Management International - Studiu de Caz Mozambic

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Prezentarea tarii.1
II. Influenta culturii in managementul international.3
III. Comunicarea in management.10
IV. Riscurile in afaceri.11
V. Negocierea.12
VI. Mng. Resurselor umane.13
Concluzii.18
Bibliografie.21


Extras din proiect Cum descarc?

I. Prezentarea tarii
Mozambic, oficial Republica Mozambic, este o tara in sud-estul Africii si este situata la tarmul Oceanului Indian. Capitala este Maputo.
Mozambicul are ca vecini Africa de Sud si Regatul Swaziland, in partea de sud-vest, Tanzania in partea de nord, Malawi, Zambia si Zimbabwe in vest, iar in est este marginit de Canalul Mozambic. Tara este strabatuta de fluviul Zambezi, iar altitudinea maxima este inregistrata de Muntele Binga, cu 2.436 de metri.
Suprafata: 799.380 km2
Populatia: 22.061.451 locuitori
Densitate: 28,7 loc/km2
Teritoriul Mozambicului este format din podisuri inalte, care au in unele sectoare aspect muntos, si din campii. Principalul fluviu este Zambezi. Clima este ecuatoriala in nord, tropicala in sud, iar precipitatiile sunt abundente. Clima tropicala imparte anul in doua sezoane distincte. Anotimpul umed, din octombrie pana in martie, se manifesta cu temperaturi ridicate, cuprinse intre 26 si 31 de grade Celsius. Din aprilie pana in septembrie, avem de-a face cu sezonul uscat si rece, cand valorile termice urca doar pana la 15, maximum 20 de grade Celsius.
Mozambicul a fost locuit in timpuri stravechi de triburi de bosimani si de hetentoti, care au fost alungate de triburile bantu venite din sudul Sudanului. Locuitorii formau mici grupuri de vanatori si colectionari, precum Khoi si San. 
Intre secolele V si XVI, pe teritoriul Mozambicului s-au format mari state africane, dintre care cele mai insemnate au fost Benametapa care cuprindea Mozambic si Rhodesia, Mapungubwe si Monomotapa. 
Intre secolele X si XV, pe tarmul Mozambicului s-au asezat arabii, care, treptate au supus populatia bastinasa.
Mozambicul a fost colonie portugheza timp de aproape 5 secole, capatandu-si independenta in anul 1975. Dezvoltarea economica a tarii a fost infranta mult de un razboi civil care s-a prelungit pe cativa ani. 
Agricultura consta in cultivarea trestiei de zahar, porumb, orez, bumbac, nuci de acaju.Pescuitul reprezinta principala ramura a industriei, 40% din castigul exporturilor fiind reprezentat de creveti. Captura anuala de peste a tarii este de aproximativ 25 000 tone de peste.
Mozambicul are o populatie de 21.669.278 locuitori si o medie de varsta de 17,4 ani. 44,3% din populatie are o varsta mai mica de 14 ani.
Drapelul Mozambicului a fost adoptat la 1 mai 1983. Include imaginea unui AK-47, fiind singurul steag care include o asemenea arma moderna.
Principalele orase ale Mozambicului sunt situate pe coasta Oceanului Indian. Capitala Maputo este construita dupa modelul European cu strazi largi, parcuri publice si trotuare pavate. Orasul are doua parti: o zona veche rezidentiala cu deschidere la port si o zona noua industrial, unde sunt amplasate toate fabricile si majoritatea birourilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management International - Studiu de Caz Mozambic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Newit, Mayn. A History of Mozambique, 1995.
Reidy, Mary. Mozambique, 1995.
www.wikipedia.com
www.cia.gov
www.mae.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!