Insuccesul Managerial

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Descrierea profesionala a managerului Tudor Giurgiu
1.1.Background profesional
1.2.Tipul de manager
2.Descrierea organizatiei in care a activat Tudor Giurgiu
2.1.Organizatie
2.2. Obiectul de activitate al TVR
2.3.Surse de finantare
2.4.Organigrama TVR
2.5.Situatia in interiorul organizatiei 
2.6.Motivul pentru care rezolvarea problemei i-a revenit lui Tudor Giurgiu 
3.Descrierea situatiei nefaste
3.1.Metode de rezolvara a situatiei nefaste 
3.2.Greselile Managerului Tudor Giurgiu 
4.Propuneri Manageriale
5.Anexe


Extras din proiect Cum descarc?

1. Descrierea profesionala a managerului Tudor Giurgiu
1.1.Background profesional
Nascut in 1972, in Cluj Napoca, Tudor a absolvit in 1995 Facultatea de Film si Teatru, sectia Regie Film si a lucrat ca asistent de regie al unor importanti regizori romani precum Lucian Pintilie si Radu Mihaileanu.
Intre 1998 - 1999 a fost director de creatie in cadrul Atomic TV, primul post national de muzica din Romania. 
Regizor al unor reclame si videoclipuri, Tudor a lucrat cu cele mai importante agentii de publicitate si formatii din Romania - videoclipul Innocent Thoughts a primit premiul pentru Cel mai bun videoclip in 1997. Videoclipurile formatiilor hip-hop La Familia si BUG Mafia au castigat acelasi premiu in anii 1999 si 2000, la fel si videoclipul formatiei Omul cu Sobolani - Dezorientat, in 2002 la Festivalul Televest.
Este producator si regizor al documentarului Hausmeister (despre comunitatea germana care traieste in Transilvania), premiat la festivalul Dakino 2000 - Premiul Criticii si premiul pentru Cel mai bun regizor. De asemenea a produs si regizat scurt metrajul Popcorn Story prezentat in 2002 la festivaluri precum Berlin (Panorama), Brisbane, Bilbao, Warsaw.
Tudor este producatorul filmului Marele Jaf Comunist, coproductie Les Films D'Ici - BBC - ZDF - France2, selectat pentru festivalul documentar IDFA si premiat la festivaluri ca Madrid, Pessac, Gyor.
In anul 2002 Tudor a infiintat Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) - primul festival international de film din Romania. Intre 2002-2005 a fost directorul festivalului, acum ocupand functia de Presedinte Onorific al TIFF-ului.
Din iulie 2005, Tudor Giurgiu a fost numit Presedinte Director-General al Televiziunii Romane (TVR) pana in 2007.
1.2.Tipul de manager
Tudor Giurgiu se incadreaza in tipul de manager consultativ.Pe intreaga durata a aflarii sale la putere, acesta a adoptat o politica constructiva in relatiile cu subordonatii sai , punand pret pe ideile si opiniile acestora.In sprijinul acestei afirmatii se afla decizia managerului de a apela la ajutorul directorului de la stiri de la acea vreme, Rodica Ulcer , de a relansa Jurnalul. Un al doilea argument ar fi facptul ca Tudor Giurgiu avea consilierii sai, printre care si celebrul Gordon Lovitt care il sfatuia in luarea deciziilor 
2. Descrierea organizatiei in care a activat Tudor Giurgiu
2.1.Organizatia
TELEVIZIUNEA ROMANA - TELEVIZIUNE PUBLICA
- TVR isi desfasoara activitatea sub controlul Parlamentului, in conformitate cu Legea nr. 41/1994. Presedintele Consiliului de Administratie este numit de catre Parlament, pe o perioada de 4 ani. Consiliul de Administratie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor
- Numar de angajati: 3.195 (dintre care 2.715 la Bucuresti si 480 la studiourile teritoriale), la 31 ianuarie 2009.
- TVR inseamna: sase posturi - TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR Info si TVR Internatioanal, dar si cinci studiouri teritoriale: TVR Cluj, TVR Iasi, TVR Timisoara, TVR Craiova, TVR Targu Mures si portalul www.tvr.ro
- Ce transmite TVR: o mare varietate de genuri de programe, stiri, evenimente sportive majore, productii proprii de filme si seriale, documentare, programe de actualitate. TVR emite pe sase canale - TVR 1 (national, adresat publicului larg), TVR 2 (national, adresat publicului activ, cu studii superioare), TVR 3 (national, dedicat vietii comunitatilor regionale), TVR Cultural (national, adresat elitei culturale), TVR Info (national, centrat pe difuzarea de informatii utilitare si transmisii live din trafic), TVR International (national si international, se adreseaza romanilor din diaspora).
