Management - Studiu de Fezabilitate

Extras din proiect Cum descarc?

I. Partile scrise
1. Date generale
1.1 Denumirea/Numele solicitantului si date de identificare ale acestuia
Unitatea SC AICBAC SA face parte din grupul de firme AGRICOLA INTERNATIONAL BACAU.
Societatea are codul de inregistrare fiscala sau cod unic de inregistrare 945055, statutul juridic al solicitantului fiind de societate pe actiuni, care isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane.
Societatea are numarul de inregistrare in registrul comertului J4/9250/1991.
Conform clasificarii CAEN, tipul de activitate desfasurat de SC AICBAC SA Bacau este de cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor.
Codul unic de inregistrare APIA 1745634
1.2 Scurt istoric al solicitantului
Unitatea S.C. AICBAC S.A. BACAU a luat fiinta in anul 1991 si isi desfasoara activitatea in domeniul agricol, industriei alimentare si comerciale, respectiv:
o Productie vegetala;
o Zootehnie;
o Industrie alimentara (prelucrarea laptelui);
o Alte activitati agricole;
o Comert.
Societatea exploateaza o suprafata totala de 1452 ha aflate in proprietate, respective arenda, pe care sunt realizate diferite culturi, destinate atat vanzarii catre terti cat si pentru nevoi proprii.
Activitatea zootehnica a S.C. AICBAC S.A. BACAU se desfasoara in cadrul unui complex zootehnic si vizeaza exploatarea specie taurine cu doua directii de productie: exploatarea vacilor pentru productia de lapte si ingrasarea tineretului taurin pentru productia de carne.
Ferma zootehnica detine un numar de 496 capete taurine din care 212 capete efectiv matca din rasa Simmenthal si din rasa Holstein Freese, prima cu specializare pe carne si cea de-a doua cu specializare mixta. Exploatarea in aceasta formula are avantajul obtinerii unor indicatori productivi ridicati atat la productia de lapte (5000-5500 l/an la rasa Simmenthal si 7000-9500 la rasa Holstein Fresse ), cat si la productia de carne (sporuri medii zilnice 1500-1700 g/zi intre 1 si 2 ani la rasa Simmenthal). 
Vacile cu lapte se exploateaza in sitem stabulatie libera, evacuarea dejectiilor facadu-se mecanic, cu un tractor cu lama, iar alimentarea cu apa se realizeaza in adapatoare cu nivel constant. Furajarea se face cu remorca tehnologica, cu ajutorul careia se distribuie furaj unic. Mulsul se realizeaza in sala de muls. Laptele obtinut este procesat partial in fabrica de produse lactate din cadrul S.C. AICBAC S.A. ,iar o buna parte este vandut la beneficiari.
In ceea ce priveste industria alimentara, societatea detine o fabrica de prelucrare a laptelui, obtinand diverse produse lactate, respectiv: lapte pasteurizat, smantana, telemea, produse acidofile - iaurt, sana, lapte batut, branza topita, etc.
Domeniul comercial este reprezentat, in principal, de comertul en-gros cu produse agricole si alimentare. 
Referitor la forta de munca existenta in cadrul unitatii in momentul actual, aceasta are un numar de 68 de angajati permanenti si 0 sezonieri.Dintre cei 68 de angajati 13 detin studii superioare (ingineri, economisti si medic veterinar). 
Cladirile aflate in patrimoniul S.C. AICBAC S.A. BACAU sunt reprezentate de: spatii comerciale, cantina, cladire atelier, cresa vitei, filtru sanitar, fanarie, grajduri animale, laptarie, maternitate de vara, bucatarii furajere, cladire atelier mecanic, grajdiuri oi, alte cladiri.
Aprovizionarea cu materii prime si materiale necesare desfasurarii in conditii optime a activitatii se face pe baza de contracte semnate anual cu furnizorii sau pe baza de comenzi ferme, termenul de livrare este de 5-10 zile, cu un termen de plata de 30-90 zile in marea majoritate a cazurilor. Preturile luate in calcul au fost considerate constante, egale cu cele folosite in ultimul ciclu de productie. Motivatia acestei optiuni o constituie observatiile din ultimul timp facute asupra preturilor la imputurile din agricultura, care au stagnat pe de o parte intaririi leului in fata dolarului sau chiar a altor valute, iar pe de alta parte datorita cresterii ofertei de seminte, ingrasaminte, produse fitosanitare, etc. , odata cu aparitia pe piata romaneasca a multor distribuitori a unor companii producatoare mari din Europa sau chiar din SUA.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management - Studiu de Fezabilitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!