Management - Kosarom

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Descrierea firmei
Denumirea firmei: Grupul de firme S.C KOSAROM S.A - Pascani
Domeniu de activitate principal : producator in sectiunea carne din domeniul alimentatiei 
SC "KOSAROM" SA a devenit o companie care desfasoara o activitate extrem de complexa intr-un lant de productie integrat: producerea de furaje concentrate, reproductia, cresterea si ingrasarea animalelor si pasarilor, abatorizarea si industrializarea carnii, comercializarea carnii si a produselor din carne, devenind dupa cei 10 ani de existenta o companie mare care isi merita pe deplin numele de "GRUPUL DE FIRME KOSAROM".
Codul CAEN : 1511
Capital social subscris si varsat : 162.093.311.092 lei
Cifra de afaceri : anul 2000 : 294.901.092.000 lei
anul 2001 : 462.117.710.000 lei
anul 2002 : 513.810.343.000 lei
Pentru 2005 firma S.C KOSAROM Pascani isi propune o crestere a cifrei de afaceri cu 15% si realizarea unui profit operational de 6-7%; in 2004 firma detinand pe piata locala a preparatelor din carne o cota de circa 7%.
Numarul de angajati : 823
Venituri pe anul 2004 : 413.589.754.000 lei
Profit net : 322.361.590.000 lei
GRUPUL DE FIRME KOSAROM - se imparte in 5 divizii:
1. KOSAROM SA PASCANI pentru procesarea carnii de porc
2. SUINPROD SA ROMAN pentru cresterea porcilor 
3. AVITOP SA IASI pentru cresterea si procesarea pasarilor 
4. AGRICOLA TG. FRUMOS pentru productia vegetala si cresterea bovinelor si ovinelor 
5. FABRICILE DE NUTRETURI COMBINATE- TOMESTI (IASI) si ROMAN (NEAMT) pentru producerea furajelor necesare celor doua sectoare zootehnice.
Produse : 
Marea varietate de produse fabricate de "GRUPUL DE FIRME KOSAROM" este in prezent in concurenta numai cu cerintele mereu crescande ale consumatorilor ceea ce reprezinta si marea provocare pentru conducerea companiei.
Pentru realizarea celor 80 de sortimente de preparate din carne s-au selectat riguros furnizorii de condimente si membrane in functie de calitatea produselor si nu de pret . 
Productia diversificata a necesitat echipamente si tehnologii performante. 
Carnea de porc utilizata in producerea preparatelor din carne provine in proportie de 99% de la ferma proprie de la Suinprod Roman, unde este folosit doar hibridul PIC, cel mai performant hibrid de porc pe plan mondial. 
Preparatele din carne fabricate pe loturi de calitate sunt verificate in conformitate cu conditiile tehnice de calitate din standardele de firma in laboratorul propriu si in laboratoarele DSV. 
Astfel, toata echipa care participa la realizarea produselor, aplica un control riguros al fiecarui lot si poate garanta obtinerea de produse constant calitative care sa raspunda cerintelor tot mai exigente ale consumatorilor. 
Gama de produse puse la dispozitia consumatorilor de firma Kosarom:
PREPARATE DIN CARNE DE PORC:
o Salamuri
o Afumaturi
o Sunci
o Pate, leberwursti, tobe si aspic
o Specialitati
SPECIALITATI DIN CARNE DE PUI
o Sunca de pui afumata
Parizer de pasare
Pastrama pui
o Pulpe pui afumate
o Piept pui afumat
o Rulada din piept de pui
Sunca de pui
o Specialitati din carne de pui
De curand, firma a abordat o noua gama de produse, preparatele vegetale prezente intr-o paleta variata : parizer, crenwursti, carnati si salam care prezinta urmatoarele avantaje : sunt o excelenta alternativa a produselor din carne; produse fara colesterol, usor de digerat si sunt satioase; se adreseaza tuturor categoriilor de consumatori indiferent de varsta; ingredientele folosite sunt 100% naturale: proteina vegetala , ulei vegetal, condimente naturale.