- Televiziunea Romana este afiliata la organisme internationale: EBU - Uniunea Europeana de Radioteleviziune (din 1993), EGTA - European Group of Television Advertising (din 1998), CIRCOM REGIONAL - Asociatia Televiziunilor Publice Regionale din Europa, U.R.T.I. - Universitatea Radiofonica de Televiziune Internationala (din 1980), ARTE FRANCE (din 1997), IFTA - Federatia Internationala a Arhivelor de Televiziune (din 1994), BALTIC MEDIA CENTER (din 2000).
2.2. Obiectul de activitate al TVR
- Realizarea programelor de televiziune in limba romana, in limbile minoritatilor nationale sau in alte limbi, cu scop informativ, cultural, educativ si de divertisment
- Difuzarea programelor prin statii de emisie si linii pentru transmiterea programelor
- aflate in proprietate, sau prin inchirierea retelelor de telecomunicatii audiovizualeradioelectrice, inclusiv prin satelit, cablu sau alte mijloace tehnice.
- Organizarea si realizarea, in studiourile proprii sau in colaborare cu alti parteneri interni sau externi, de programe de televiziune, inregistrari pe discuri, pe suport magnetic, filme artistice de televiziune, seriale de televiziune, filme documentar-stiintifice, necesare programelor proprii si pentru schimb cu organizatii similare din tara si din strainatate sau pentru valorificare.
- Desfasurarea activitatii de impresariat pentru propriile formatii artistice, organizarea de concerte, festivaluri si spectacole cu public, precum si concursuri cu formatii artistice proprii sau in colaborare cu alti artisti, inclusiv concursuri si jocuri de inteligenta sau de noroc, incheierea de contracte cu artisti si impresari romani sau straini, pentru emisiunile, concertele si spectacolele pe care le organizeaza, platind onorarii si efectuand incasari in conditiile legii.Realizarea de activitati publicitare prin emisiunile si publicatiile proprii, pentru beneficiari din tara si din strainatate.
- Organizarea activitatii de documentare in problemele specifice, editarea si transmiterea spre difuzare a programelor, materialelor publicitare si a altor publicatii legate de activitatea de televiziune.
- Realizarea de emisiuni in sprijinul procesului de formare a tineretului sub aspect instructiv-educativ, moral-religios si patriotic, in colaborare cu persoane juridice de drept public, persoane juridice de drept privat si persoane fizice.
- Efectuarea activitatii de cercetare si proiectare, precum si de lucrari specifice tehnicii audio si video, pentru nevoile proprii sau ale altor beneficiari din tara sau din strainatate, urmarirea rezultatelor cercetarii stiintifice si valorificarea acestora in conditiile legii, promovarea progresului tehnic si stiintific in activitatea societatii.
2.3.Surse de finantare
Finantarea activitatii SRTV este reglementata prin lege. Conform legii nr. 41/1994, republicata in 1999, activitatea financiara a Societatii Romane de Televiziune se desfasoara pe baza bugetelor proprii. Utilizarea fondurilor SRTV este supusa controlului organelor abilitate prin lege, potrivit provenientei fondurilor respective.
Resursele financiare ale SRTV provin din:
- taxa tv
- publicitate
- alocatii de la bugetul de stat
- alte surse.
Alocatiile de la bugetul de stat
Fondurile de la buget se aproba prin legea bugetara anuala si sunt destinate pentru:
- acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare
- achizitionarea de echipamente, piese de schimb si materiale consumabile
- acoperirea integrala a cheltuielilor de utilizare a statiilor de emisie, radioreleelor si circuitelor tv
- asigurarea pazei, ca obiectiv de interes public
- achitarea cotizatiilor organismelor internationale din care TVR face parte
- finantarea canalului TVR International
Celelalte cheltuieli se acopera din taxa tv si alte veniturile proprii. Din veniturile provenite din alte surse, CA al TVR poate hotari utilizarea unor sume pentru dotari si retehnologizare.
Veniturile proprii
Veniturile proprii ale SRTV provin din:
- taxa audiovizualului public
- vanzari de programe, servicii asigurate tertilor
- donatii sau sponsorizari


Fisiere in arhiva (1):

  • Insuccesul Managerial.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!