în zonele rurale moldovenești cu bogat potențial turistic

INTRODUCERE Turismul rural a cunoscut în ultimul deceniu o evoluţie spectaculoasă, atît în planul ofertei cît şi al cererii sub influenţa a...

Județul Brașov

Cap. 1: ANALIZA OFERTEI TURISTICE A UNEI DESTINAȚII Destinația turistică: Județul Brașov 1.1. FACTORI NATURALI AI OFERTEI 1.1.1. Localizare și...

Raport de practică - Hotel Izvoraș

I N T R O D U C E R E Republica Moldova, desi are o suprafata mica, dispune de un considerabil potential turistic, reprezentat de un ansamblu...

Turism balnear pe piața din Marea Britanie

1. Expunerea introductivă Misiunea Agenţia de turism Alexis Travel deţine monopolul vânzării, având două mari avantaje faţă de alte forme de...

Strategii de dezvoltare durabilă a Județului Vâlcea

Capitolul I: Prezentarea Judetului Valcea Judeţul Vâlcea, localizat în sudul României, se întinde pe o suprafaţă de 5.765 km² şi se învecinează cu...

Ai nevoie de altceva?