Management - Studiu de Fezabilitate

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 8018
Mărime: 25.29MB (arhivat)
Publicat de: Stancu Tamaș
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ „ION IONESCU DE LA BRAD” IAŞI

Extras din proiect

I. Partile scrise

1. Date generale

1.1 Denumirea/Numele solicitantului si date de identificare ale acestuia

Unitatea SC AICBAC SA face parte din grupul de firme AGRICOLA INTERNAŢIONAL BACĂU.

Societatea are codul de înregistrare fiscală sau cod unic de înregistrare 945055, statutul juridic al solicitantului fiind de societate pe acţiuni, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române.

Societatea are numărul de înregistrare în registrul comerţului J4/9250/1991.

Conform clasificării CAEN, tipul de activitate desfăşurat de SC AICBAC SA Bacău este de cultură vegetală combinată cu creşterea animalelor.

Codul unic de înregistrare APIA 1745634

1.2 Scurt istoric al solicitantului

Unitatea S.C. AICBAC S.A. BACĂU a luat fiinţă în anul 1991 şi îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol, industriei alimentare şi comerciale, respectiv:

• Producţie vegetală;

• Zootehnie;

• Industrie alimentară (prelucrarea laptelui);

• Alte activităţi agricole;

• Comerţ.

Societatea exploatează o suprafaţă totală de 1452 ha aflate în proprietate, respective arendă, pe care sunt realizate diferite culturi, destinate atât vânzării către terţi cât şi pentru nevoi proprii.

Activitatea zootehnică a S.C. AICBAC S.A. BACĂU se desfăşoară în cadrul unui complex zootehnic şi vizează exploatarea specie taurine cu două direcţii de producţie: exploatarea vacilor pentru producţia de lapte şi îngrăşarea tineretului taurin pentru producţia de carne.

Ferma zootehnică deţine un număr de 496 capete taurine din care 212 capete efectiv matcă din rasa Simmenthal şi din rasa Holstein Freese, prima cu specializare pe carne şi cea de-a doua cu specializare mixtă. Exploatarea în această formulă are avantajul obţinerii unor indicatori productivi ridicaţi atât la producţia de lapte (5000-5500 l/an la rasa Simmenthal şi 7000-9500 la rasa Holstein Fresse ), cât şi la producţia de carne (sporuri medii zilnice 1500-1700 g/zi între 1 şi 2 ani la rasa Simmenthal).

Vacile cu lapte se exploatează în sitem stabulaţie liberă, evacuarea dejecţiilor facadu-se mecanic, cu un tractor cu lamă, iar alimentarea cu apa se realizează în adăpătoare cu nivel constant. Furajarea se face cu remorcă tehnologică, cu ajutorul căreia se distribuie furaj unic. Mulsul se realizează în sala de muls. Laptele obţinut este procesat parţial în fabrica de produse lactate din cadrul S.C. AICBAC S.A. ,iar o bună parte este vândut la beneficiari.

În ceea ce priveşte industria alimentară, societatea deţine o fabrică de prelucrare a laptelui, obţinând diverse produse lactate, respectiv: lapte pasteurizat, smântână, telemea, produse acidofile – iaurt, sana, lapte bătut, brânză topită, etc.

Domeniul comercial este reprezentat, în principal, de comerţul en-gros cu produse agricole şi alimentare.

Referitor la forţa de muncă existentă în cadrul unitaţii în momentul actual, aceasta are un număr de 68 de angajaţi permanenţi şi 0 sezonieri.Dintre cei 68 de angajaţi 13 deţin studii superioare (ingineri, economişti şi medic veterinar).

Clădirile aflate în patrimoniul S.C. AICBAC S.A. BACĂU sunt reprezentate de: spaţii comerciale, cantină, clădire atelier, creşă viţei, filtru sanitar, fânărie, grajduri animale, lăptărie, maternitate de vară, bucătării furajere, clădire atelier mecanic, grajdiuri oi, alte clădiri.

