Management Intercultural - Romania - Spania - Hong Kong

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 1
I. Echipa multiculturala 1
II. Diagnostic intercultural 3
II.1. O identitate ,,personala'' 3
II.2. Stabilirea sistemului de dimensiuni 6
II.3. Pitoreasca Romanie, moderna Spanie si coplesitorul Hong Kong 7
II.4. Stiluri si variabile culturale 9
II.5. Interpretarea rezultatelor 9
III. Formularea recomandarilor si solutiilor 13
IV. Rezolvarea efectiva a problemei 13
V. Ciocnirea culturala 15
VI. Concluzii 16


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Firma SC.SELECT.SRL, a fost infiintata in 2006, in Iasi, pe Str. Nicolina, Nr. 15 cu obiect de activitate in industria alimentara, detinand un numar de 3 restaurante de 4* : doua in Iasi si nul in Vaslui. Restaurantele ofera servicii de inalta calitate ,avand fiecare un numar de aproximativ 15 angajati. Acestea se intinde pe o suprafata de 50, 55 si respectiv 45 , acoperind un numar de aproximativ 70 de locuri la mese.
In urma bunului demers al activitatii, firma inregistrand profituri semnificative in tara , a hotarat sa isi deschida filiale in Europa si Asia. Analizand posibilitatile, firma a decis ca Spania este una dintre cele mai potrivite tari derularii afacerii, datorita faptului ca este cea de a doua destinatie turistica din lume, acest lucru reprezentand un avantaj pentru firma. Cea de a doua oportunitate este Hong Kongul, supranumit si "Perla Orientului". Firma s-a indreptat spre aceasta metropola deoarece este un centru financiar si comercial de mare rang in lume, economia si turismul fiind in continuare infloritoare. In urma deschiderii filialelor, firma a ajuns la concluzia ca principala problema interculturala cu care se confrunta o reprezinta angajarea personalului originar care va trebui sa mentina in mod constant legaturile cu sucursala din Romania. Pentru studierea si rezolvarea acestei probleme firma a comandat realizarea unui diagnostic intercultural.
I. Echipa multiculturala
Echipa multiculturala este alcatuita din patru membrii cu scopul de a analiza si de a gasi solutii si recomandari optime la problema cu care se confrunta firma, dupa cum urmeaza:
Bradu Liliana, sex feminin, nationalitate romana ,varsta 28 ani , casatorita. A urmat studiile la Yale University, in domeniul managementului intercultural si marketing international. Hobby-urile sunt muzica, dansul, si calatoriile. Printre trasaturile culturale se numara: echilibrul deciziilor si sinteza dintre luciditate si gandire. Atitudinile fata de ocrotirea mediului si relatiile umane sunt foarte solide, calitati specifice poporului roman. De-a lungul carierei a ocupat functiile de Manager General la firma SC.CRISTAL.SRL, si Analist economic la firma WAL-MART New York, fiind cea mai mare companie in domeniulc omertului cu amanuntul. Firma a ales acest membru in echipa de dezbatere datorita studiilor in domeniul managementului intercultural, si a marketingului international, studii necesare in identificarea diferentelor culturale.Postul pe care il va ocupa va fi de manager general.
Robu Ionela Maria, sex feminin de nationalitate chineza, varsta 30 de ani, casatorita. A urmat studiile la Institute of Business Administration Tai Po, Hong Kong. Competitia, punctualitatea si relatiile sunt doar o parte dintre trasaturile culturale alea acestei persoane. Hobby-urile bine evidentiate sunt: arta culinara, artele plastice, cumparaturile, muzica si teatrul. Atitudinea pentru inovatie si experienta este un atuu pentru realizarea sarcinilor. In prezent ocupa functia de Manager de resurse umane, ceea ce ne va fi util in realizarea diagnosticului intercultural, principala problema cu care se confrunta firma fiind in domeniul recrutarii personalului din Hong-Kong. Rolul pe care il va avea va fi in luarea deciziilor de angajare. 
Samu Andra: Sex feminin, vasta 29 ani, necasatorita, a urmat studiile la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, specializare Management, master in Managementul Intercultural si Informatica Economica. Hobby-urile principale sunt: volei, dansul, tenis, muzica. Abilitati: abilitatea de a se intelege cu persoane din medii diferite,abilitatea de a vedea si de a intelege si alte puncte de vedere, munca in echipa. A ocupat functia de Support Specialist , MIND Softwares si Administrator baza de date. In prezent ocupa in continuare functia de Administrator baza de date ,rolul sau in realizarea proiectului de diagnostic fiind de a tine o evidenta concisa siclara a informatiilor importante legate de firma, salariati , venituri si cheltuieli 
Danu Sorina, sex feminin, varsta de 27 ani, necasatorita, de nationalitate spaniola. Si-a terminat studiile la Universitatea din Barcelona, Spania, una dintre cele mai bune universitati, aflata in top 10.Faptul ca a urmat ca specializare Managementul strategic si ca, mai apoi, a implementat aceste teorii in cadrul mai multor restaurante de lux din Barcelona, i-a adus un plus in ceea ce priveste imbunatatirea abilitatilor si a nivelului de pregatire. De altfel, invatarea continua, receptivitatea, dorinta de a inova si reusi fac parte din efortul zilnic de crestere aperformantei.Ca hobby-uri, prefera excursiile, inotul. In cadrul firmei noastre va ocupa postul de Floor Manager ( Manager de zona), cu urmatoarele responsabilitati: urmarirea in pemanenta a standardelor si procedurilor curente, oferire de instructiuni clare/ indrumari in momentul delegarii, folosirea delegarii in mod corect, eficient si corespunzator pozitiei si nivelului de autoritate, cunoasterea sistemului de instruire al companiei, acordarea unei importante sporite clientilor, initierea unei comunicari cu acestia, urmarirea constanta a proiectiilor de vanzari si tranzactii. Modalitatea de comunicare, generarea de solutii novatoare ,adaptarea cu usurinta la prioritatile in schimbare fac ca din aceasta persoana un membru valoros organizatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Intercultural - Romania - Spania - Hong Kong.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!