Lucrul in Echipa - Eficienta unei Echipe Unite

Extras din proiect Cum descarc?

Cand vorbim despre organizatie,vorbim despre echipa. Nici companiile, nici managerii, nu mai prefera sau incurajeaza lucrul individual. Oriunde este nevoie de echipa, si de cele mai multe ori de o echipa bine sudata!
Daca stam bine sa ne gandim, cam toata munca pe care o depunem intr-o singura zi la este starns legata de echipa. De ce? Foarte simplu! De multe ori nu facem absolut nimic fara un feedback construtiv! Ce inseamna asta? Inseamna ca nu demaram o idee, sau un proiect daca nu primim OK-ul de la oamenii cu care lucram zi de zi, adica de la echipa noastra. Pentru un tanar profesionist, lucrul in echipa inseamna consultare si, in acelasi timp, validare!
Pentru ca o echipa sa lucreze eficient impreuna - cu accentul pe impreuna - este nevoie de comunicare. Cand spun comunicare nu ma refer la zecile, chiar sutele de mailuri pe care membri unei echipe le schimba zilnic intre ei! Ma refer la disponibilitatea de a asculta pe cineva si de a fi ascultat! In termeni de resurse umane, comunicarea reala, competitiva si eficienta dintre membri unei echipe se numeste Active Listening. Ce presupune Active Listening? Sa asculti si sa oferi raspunsuri adaptate intrebarilor puse!
Poate cel mai imporatant lucru intr-o echipa este sinceritatea! Cand spun sinceritate nu ma refer la confesiuni intre colegi! Cand spun sinceritate ma refer la puterea de a spune deschis celor din jur care iti sunt nemultumirile, care iti sunt obiectiile! Pentru reusita unui proiect, membri unei echipe trebuie sa se priveasca cu onestitate si cu mult profesionalism - daca nu ai taria sa iti susti parerea cu argumente in fata colegilor tai, ce pretentii sa mai ai in fata unui superior?
O echipa se remarca prin abilitatea fiecarui membru de a isi asuma saricinile, de a isi duce la indeplinire responsabilitatile, de a isi recunoaste vina si de a isi asuma meritele! O echipa devine competitiva cand membri nu se cearta, ci discuta firesc si profesional, cand niciunul dintre membri nu cauta recunoastere personala, ci lucreaza pentru succesul proiectului si al echipei.
Lucrul in echipa
Viata, munca si jocul in societatea umana presupun cooperarea cu ceilalti. In cardul grupurilor si organizatiilor ne exprimam atat identitatea colectiva cat si individualitatea. De-a lungul timpului am trait si am lucrat in echipe. Experienta comuna de a trai si de a munci imreuna ne leaga unii de altii si de predecesori. Progresele uimitoare ale omenirii se datoreaza tocmai faptului ca oamenii au invatat sa lucreze impreuna. Lucrand impreuna facem mult mai mult decat pe cont propriu. Acesta e principiul sinergiei grupului: contributia intregului grup e mai mare decat suma contributiilor individuale ale membrilor. 
Munca in echipa depaseste granitele organizationale si nationale. Cercetatorii din diverse domenii de activitate care implica efort uman arata ca lucrul in echipa poate duce la cresterea eficientei sau eficacitatii.
Relatiile ce se stabilesc intre oameni sunt printre cele mai importante elemente care concura la un leadership eficient. De ce? Pentru ca relatiile cu alti oameni si alte organizatii sau institutii sunt mijloacele prin care se va reusi indeplinirea scopurilor. Mai ales in contextul in care au loc numeroase schimbari sociale si de mediu , in care oamenii sunt determinantii schimbarilor, relatiile bune intre oameni si intre organizatii si institutii reprezinta fundatia pe care asemenea schimbari se pot construi si dezvolta. Acest lucru se aplica la fel de bine si schimbarilor si dezvoltarii interne a unei organizatii sau institutii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrul in Echipa - Eficienta unei Echipe Unite.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!