Management International - Muntenegru

Extras din proiect Cum descarc?

Cap I. Prezentarea tarii
1 Date generale Muntenegru (???? ????, Crna Gora). Si-a declarat independenta fata de Serbia si Muntenegru la 3 iunie 2006, ca rezultat al Referendumului din 21 mai 2006. La 28.06 devine al 192-lea membru al ONU si la 11.05.2007 al 47-lea membru al Consiliului Europei.
2 Pozitie geografica;
Situata in peninsula Balcanica in sud-estul Europei. Se invecineaza cu Croatia la vest, Bosnia si Hertegovina la nord-vest, Serbia la nord-est Kosovo si Albania la sud-est si Marea Adriatica la sud. Capitala si cel mai mare oras este Podgorita (in grafica locala Podgorica); vechea capitala regala a fost Cetinije. Este o tara preponderent muntoasa (inaltimea medie este cca. 1000 m); zona centrala si cea litorala (latimea acesteia nedepasiind 6 km) sunt plane. Lanturile muntoase costiere au inaltimi de peste 1500 m, cele din interior ating cota maxima de 2522 m (Bobotov Kuk in bazinul Durmitor). Sunt acoperite de paduri dense si strabatute de rauri (nenavigabile) ce au sapat albii adanci. Muntenegru s-a declarat o tara lipsita de poluare si exceptand bazinele miniere si metalurgice Niksici si mici arii industriale, sursa poluarii o reprezinta deseurile localitatilor (una dintre problemele de solutionat este tratarea apelor reziduale in unele zone costiere de interes turistic, evacuarea acestora facandu-se direct in mare).
Canionul format de raul Moraca.
3 Suprafata : 13.812 km2
4 Clima : In cea mai mare parte a teritoriului continentala; pe coasta de tip mediteranean.
5 Populatie : 684.736 locuitori.
Densitate: 50 locuitori / km2.
6 Economie: Muntenegru este intr-un proces continuu de liberalizare, privatizare si restructurare a economiei, de promovare a investitiilor straine in productie si turism, proces care are ca finalitate integrarea europeana. Economia muntenegreana este reprezentata de sectoarele industriale ale productiei de otel si aluminiu, electricitate, forestier si industria lemnului, carbunelui, tutunului si industria textila. Transporturile maritime, agricultura si serviciile contribuie la dezvoltarea economiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management International - Muntenegru.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!