Letonia

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I: Prezentarea pe scurt a tarii 2
1.1Date geografice 2
1.2 Date istorice 3
1.3 Date economice 5
Capitolul II: Impactul culturii asupra managementului international din Letonia 6
2.1 Limba 6
2.2 Cultura in Letonia 6
2.3 Invatamant: 7
2.4 Sexe 8
2.5 Dimensiunile culturale ale lui Hofstede 8
Capitolul III.Comunicarea in managementul international din Letonia 9
3.1 Mediul economic 9
3.2 Mediul cultural 10
3.3 Mediul fizic 11
3.4 Stilul de conducere si statutul 12
3.5 Spatiul si timpul 12
3.6 Maniere si tabuuri: 12
3.7 Gastronomie 13
3.8 Cum sa te intelegi cu letonii 13
Capitolul IV.Riscurile in afacerile internationale 14
4.1 Risc economic: 14
4.2 Riscul politic 15
Capitolul V. Negocierea internationala in Letonia 16
5.1Comportamentul la intalniri si negocieri 16
Capitolul VI.Managementul resurselor umane in Letonia 18
6.1 Cum sa te angajez in Letonia 18
6.2 Pregatirea interviului 18
6.3 Negocierea salariului 19
6.4 Reglementari cu privire la contractele de munca incheiate in Letonia 19
6.5 Incetarea contractului de munca 19
1. Incetarea contractului de munca in baza intelegerii dintre parti: 19
2. Incetarea contractului de munca de catre angajat 20
3. Incetarea contractului de munca din cauza unor motive care nu depind de angajat: 20
4. Incetarea contractului de munca la initiativa angajatorului, fara a depinde de vreo vina a angajatului: 20
6.6 Durata timpului de munca 21
6.7 Concediul annual 21
Concluzii 23
Trei aspecte pozitive privind managementul international din Letonia 23
Trei aspecte negative privind managementul international din Letonia 23
Argumente pro intrarii in afaceri pe piata respectiva 23
Argumente contra intrarii in afaceri pe piata respectiva: 23
Sfatul specialistului: pro sau contra intrarii in afaceri pe piata respectiva 23
Bibleografie


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I: Prezentarea pe scurt a tarii
LETONIA
1.1Date geografice
Letonia este o tara baltica in Europa de Nord. Granita de vest a tarii o constituie Marea Baltica,in nord si in sud, Letonia se invecineaza cu Estonia si respectiv Lituania, iar in est cu Rusia. Este membra a Uniunii Europene,de asemenea capitala tarii este Riga. Capitala este cel mai mare oras din Tarile Baltice, fiind un centru important cultural, educational, politic, financiar din zona.Este situat pe malul Marii Baltice,la gura de varsare a raului Daugava.Ea era descrisa de vizitatorii straini ai orasului ca "Paris al nordului", mai ales datorita frumusetii arhitecturii sale si a numeroaselor cladiri publice si private care fusesera construite in stilul Art Nouveau.
Centrul istoric al orasului Riga a fost inclus de catre UNESCO pe lista Locurilor din patrimoniul mondial, de asemena este remarcat in mod special pentru arhitectura lui in stil Art Nouveau (Jugendstil), putandu-se compara din acest punct de vedere numai cu Viena, Praga sau Barcelona.Riga, capitala, e un oras vechi cu multa arhitectura medievala, dar si cu zone art nouveau si cladiri moderne de sticla. Unul din cele mai colorate locuri este piata centrala, una dintre cele mai vechi si mai mari din Europa, ridicata in cateva hangare parasite, pe care armatele germane le foloseau drept garaje pentru zepeline. 
Riga este amplasata pe locul unei asezari antice a livonienilor, un trib antic fino-ugric, la confluenta raurilor Daugava si Ridzene (in letona: Ridzene). Raul Ridzene era cunoscut la inceputuri sub numele de Riga, intr-un moment dat formand un port natural cunoscut drept Lacul Riga, disparut in ziua de azi.Se considera ca raul a imprumutat numele sau orasului. Cursul vechiul rau mai poate fi gasit urmarind stradutele Kalku si Ridzene din Vechea Riga.
1.2 Date istorice
Intemeierea moderna a orasului este pusa de istorici pe seama negustorilor germani, mercenarilor si cruciatilor care au ajuns pe aceste pamanturi in a doua jumatate a secolului al XII-lea, atrasi de zonele slab populate, noi piete potentiale si de posibilitatea de a converti prin misionarism populatiile locale, pagane, la crestinism. Negustorii germani au infiintat un avanpost comercial pentru comertul cu baltii langa asezarea livoniana de la Riga in 1158. Calugarul Augustinian Meinhard a construit o manastire aici prin anul 1190.
Sufletul Letoniei ai al letonilor nu sta in cladiri,ci in zonele rurale de printre stejarii sai magici si dintre fortificatiile vechi de pe dealuri.Oamenii isi petrec weekendurile la ferma familiei,cantand si band bere in jurul focului sau intr-o sauna.Intr-o tara cu rauri si lacuri nenumarate si peste 500 km de plaje virjine,nu e greu sa ne inchipuim de ce letonii prefera natura,vietii urbane. 
Steagul de culoarea ciresei cu o dunga ingusta alba al Letoniei este considerat unul dintre cele mai vechi steaguri cunoscute in lume.Prima oara se face referire la el antr-o cronica istorica din secolul al XIII-lea .Traditia letona,insa,il considera si mai vechi.Conform legendei,el simbolizeaza giulgiul sefului unui trib leton,ranit an lupta.Suprafata unde a zacut trupul sau a ramas alba,dar marginile giulgiului,cu care a fost anfasurat trupul,au fost patate de sangele sau .Pentru ca steagul sa fie diferit de cel austriac ,datand din acelas secol,rosul steagului leton a fost schimbat intr-un rosu ciresiu,iar dunga alba a fost ingustata. 
La inceputul erei noastre,in nordul Letoniei traiau livii,apartinand familiei lingvistice fino-ugrice,iar in sud,triburi baltice sau letoni.In secolul al IX-lea vikingii ocupau tarmurile Marii Baltice,infiintind aici baze ale rutelor comerciale care ajungeau pana in Rusia.La sfarsitul secolului al XII-lea ,germanii si-au infiintat,in 1201,orasu Riga,devenind centrul activitatii lor in regiune.De aici si-a exstins activitatea ordinul cavaleresc german al gladiaforilor.Primul popor cu care au intrat in contact fiind livii,ei au botezat regiunea Livonia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Letonia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!