Management in Industria Laptelui

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 2
1. Planul de producere si realizarea productiei 
2. Calculul necesitatii in resurse materialo-energetice 
3. Planul muncii si al cadrelor 
4. Rezultate economico-financiare 
5. Eficienta investitiilor 
6. Eficienta activitatii intreprinderii 
7. Indicatorii tehnico-economici ai intreprinderii 
Concluzie 
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Deoarece Moldova este o tara agrara, industria alimentara ocupa un loc important in economia nationala, influentand in general dimensiunile si capacitatile altor industrii.
In cadrul productiei bunurilor de consum, industria alimentara are sarcina sa contribuie la realizarea produselor care sa satisfaca cerintele cantitative si calitative ale membrelor societatii, cum si produse care sa poata intra in circuitul economic mondial in conditii de competitivitate.
Industria de prelucrare a laptelui este traditionala Republicii Moldova, fiind una din cele mai dezvoltate ramuri ale industriei alimentare. 
Laptele este un aliment valoros, insa relativ peresabil, datorita contaminarii sale cu microorganisme, inca de la mulgere.
Consumul de produse lactate in general si de produse lactate fermentate in particular a atins o noua dimensiune in ultimii ani, datorita efectelor benefice asupra sanatatii, efecte demonstrate de ani de cercetari nutritionale si medicale.
Strategia de dezvoltare a intreprinderii date in conditiile economiei de piata va presupune repartizarea si utilizarea efectiva a resurselor financiare,materiale si de munca.Politica de producere si renovare determina minimalizarea blocarii productiei, elaborarea produselor de calitate cerute pe piata, ridicarea competitivitatii produselor si elaborarea noilor produse.
Intreprinderea data isi propune ca directie prioritara crearea sortimentului efectiv atit pentru producator cit si pentru cumparator, a face produsele lactate atragatoare si accesibile pentru intreaga populatie.
Gama de produse pe care mi-am propus sa o producem in cadrul intreprinderii este umatoarea:
1. unt dulce taranesc 82,7%
2. Iaurt de fructe 3.2 %
3. Inghetata de frisca
1. Planul de producere si realizarea productiei
Planul de producere este unul din principalele compartimente a sistemului de planificare a intreprinderii. El include:
a. planificarea capacitatii de productie;
b. planificarea productiei in indicii naturali;
c. planificarea valorii productiei.
Planul de productie este baza formarii tuturor elementelor, atit a planurilor de afaceri cit si a planurilor curente. Dupa planul de productie se formeaza planul financiar, planul de munca si a cadrelor. Acest plan este caracterizat de unitatile naturale si valorice. Capacitatea de productie a unei sectii este volumul maxim de productie care poate fi prelucrata intr-o perioada de gestiune la utilizarea deplina a utilajului tehnologic, a suprafetelor de producere si la utilizarea tehnologiilor noi.
Lista tuturor tipurilor de productie si servicii incluse in programul de productie reprezinta sortimentul lui. Continutul si structura sortimentului programului de productie in mare masura determina rezultatele activitatii economice a firmei.
Elaborarea planului se incepe cu planul de producere a productiei in unitati naturale pe an, desfasurat pe sortiment.
Tabel 1.1 Planul de producere pe sortimente.
# Denumirea productiei Volumul de productie pe schimb,kg. Volumul de productie anual,
kg.
1. unt dulce taranesc 82,7%
700 kg 175000 kg
2. Iaurt de fructe 3.2 %
2500 kg 625000kg
3. 
Inghetata de frisca 2000 kg 500000kg
Total 
5200kg 
1300000kg
Volumul de productie anual se calculeaza dupa formula :
VPanual = VPschimb * nr. de schimburi * nr.de zile lucratoare.
nr. de schimburi = 1
nr.de zile lucratoare = 250


Fisiere in arhiva (1):

  • Management in Industria Laptelui.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!