Pozitia pe piata romaneasca a firmei S.C KOSAROM S.A PASCANI:
In ultimul an, arata rezultatele unor studii de piata, s-a produs o schimbare conjuncturala in structura consumului de preparate din carne."Pe piata produselor din carne predomina inca cererea de produse ieftine." subliniaza directorul de marketing al firmei Kosarom. Cercetarile de piata nu indica tendinte de crestere semnificativa a pietei in ansamblul ei (de doar 4-5%in 2003, comparativ cu 2002). Piata totala este estimata la aproximativ 115000-120000 de tone, ceea ce in termeni valorici inseamna 170-190 de milioane de euro. Principalii competitori pentru grupul de firme S.C Kosarom pe aceasta piata sunt Camprofio, CrisTim,Aldis si Caroli.
Astfel, elementul definitoriu care detaseaza competitorii pe o astfel de piata in miscare, cum e cea romaneasca, sunt investitiile. 
In acest sens firma KOSAROM pentru acest an are prevazut un volum total de investitii de 180 miliarde de lei, bani dirijati spre modernizarea fabricii, infrastructura s.a.Cele mai importante proiecte ale anului vizeaza fermele de reproductie si ingrasare de porci-proiect in derulare-si lansarea pateurilor ,,retete europene" in conserva, premiera pe piata romaneasca:"flavoured pate", imbogatite cu baconi, salam, sunca, cascaval, corizzo. 
De asemenea foarte important este faptul ca firma Kosarom se numara printre firmele cu pozitie solida pe piata ce satisfac cerintele de calitate impuse de Uniunea Europeana.
Capitolul 2. Analiza situatiei firmei
2.1. Planificare ( misiune, obiective, strategii)
In exercitarea functiei de planificare, un rol esential revine definirii corecte a misiunii, obiectivelor si strategiilor firmei S.C KOSAROM S.A.
2.1.1. Are firma formulata o misiune?
Misiunea firmei S.C KOSAROM S.A a fost formulata astfel:
,,Tot ceea ce ne dorim este sa fim cea mai buna afacere din Romania in domeniul productiei si procesarii carnii. Stim ca a fi cei mai buni implica asigurarea calitatii si igienei de exceptie a produselor fabricate astfel incat sa satisfaca cele mai pretentioase nevoi, iar consumatorul sa se declare multumit.
2.1.2. Cum vor fi satisfacute nevoile consumatorilor?
KOSAROM beneficiaza de retete proprii pentru 86 de produse validate de Compartimentul Proiectare. Continutul de substante proteice din preparatele din carne este ridicat ceea ce determina o valoare nutritiva mare a produselor, stiindu-se faptul ca proteinele din carne au o valoare biologica ridicata. Toata echipa KOSAROM participa la realizarea produselor aplicand un control riguros al fiecarui lot si poate garanta obtinerea de produse constant calitative care sa raspunda cerintelor tot mai exigente ale consumatorilor. Astfel, concludem ca atingerea excelentei in tot ceea ce facem consta in crearea de valori superioare in ochii clientilor nostri.
Obiectivele sunt clar definite, explicite, grupate in seturi de prioritati si folosite ca baze pentru decizii, standarde de apreciere a rezultatelor individuale si de grup.
2.1.3. Care sunt obiectivele strategice ale intregii organizatii pe termen lung?
Obiectivul principal il reprezinta dorinta de a deveni lider pe piata europeana; acest lucru vizand introducerea in fabricatie a noi produse, si alocand cheltuieli de cercetare-dezvoltare de cel putin 5% din veniturile brute.
Un alt obiectiv pe care firma isi propune sa-l realizeze este producerea celor mai calitative, igienice, sigure si apreciate produse comparativ cu cele ale concurentei. De asemenea, KOSAROM doreste sa-si mareasca de doua ori spatiile necesare desfasurarii activitatii de productie, precum si extinderea centrelor de distributie in toata tara. 
2.1.4. Care sunt obiectivele firmei KOSAROM pe termen mediu?
Pe termen mediu KOSAROM isi propune sa dispuna de un personal calificat, orientat spre cooperare, comunicare, motivatie si rezultate. Pentru aceasta este dispus sa aloce 3% din veniturile brute ca investitie in calificarea si dezvoltarea personalului. KOSAROM aspira la obtinerea unui profit anual de minim 8%.
2.1.5. Care sunt obiectivele firmei KOSAROM pe termen scurt?
KOSAROM isi propune introducerea pe piata a inca doua produse din gama celor vegetale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management - Kosarom.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!