Management American

Cuprins proiect Cum descarc?

- Cap.1 Originile managementului-american
1.1 Particularitatile economico-sociale ale managementului din SUA
1.2 Valorile americane
1.3 Influenta valorilor in viata poporului american
- Cap. 2 Tipologia intreprinderilor din SUA
- Cap. 3 Mangementul din SUA. Particularitati
3.1 Structuri organizationale din SUA
3.2 Resursele umane in intreprinderile din SUA
3.3 Veniturile managerilor
3.4 Tipologia managerilor generali
- Cap.4 Comparatie intre practicile manageriale din SUA si Japonia
- Cap.5 Studii de caz
5.1 Inbunatatirea calitatii la Ford Motors
5.2 McKinsey, numarul 2 mondial in consulting managerial


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1 Originile managementului nord-american
Evolutia managementului a numeroase tari ale lumii are la baza managementul practicat in SUA. Acesta se remarca printr-un conglomerat de tehnici, metode, concepte si studii de caz care instiga la studierea lor pe cei specializati in acest domeniu. 
Managementul comparat raspunde unei game largi de necesitati, atat individuale cat si de grup, cu tendinta de intensificare, pe masura adancirii diviziunii sociale a muncii, a dezvoltarii relatiilor internationale si a cresterii rolului informatiilor, lucru reflectat si in cresterea semnificativa a rolului managementului comparat axat pe valorificarea informatiilor manageriale abordate contextual. Astfel, managementul are un rol tot mai important, adesea chiar decisiv, managementul comparat reprezentand una dintre cele mai pretioase cuceriri ale ultimelor decenii pe planul intensificarii si eficientizarii activitatilor economice, stiintifice, tehnice cu caracter international.
In acest context studiind domeniul afacerilor din SUA descoperim un important pion al managementului. Ca orice activitate managementul este influentat de numerosi factori ai contextului in care este conceput. Urmand acest exemplu si managementul american asambleaza si forme de management a culturilor altor state, incluzandu-le aici pe cele europeane si pe cele nipone.
1.1 Particularitatile economico-sociale ale managementului din SUA
Statele Unite ale Americii sunt primii ce definesc notiunea de proprietate privata si de intreprinzator . Altfel spus Douglas Alen si Edwin Miller afirmau : 
,,Economia SUA se bazeaza pe principiile capitaliste ,insa cel mai bine este caracterizata ca o economie mixa sau ca un amestec de sectoare private si publice"
In 1986 , revista Fortune ne dezvaluia faptul ca SUA detineau un puternic sector bancar ceea ce mai tarziu a facilitat dezvoltarea managementului comparat.
Un factor deosebit de important in dezvoltarea managementului din SUA o constituie si baza legislativa existenta foarte bine pusa la punct . 
Astfel in sec XIX este evidentiata doctrina conform careia oamenii erau lasati sa faca ce vor , iar interventia guvernului era limitata asa numitul ,,laissez faire".
Poporul american necesita o protectie in sectorul afacerilor si astfel iau nastere anumiti agentii guvernamentale prin care i se permite Statelor Unite ale Americii de a reglementa comertul in alte state.
In anul 1890 se constituie un ansamblu de legi pentru asigurarea concurentii neloiale precum Legea Sherman, Legea Clayton precum si legea Comisiei Federale de Comert .
SUA se aflau in acest moment intr-o situatie de tranzitie unde erau in balanta economia clasica si o economie de tip nou: ,, America s-a schimbat dramatic. Epoca razboiului rece a luat sfarsit odata cu prabusirea comunismului in Europa" afirmau B. Posmer si W. Schimith.
Un rol important in dezvoltarea capitalismului pe teritoriu american il au colonistii englezi avand la baza comertul american. Procesul de conturare a afacerilor americane arata asemenea unei piramide cu 4 niveluri :
Constitutia a avut un rol important in contextul afacerilor din SUA .Astfel ea:
-proteja dreptul de proprietate al colonistilor 
-a adoptat sistemul de unitati de masura 
-a condus la crearea sistemului postal national
Conceptul american al afacerilor a avut la baza nu numai productia in sine ci omul vizionar ,inovator, cel care din orice activitate putea demara o afacere. Ceea ce este specific sistemului american de afacere libertatea de a actiona fara teama in orice situatie.
1.2 Valorile americane
Valorile vietii din SUA se poate evidentia astfel:
- Individualismul - americanii isi desfasoara activitatea ca si propriul interes, si considera ca dezvoltarea societatii americane este bazata pe activitatea societatii respective;
- Tendinta de realizare personala -oricine munceste din greu poate izbuti si nu exista decat un pas mic de la o saracie crunta la o bogatie fabuloasa;
- Devotament fata de munca - toti cei ce doresc sa atinga un anumit prag al bogatiei resping ideea relaxarii in timpul orelor de program;
- Pragmatismul - americanii sunt foarte concentrati asupra eficientei si sunt adeptii unor activitati cu solutii practice ;
- Morala si umanismul -confera americanilor inclinatia spre actiuni caritabili fiind caracterizati de onestitate si franchete;
- Libertatea -cea mai importanta valoare a culturii americane in care sunt respinse solutiile unice, a restrictionarilor;
- Egalitatea - marcata de denuntarea sclaviei, dreptul la vot si promovarea ,,egalitatii sanselor";
- Patriotismul -poporul american inconjurat de loialitate atat pe plan local cat si pe plan national;
- Neutralitatea -americanii nu sunt caracterizati de emotivitate in ceea ce fac, mai cu seama in afaceri iar problemele sunt solutionate din prisma cercetarii obiective;
- Confortul material- americanii sunt tentati de a-si insusi obiete de pret in tot cei inconjoara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managament American.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!