Intocmirea, implementarea și evaluarea unei strategii de dezvoltare locală rurală pe exemplul Comunei Vetrisoaia, Județul Vaslui

Extras din proiect Cum descarc?

Motivatie:
O strategie de dezvoltare locala prezinta diferite alternative de dezvoltare, posibile scenarii de dezvoltare locala cu scopul de a maximiza potentialul local. O planificare strategica asigura prioritizarea proiectelor in functie de nevoile comunitatii si folosirea corecta a resurselor limitate de care aceasta dispune 
Scopul lucrarii
Scopul unei strategii de dezvoltare locala este de a analiza intr-o maniera coerenta si structurata atat posibilitatea cat si oportunitatile autoritatilor publice locale de a initia, implementa si de a sustine obiective trasate la nivel local. 
Conceptul de strategie si dezvoltare locala 
Strategiile reprezinta documente de politici publice ale administratiilor centrale si locale care au menirea de a prezenta procesul de dezvoltare a comunitatilor pe termen mediu sau lung. Acestea pot fi utilizate ca instrumente in procesul administrativ de luare a deciziilor. 
Prezentarea generala localitatii Vetrisoaia 
Vetrisoaia este o localitate in judetul Vaslui fiind situata la 85 km fata de resedinta judetului 
Este formata din numai doua localitati: satul Vetrisoaia si satul Bumbata 
Conform datelor ultimului recensamant cei 4187 de locuitori ai comunei beneficiaza de 226 ha in vetrele de est si de o suprafata de 6510 ha in extravilan, in totalitate comuna Vetrisoaia avand 7004 ha.
Dezvoltarea locala reprezinta un proces care inglobeaza actiuni realizate cu participarea membrilor comunitatii, cat si actiunile realizate de autoritati fara implicarea oamenilor si care au drept scop cresterea calitatii vietii cetatenilor sau anumitor comunitati. 
Implementarea si evaluarea strategiei de dezvoltare locala rurala in comuna Vetrisoaia 
Aceasta strategie porneste de la urmatoarele premise: 
- Imbunatatirea conditiilor de viata a locuitorilor comunei Vetrisoaia; - Oferirea de oportunitati pentru interventia in sectorul privat, fie sub forma investitiilor, fie sub forma parteneriatelor; - Permiterea unei anumite flexibilitati de adaptare 
Principalele functii de implementare a strategiei de dezvoltare locala rurala a comunei Vetrisoaia sunt: 
Functia de previziune cuprinde activitati precum: realizarea obiectivelor cuprinse in strategia de dezvoltare locala cu alocarea corecta a resurselor; intocmirea planurilor anuale; elaborarea de proiecte de finantare, studii de fezabilitate, planuri de afaceri, studii de marketing. 
Functia de organizare cuprinde procesele de management, de grupare de atributii si responsabilitati, delegare de competente cuprinse in strategia de dezvoltare.
Functia de coordonare cuprinde activitatile prin care se armonizeaza hotararile, deciziile si actiunile persoanelor implicate in structura de implementare a strategiei de dezvoltare.
Functia de antrenare cuprinde actiunile de implicare si motivare a cetatenilor pentru a putea implementa obiectivele propuse in strategia de dezvoltare locala 
Functia de control si evaluare cuprinde activitatile prin care performantele obtinute sunt masurate si comparate cu obiectivele stabilite initial. Se vor evalua cauzele care determina abateri de la planificare si se stabilesc masuri pentru corectarea acestora si pentru continuarea aplicarii strategiei de dezvoltare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Intocmirea, implementarea si evaluarea unei strategii de dezvoltare locala rurala pe exemplul Comunei Vetrisoaia, Judetul Vaslui.pptx

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!