Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5681
Mărime: 33.84KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
ASE, comert, anul 2

Extras din proiect

Creşterea animalelor pentru blană s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, o ocupaţie dintre cele mai rentabile. De aceea am ales ca afacerea propusa de echipa noastra sa fie cresterea de familii de chichile si distribuirea lor ca animale de companie si jupuirea lor si distribuirea ca blana pentru producatorii de blanuri. De asemenea, la mare căutare este şi carnea de chinchilla, care poate fi folosită pentru hrănirea altor animale, astfel, nu poate fi ignorat nici eventualul caştig obţinut pentru aceasta.

Afacerea noastra se bazeaza pe faptul ca avem parte de facilitati acordate de catre stat studentilor la infiintarea de imm-uri; nu este necesar de o investitie foarte mare pentru demararea proiectului si nici urmatoarele costuri nu sunt ridicate; intretinerea chinchilelor fiind aproape inexistenta material odata cu terminarea investitiilor initiale. In schimb blanda chinchilelor este cea mai scumpa blana din lume. Ceea ce in cantitati considerabile duce la castiguri considerabile.

Afacerea se distinge fata de celelate prin faptul ca noi avem un centru de jupuire a chinchilelor si distribuire la producatorii de blanuri.

Initiatori sunt membrii grupului nostru format din 5 persoane (Mihaela, Georgiana, Lucian, Vladimir si Mihai). Nu avem experienţă ca şi antreprenori, dar un lider în afaceri trebuie să dezvolte, pe lângă alte abilităţi aşa-numita capacitate de ”a şti cum” sa conducǎ o afacere, capacitate care se dezvoltǎ în timp, nefiind înnǎscutǎ. Iar vîrsta noastră, dorinţa de a învaţa si de a ne afirma sunt cele mai bune atuuri pe care le avem pentru a putea deveni foarte buni lideri.

Clienti principali pe care ii vizam sunt producatorii de blanuri naturale, ei atribuind produselor noastre o valoare materiala si calitativa foarte ridicata. Insa ca si clienti alternativi avem absolut toate persoanele fizice si juridice,adica toti cei care vor sa aiba acasa un astfel de animal dragut.

Pe piata din Romania aceasta afacere nu este prea cunoscuta si este inca la inceput. Din informatiile pe care la avem in toata tara sunt in jur de 100 de astfel de crescatorii, insa nici una neavand un centru de jupuire al chinchilelor, ei dand spre vanzare puii vii.

Prognozele pentru anii urmatori cu privire la incasari se arata a fi pozitive insa profiturile vor incepe sa apara peste cativa ani, dupa ce vor fi amortizate toate investitiile.

In primul an, pentru a demara afacerea este nevoie de un numerar in jur de 7250€!

Finantarea la infiintarea firmei va fi asigurata in proportie de 40% din resursele proprii ale asociatilor si in proportie de 60% prin creditare bancara (credit START-UP pentru infiintare de imm-uri de la Banca Transilvania)

Nu putem spune ca avem experienta in manageriat sau in pornirea unei afaceri dar varsta, spiritul de echipa, entuziasmul si tot odata prudenta, dorinta de a invata si de a ne descurca cu orice pret ne situeaza in fata altora care au bugetul necesar si ceva experienta.

Pe termen lung, deocamdata ne-am propus ca sa ajungem la un numar de 100 de familii, sa ne putem dezvolta continuu si daca totul o sa decurca conform planului sa ajungem si pe plan international.

CAPITOLUL II

Mai mult de 8 din 10 afaceri nou-înfiinţate eşuează în primii 5 ani. Chiar dacă există efectiv mii de motive pentru care o afacere eşuează, un factor apare ca fiind mai important decât celelalte. Factorul dominant al succesului în afaceri îl reprezintă trăsăturile personale cât şi profesionale ale persoanei, persoanelor în cazul de faţă, care iniţiază afacerea respectivă.

Motivul pentru care caracteristicile proprietarului sunt cel mai important factor al succesului îl reprezintă faptul că noile afaceri nu au decât acest factor ca punct de pornire. Majoritatea acestor afaceri, cum este şi afacerea noastră, nu beneficiază de capital mare, de mari credite sau chiar de numeroşi clienţi. Astfel, abilităţile şi capacitatea proprietarului de a se descurca cu aceste nevoi fără beneficiile amintite, sunt cruciale.

Preview document

Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 1
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 2
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 3
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 4
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 5
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 6
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 7
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 8
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 9
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 10
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 11
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 12
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 13
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 14
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 15
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 16
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 17
Inițierea unei afaceri - creșterea de chinchille - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Initierea unei Afaceri - Cresterea de Chinchille.doc

Ai nevoie de altceva?