Înființarea unui nou punct de lucru al Distrigaz Sud

Extras din proiect

Data infiintarii : aprilie 2000
Obiectivul infiintarii : distributia si comercializarea gazelor naturale in zona de sud a Romaniei catre consumatorii casnici si industriali.
Numar de angajati : 8000
Evolutia numarului de angajati : Datorita numarului mare de restructurari ce au avut loc in ultima perioada, numarul angajatilor s-a redus de la 10 800 la 8000, in prezent.
Data depunerii ultimului bilant contabil: decembrie 2007
Cifra de afaceri (in euro) : 
An CA (milioane euro)
2004 535
2005 720
2006 950
Profit:
An Profit net (milioane euro)
2004 1,5 
2005 -387
2006 44,8
Distrigaz Sud SA are o structura a actionariatului mixta, incepand cu data de 31.05.2005, Gaz de France a achizitionat de la statul roman pachetul majoritar de 51% din numarul actiunilor.
B 
Elementele generale ale proiectului propus 
Analiza nevoii de proiect:
Locatie : Municipiul Caracal, judetul Olt
Obiectivul general al proiectului il reprezinta largirea retelei de distributie si comercializare a gazelor naturale si infiintarea unui nou punct de lucru in orasul Caracal.
B1 
Analiza nevoii de proiect
Gazele naturale reprezinta o importanta sursa de energie ce raspunde nevoilor omului contemporan., asigurand in prezent aproximativ 40% din consumul de energie al Romaniei. Cererea de gaze naturale fiind acoperita in procent de 67 % din productia interna iar restul din importul din Federatia Rusa, Iran, Egipt si zona marii Caspice.
La inceputul anul 2005 a aparut initiativa introducerii retelei de gaze naturale in orasul Caracal ,initiativa ce s-a realizat in urma unui amanuntit studiu de fezabilitate estimand un numar de cel putin 12 000 de clienti din totalul de 34 000 de locuitori pentru urmatorii 5 ani.
B2 
Scopul proiectului
Proiectul isi propune implementarea retelei de distributie si comercializare a gazelor naturale in municipiul Caracal, contribuind semnificativ la dezvoltarea infrastructurii, imbunatatirea conditiilor de trai pentru locuitorii orasului, aducand un plus de confort, si crearea de noi locuri de munca.
B3
Obiectivele proiectului
Principalul obiectiv al proiectului este reprezentat de extinderea pietei de distributie si comercializare a gazelor naturale , conducand astfel la marirea numarului de abonati si la cresterea vanzarilor. Obiectivele proiectului sunt in concordanta cu strategia de expansiune a companiei prin infiintarea unui numar cat mai mare de distributii in locatii cu potential real de dezvoltare economica.
Grupul tinta al proiectului il reprezinta persoanele fizice sau juridice din municipiul Caracal.
Beneficiarii directi : societatiile comerciale, intreprinderiile mici si mijlocii din zona, gospodariile, cat si cei care vor ocupa locurile de munca create.
Beneficiarii indirecti Distrigaz S.A si firma contractata pentru executarea lucrarilor. 
B4 
Actiuni potentiale ce trebuie desfasurate
Pentru realizarea obiectivelor proiectului sunt necesare derularea urmatoarelor activitati:
A1 Stabilirea bugetului necesar
Aceasta activitate presupune estimarea costurilor necesare investitiei. Datorita volumului mare al investitiilor pe care societatea a fost necesar sa-l faca pentru infiintarea sistemelor de distributie s-a impus in acest sens si o fundamentare si o analiza riguroasa a eficientei acestor investitii atat in momentul efectuarii acestora, dar mai ales in perspectiva.


Fisiere în arhivă (1):

  • Infiintarea unui Nou Punct de Lucru al Distrigaz Sud.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!