Implementarea unei Unitati Turistice

Extras din proiect Cum descarc?

I. PREZENTAREA UNITATII TURISTICE
Unitatea turistica prezentata este satul de vacanta "Steaua Apelor" din localitatea Nufaru, asezat pe bratul Sf. Gheorghe al Dunarii si care se concretizeaza intr-o suprafata de 5000 mp , trei cladiri + doua piscine.
Amplasta intr-un cadru natural de exceptie pe malul Dunarii, "Steaua Apelor" ofera puncte de interes celor mai variate gusturi si procupari.
Numeroasele dotari si realizari din ultima vreme, au venit in intampinarea unui numar din ce in ce mai mare de turisti in fiecare sezon.
Complexul turistic "Steaua Apelor" din localitatea Nufaru s-a infiintat in baza Legii nr. 31/1990, la data de 20 mai 2008 - capital 100% privat.
Potrivit statutului societatii, obiectul de activitate al unitatii este:
- activitate de turism intern si international
- prestatii - cazare
- activitate de alimentatie publica
- transport naval
- activitate de productie industriala de paine si produse de panificatie, patiserie si cofetarie.
Unitatea turistica, datorita amplasarii in Delta Dunarii ofera servicii conform legislatiei in vigoare, fiind considerata o unitate turistica capabila sa puna la dispozitia turistiilor cazare pe termen lung, este dotata la standarde europene, asigura servicii specifice fiecarui turist si deasemeni dispune de receptie si spatiide alimentatie public in propia incinta.
II. PRODUSE SI SERVICII OFERITE
Exista o preocupare permanenta a societatii privind eforturile financiare pentru realizarea obiectivului: asigurarea intregului pachet de servicii pentru grupuri organizate de turisti din tara si din strainatate, respectiv - cazare, masa, transport naval prin propriul personal si cu baza materiala proprie si inchiriate.
In acest sens societatea dispune de 152 locuri de cazare si dispune de:
- apa calda permanent, cu agent termic din sursa proprie
- mobilier nou
- bai moderne
- TV color si retea de cablu
- Telefon, internet in toate camerele fara restrictie
- Aparate aer conditionat
- Casa de schimb valutar
- Room service
- Cabinet medical
- Magazine cu specific artizanal, incaltaminte, confectii, cosmetice, sportiv cu articole de pescuit si de vanatoare.
O atentie deosebita se acorda activitatii de alimentatie publica asigurand 250 locuri dispuse in doua sali de restaurant si terasa, cu dotarile corespunzatoare, cu un personal propriu performant.
Unitatea turistica are 3 spatii cu amenajari pentru bucatarie, un laborator de cofetarie bine dotat, camere de refigerare si congelare -30?C.
Unitate turistica dispune de 8 bucatari, 6 ospatari, 5 ajutori de ospatari, care asigura servirea mesei. Bucatarie traditionala romaneasca cu o mare varietate de preparate din peste proaspat.
Unitatea organizeaza de asemenea cu nave ecologice proprii, excursii de o zi in Delta Dunarii, cu servirea mesei pe nava.
Societatea a diversificat actiunile, adaptandu-se uneori la specificul zonei, organizeaza focuri de tabara cu peste la potap, ciorba servita direct din ciaun, etc., actiuni apreciate foarte mult de turisti. Pentru pescari, vanatori, ornitologi, plimbari pe canalele Deltei Dunarii, asigurand permise de pescuit.
Baza materiala de transport naval se compune din:
- ponton acostare la Dunare
- barci cu vasle - 20 buc.
- barci din fibra de sticla cu motor - 10 buc.
Pentru destindere societatea dispune de doua terenuri de tenis, teren de volei si doua piscine.
Acest patrimoniu este completat si sustinut de servicii auxiliare la:
- spalatorie proprie
- centrala termica proprie, instalatie cu 40 panouri pentru captarea energiei solare si care pe timpul verii asigura agentul termic in proportie de 98%.
Consiliul de administratie, pe baza analizelor efectuate, a luat masuri de contracarare a efectului sezonalitatii actului turistic in zona Deltei Dunarii si a hotarat organizarea de activitati care sa asigure o stabilitate financiara a societatii, precum si a personalului angajat. Astfel a fost achizitionat un cuptor din import pentru fabricarea painii si a specialitatilor din paine.
Managementul desfasurat in actul dezvoltarii, echilibrul mentinut intre venituri si cheltuieli, evitarea apelarii la credite bancare a caror fluctuatie se cunoaste, inclusiv pentru finantarea acestui proiect de investitii. Toate acestea au determinat ca an dupa an societatea sa obtina un efect - si sa reuseasca sa obtina profit.
Cu ajutorul mijloacelor moderne, computere se poate realiza o gama larga de rapoarte pentru management.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unei Unitati Turistice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!