Cuprins
- INTRODUCERE
- CAP.1 MANAGEMENTUL PROIECTULUI
- 1.1 Denumirea proiectului
- 1.2 Scopul / obiectivul
- 1.3 Ehipa de proiect
- 1.4 Beneficiarul
- 1.5 Etapele de realizare
- 1.5.1 Etapa de concepere
- 1.5.2 Etapa de planificare
- 1.5.3 Etapa de organizare
- 1.5.4 Etapa de realizare / finalizare
- CAP.2 PLANUL DE AFACRE
- 2.1Viziune/strategie
- 2.2 politica resurselor umane
- 2.3 Analiza de piatapentru obiectul propus
- CAP3.MEMORIU JUSTIFICATIV
- 3.1 Descrierea proiectului
- 3.1.1 Denumire investitie
- 3.1.2 Amplasament
- 3.1.3 Descrierea activitatii propuse prin proiect
- 3.1.4 Piata de desfacere
- 3.2 Date privind forta de munca si managementul proiectului
- 3.2.1 Personalul
- 3.2.2 Estimarea privind forta de munca ocupata in relizarea investitiei
- 3.3 Descrierea achizitiilor realizate prin proiect
- 3.4 Durata de realizare
- 3.5Devizele investitiei
- 3.6 Finantarea investitiei
- 3.7 Principalii indicatori economic-financiari
- 3.7.1 Valoarea totala a investitiei
- 3.7.2 Esalonarea investitiei
- 3.7.3 Durata de realizare
- 3.7.4 Capacitati
- 3.8 Proiectii finale
Extras din proiect
INTRODUCERE
Atât în practica turistica internationala, cât si în literatura de specialitate, se constata o îndreptare a populatiei oraselor spre recreere catre mediul rural. În acelasi timp se remarca faptul ca formele de turism organizate în mari centre aglomerate, cu programe fixe, rigide, monotone, cu deplasari dintr-un mediu aglomerat în altul (adeseori mai aglomerat si mai trepidant) nu mai satisfac aspiratiile, motivatiile, optiunile turistilor, ale unei însemnate parti din rândul populatiei urbane, ca urmare cautarea mediului rural pentru odihna si recreere este o tendinta generala în practica mondiala a turismului si în ultimii ani si în România.
Treptat însa, turismul rural a început sa fie privit ca o posibilitate concreta de dezvoltare a perimetrelor rurale. Aceasta s-a dovedit a fi o sansa reala pentru zonele rurale defavorizate, dar si pentru toate regiunile rurale: valorificarea unui bogat potential natural si cultural, descongestionarea zonelor turistice aglomerate, îmbunatatirea nivelului de trai al populatiei acestor perimetre, stabilizarea fortei de munca locala prin crearea de noi locuri de munca în domeniul serviciilor, constructiilor, cresterea rapida a echipamentelor de cazare datorita cheltuielilor mici necesare dotarii lor, accesul unor categorii sociale defavorizate la aceste oferte de petrecere a concediilor, etc.
Tot mai multi turisti, romani si straini, isi gasesc un loc de refugiu in casele autentic romanesti, unde se pot bucura de linistea locului, de bucatele si obiceiurile traditionale romanesti.
Din ce in ce mai multi romani, indiferent de varsta, redescopera potentialul antreprenorial pe care il reprezinta casuta de la tara pe care o avem aproape fiecare dintre noi. Poate ca este o afacere la moda, dar, cu siguranta, este o afacere excelenta pentru o familie de oameni harnici, sociabili si cu ambitia de a reusi.
CAP 1 MANAGEMENTUL PROIECTULUI
1.1 Denumire proiect
Realizarea unei pensiuni turistice rurale in judetul Tulcea, Orasul Sulina.
1.2 Scopul /obiectivul
Turistii straini si romani se orienteaza din ce in ce mai mult spre astfel de servicii.
-tarife mai mici decat la hotel si restaurant, in aceleasi conditii de confort si de calitate;
- linistea si calmul specifice zonei in care este amplasata pensiunea departe de agitatia orasului si civilizatiei, intr-o mica oaza de paradis peisagistic;
- meniuri sanatoase si naturale din bucataria traditionala a zonei si retete taranesti;
- dorinta de a cunoaste natura asa cum este ea si nu de la televizor sau din ziare si reviste;
- dorinta de a cunoaste datini si obiceiuri stravechi, de a admira sau achizitiona obiecte traditionale specifice zonei.
- Cererea este mult mai mare decat oferta si, pe viitor, aceasta situatie se va mentine
- spiritul antreprenorial si dorinta de a reusi este principala conditie care m-a ajutat sa intru in lumea intreprinzatorilor de succes.
Obiectivul nostru este sa cunoastem cerintele pietii pentru atragerea turistilor si oferirea acestora servicii de buna calitate si satisfacerea nevoilor la cele mai inalte standarde
1.3 Echipa de proiect
Anghelescu Monica
Badara Laura
Ciurea Crina
Craiciu Andrada
Dabija Gabriela
1.4 Beneficiarul S.C “ SONYA” S.R.L
1.5 Etapele de realizare
1.5.1 Etapa de concepere : Am achizitionat un teren cu o suprafata de 1000mp pe care este construita o cladire de 400mp. Cladirea este formata din 3 pavilioane identice ( 6.35 * 13.90m) alipite si retrase la circa 4m unul de celalalt.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Infiintarea Pensiunii Turistice Rurale SC Sonya SRL.docx