Initierea Afacerii Cantina Scolara cu 200 de Locuri

Cuprins proiect Cum descarc?

Rezumatul. 2
1.Istoricul firmei. 3
2.Analiza pietii si produsului. 4 
2.1Concurentii. 4
2.2. -Consumatorii. 5
2.3. -Furnizorii . 5
3.Managementul si personalul firmei. 5
3.1 Strategia de marketing. 5
3.2 Personalul firmei . 6
3.3 Produsul. 9
4.Planul financiar. 10
4.1. -Program de lucru. 10
4.2. -Cifra de afaceri. 13
4.3 -Cheltuieli. 16
4.4. -Fondul de retribuire al muncii. 19
4.5. -Necesar de investitii. 22
4.6. -Indicatorii de eficienta. 25
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Rezumatul
Valoarea totala a afacerii este estimata la 4915,12 mii lei, acesti bani acoperind in totalitate cheltuielile presupuse pentru lansarea afacerii, costurile eventualelor remmodelari ale spatiilor pentru desfasurarea activitatii. Sursele proprii de finantare au capacitatea de a satisface cca 60% din totalul investitiilor necesare ceea ce constituie 3600 mii lei. Initiatorii afacerii sunt in cautarea unui partener de incredere care este dispusa sa ofere credit ce ar acoperi cele cca 30% din investitiile necesare pentru initierea afacerii, ceea ce constituie 1315,12 mii lei, o cifra relative mica fata de CA ceea ce poate oferi incredere afacerii date. Veniturile lunare sunt compatibile cu cele ale altor afaceri din acest domeniu. Veniturile realizate de pe urma acestor activitati vor acoperi in totalitate cheltuielile generate de lansarea afacerii chiar peste citeva luni. Profitul estimate pentru un an de activitate se estimeaza la 9570,66 mii lei. Investitiile mari in mijloace fixe de cca 4320 mii lei se explica prin arendarea unui spatiu commercial ce necesita reparare si dotare tehnica.
Investitiile sunt motivate deoarece rentabilitatea economica a intreprinderii constituie 1,59 (reprezinta profit la 1 leu investit), ceea ce denota utilizarea eficienta a factorilor de productie in cadrul intreprinderii. Rentabilitatea vinzarii constituie 0.3 (reprezinta profit la 1 leu vinzari) ceea ce dovedeste eficacitatea activitatii intreprinderii. Timpul de recuperare a investitiilor este 0,6 ani, un rezultat bun, mai ales pentru alimentatie public.
Analizind cererea pietii pentru serviciile de calitate si pozitia favorabila a intreprinderii se consider ca punctu critic este posibil de atins doar in conditii de criza deosebit de dure, de aceea realizatorii acestui plan au certitudinea ca afacerea nu va active in pierderi, dar dimpotriva isi va mari sfera de influenta pe piata.
1. Istoricul firmei
Cantina scolara constituie obiectivul de baza a activitatii societatii pe actiuni din cadrul scolii profesionale medii , aceasta reprezinta o intreprindere ale carei obligatii sunt garantate cu patrimonial social. Forma juridica SA a fost considerata cea mai potrivita deoarece aceasta presupune: 
- organizarea si functionarea se face in baza actului constitutiv al SA;
-numar actionari: minim doi;
- posibilitati multiple de dezvoltare a activitatii;
- actionarii participa la luarea deciziilor proportional cu aportul lor la capitalul social.
Cantina se preconizeaza a fi redeschisa in cadrul Scoala Profesionala medie nr. 8, or.Chisinau, sectorul Riscani, str.Miron Costin 26. fiind o locatie bine amplasata. Serviciile care sunt preconizate de alimentatie publica din scoala este de a asigura elevii cu alimente de calitate la un pret rezonabil, intr-un mediu placut, confortabil si igienic, ce incurajeaza practicarea unor comportamente nutritionale corecte. Pentru aceasta, meniul oferit elevilor in cantinele scolare include o varietate de fructe si legume proaspete, precum si produse cerealiere integrale bogate in fibre. De asemenea alimentele trebuie sa aiba un continut potrivit de sodiu, calciu si fier. Meniul este planificat sa respecte aportul de grasimi alimentare (30%) din care cele saturate sa nu depaseasca 10% din totalul caloric.
Elevii cu nevoi dietetice speciale, pot beneficia de un plan de meniu individualizat, iar alimentele pe care le servesc acestia vor fi in concordanta cu obiectivele nutritionale stabilite de medicul de specialitate. Elevii si familiile acestora pot fi implicati in planificarea meniului, evaluarea si degustarea acestuia.
Mancarurile servite pot fi insotite de mesaje tiparite privind valoarea si rolul lor nutritional, pentru educarea consumatorilor si a familiei. Dealtfel, Ministrul Sanatatii Publice a emis un Ordin referitor la alimentele nerecomandate scolarilor si prescolarilor, in incercarea de a limita efectele negative ale comercializarii in incinta sau in vecinatatea scolilor a unor produse nepotrivite pentru aceasta grupa de varsta.


Fisiere in arhiva (2):

  • foaie de titlu.docx
  • Initierea Afacerii Cantina Scolara cu 200 de Locuri.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Ciornai Nicolae, Blaj Ilie Economia firmelor contemporane Prut International, 2003
2. Luca Nicolae Curs la managementul intreprinderii
3. Nicolescu Ovidiu Managementul intreprinderilor mici si mijlocii Bucuresti, 2001
4. pafaceri.ro/exemplu-plan-de-afaceri-restaurant/
5. scribd.com/doc/47752426/PLAN-DE-AFACERI-Restaurant-Pub
6. topcursuri.ro/files/cursuri/Plan%20de%20afaceri%20Restaurant.pdf
7. Turcan Iuliu Indrumar metodic privind elaborarea compartimentului economic al tezei de licenta Chisinau U.T.M. 2009


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!