Initierea unei Afaceri - Cresterea de Chinchille

Extras din proiect Cum descarc?

Cresterea animalelor pentru blana s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, o ocupatie dintre cele mai rentabile. De aceea am ales ca afacerea propusa de echipa noastra sa fie cresterea de familii de chichile si distribuirea lor ca animale de companie si jupuirea lor si distribuirea ca blana pentru producatorii de blanuri. De asemenea, la mare cautare este si carnea de chinchilla, care poate fi folosita pentru hranirea altor animale, astfel, nu poate fi ignorat nici eventualul castig obtinut pentru aceasta.
Afacerea noastra se bazeaza pe faptul ca avem parte de facilitati acordate de catre stat studentilor la infiintarea de imm-uri; nu este necesar de o investitie foarte mare pentru demararea proiectului si nici urmatoarele costuri nu sunt ridicate; intretinerea chinchilelor fiind aproape inexistenta material odata cu terminarea investitiilor initiale. In schimb blanda chinchilelor este cea mai scumpa blana din lume. Ceea ce in cantitati considerabile duce la castiguri considerabile.
Afacerea se distinge fata de celelate prin faptul ca noi avem un centru de jupuire a chinchilelor si distribuire la producatorii de blanuri.
Initiatori sunt membrii grupului nostru format din 5 persoane (Mihaela, Georgiana, Lucian, Vladimir si Mihai). Nu avem experienta ca si antreprenori, dar un lider in afaceri trebuie sa dezvolte, pe langa alte abilitati asa-numita capacitate de "a sti cum" sa conduca o afacere, capacitate care se dezvolta in timp, nefiind innascuta. Iar virsta noastra, dorinta de a invata si de a ne afirma sunt cele mai bune atuuri pe care le avem pentru a putea deveni foarte buni lideri.
Clienti principali pe care ii vizam sunt producatorii de blanuri naturale, ei atribuind produselor noastre o valoare materiala si calitativa foarte ridicata. Insa ca si clienti alternativi avem absolut toate persoanele fizice si juridice,adica toti cei care vor sa aiba acasa un astfel de animal dragut.
Pe piata din Romania aceasta afacere nu este prea cunoscuta si este inca la inceput. Din informatiile pe care la avem in toata tara sunt in jur de 100 de astfel de crescatorii, insa nici una neavand un centru de jupuire al chinchilelor, ei dand spre vanzare puii vii.
Prognozele pentru anii urmatori cu privire la incasari se arata a fi pozitive insa profiturile vor incepe sa apara peste cativa ani, dupa ce vor fi amortizate toate investitiile.
In primul an, pentru a demara afacerea este nevoie de un numerar in jur de 7250EUR!
Finantarea la infiintarea firmei va fi asigurata in proportie de 40% din resursele proprii ale asociatilor si in proportie de 60% prin creditare bancara (credit START-UP pentru infiintare de imm-uri de la Banca Transilvania)
Nu putem spune ca avem experienta in manageriat sau in pornirea unei afaceri dar varsta, spiritul de echipa, entuziasmul si tot odata prudenta, dorinta de a invata si de a ne descurca cu orice pret ne situeaza in fata altora care au bugetul necesar si ceva experienta. 
Pe termen lung, deocamdata ne-am propus ca sa ajungem la un numar de 100 de familii, sa ne putem dezvolta continuu si daca totul o sa decurca conform planului sa ajungem si pe plan international.
CAPITOLUL II
Mai mult de 8 din 10 afaceri nou-infiintate esueaza in primii 5 ani. Chiar daca exista efectiv mii de motive pentru care o afacere esueaza, un factor apare ca fiind mai important decat celelalte. Factorul dominant al succesului in afaceri il reprezinta trasaturile personale cat si profesionale ale persoanei, persoanelor in cazul de fata, care initiaza afacerea respectiva.
Motivul pentru care caracteristicile proprietarului sunt cel mai important factor al succesului il reprezinta faptul ca noile afaceri nu au decat acest factor ca punct de pornire. Majoritatea acestor afaceri, cum este si afacerea noastra, nu beneficiaza de capital mare, de mari credite sau chiar de numerosi clienti. Astfel, abilitatile si capacitatea proprietarului de a se descurca cu aceste nevoi fara beneficiile amintite, sunt cruciale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Initierea unei Afaceri - Cresterea de Chinchille.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!