Interviu - atitudine, postură, prezentare, limbaj verbal și nonverbal, ținută

Extras din proiect

Interviul de angajare este modalitatea concretă de a-ți prezenta atuurile și abilitățile, renunțând la intermediari precum CV-ul și scrisoarea de intenție.
"Interviul începe, teoretic, din momentul în care ești căutat la telefon pentru a stabili o întâlnire și, practic, din momentul în care intri pe ușa potențialului angajator". 
Rolul interviului este:
Să culeagă informaţii despre motivaţia şi comportamentul candidatului, pentru a crea o imagine completă şi obiectivă a personalităţii acestuia;
Să ofere candidatului informaţii despre postul vizat şi despre companie. 
Cei care te intervievează sunt tentați să te categorisească din momentul în care ai intrat pe ușă, în funcție de diferite detalii ale aspectului tău. Fiecare detaliu din vestimentația, încălțămintea și accesoriile tale contează, așa că nu scăpa din vedere nimic.
Ceea ce contează de fapt în ochii angajatorului nu este dacă ai sau nu ai stil și gust, ci dacă te potrivești sau nu cu spiritul companiei, dacă te vei integra ușor în atmosfera companiei. 
Hainele pe care le porți la interviu trebuie să îndeplinească trei reguli de bază: 
să arate profesional, 
să se potrivească perfect pe tine 
să fie confortabile. 
Pentru a crea senzația de profesionalism, trebuie
să te îmbraci în stil clasic, conservator, cât mai cu
gust. 
EA
Costumul trebuie să fie uni, într-o culoare cât mai neutră (negru, gri și bleumarin). Cele mai indicate și mai formale sunt desigur costumele cu fustă, iar fusta de la costum nu trebuie să fie mai sus de nivelul genunchilor. 
Cămașa pe care o vei asorta la costum ar fi de asemenea de preferat să fie de o culoare neutră, albă sau bleu. Modelul cămășii să fie cât mai simplu, evită volanele sau decolteurile.


Fisiere în arhivă (1):

  • Interviu - Atitudine, Postura, Prezentare, Limbaj Verbal si Nonverbal, Tinuta.ppt

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!