Aprovizionarea cu materii prime şi materiale necesare desfaşurării în condiţii optime a activităţii se face pe bază de contracte semnate anual cu furnizorii sau pe bază de comenzi ferme, termenul de livrare este de 5-10 zile, cu un termen de plată de 30-90 zile în marea majoritate a cazurilor. Preţurile luate in calcul au fost considerate constante, egale cu cele folosite în ultimul ciclu de producţie. Motivaţia acestei opţiuni o constituie observaţiile din ultimul timp făcute asupra preţurilor la imputurile din agricultură, care au stagnat pe de o parte întăririi leului in faţa dolarului sau chiar a altor valute, iar pe de alta parte datorită creşterii ofertei de seminţe, îngrăşăminte, produse fitosanitare, etc. , odată cu apariţia pe piaţa românească a multor distribuitori a unor companii producătoare mari din Europa sau chiar din SUA.

Preview document

Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 1
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 2
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 3
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 4
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 5
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 6
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 7
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 8
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 9
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 10
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 11
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 12
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 13
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 14
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 15
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 16
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 17
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 18
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 19
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 20
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 21
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 22
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 23
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 24
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 25
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 26
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 27
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 28
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 29
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 30
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 31
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 32
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 33
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 34
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 35
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 36
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 37
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 38
Management - Studiu de Fezabilitate - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Management - Studiu de Fezabilitate.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul în Transportul Aerian Internațional

Introducere Transporturile internationale sunt numite metaforic „aparatul circulator al întregii economii mondiale”, fiind mijloc efectiv de...

Managementul comerțului - Agricola Internațional

Capitolul 1. Prezentarea firmei Cronica unui alt început S.C. AGRICOLA INTERNAŢIONAL S.A BACĂU a fost constituită la data de 1 septembrie 1992,...

Managementul Firmei

Cap.I Prezentarea generala a firmei Agricola International a devenit in timp un nume de rezonanta in economia judetului Bacau, la nivel national...

Managementul nutrienților la nivel de fermă

Ingrasamintele animale si alte deseuri ale fermelor contin nutrienti valorosi pentru plante, incluzand doi din cei mai importanti nutrienti – azot...

Studiu de caz privind identificarea elementelor și tipului de cultură organizațională la SC Agricola Internațional SA Bacău

Dezvoltarea conceptului de cultură organizațională a fost favorizat şi de reconsiderarea majoră a rolului pe care resursa umană îl are în evoluţia...

Managementul prețurilor - strategii de preț la Agrigola Internațional

I. Descrierea companiei Prezentarea generală Ca formă de organizare, compania Agricola Internaţional este o societate comercială pe acţiuni,...

Proiect Agricola Internațional SA Bacău

Prezentarea firmei S.C. AGRICOLA INTERNAŢIONAL S.A BACĂU a fost constituită la data de 1 septembrie 1992, prin preluarea în locaţie de gestiune a...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Te-ar putea interesa și

Proiectarea tehnologiei și a unor SDV-uri necesare execuției reperului suport inferior

REZUMAT Prezenta lucrare este formată din două părți, o parte tehnică și o parte economico-managerială. În partea tehnică a lucrării, intitulată...

Managementul proiectelor

Introducere “Succesul reprezintă realizarea progresivă a unui SCOP bine stabilit.” (Dicton Latin) Multe din proiectele din viaţa reală sunt...

Managementul investițiilor - studiu de caz privind fezabilitatea firmei SC Danone SA

CAP. 1 PREZENTAREA ÎNTREPRINDERII 1.1 Elemente de prezentare - Denumire: SC. DANONE.SA; - Formă juridică: persoană juridică română, societate pe...

Spa

INTRODUCERE SPA înseamnă "Sănătate Prin Apă", termenul derivând înca din antichitate şi fiind utilizat în culturile civilizaţiilor înfloritoare...

Managementul Afacerilor prin Proiecte

INTRODUCERE Lucrarea Managementul Afacerilor prin Proiecte îşi conturează esenţa selectiv, asupra principalelor componente ale managementului...

Fundamentarea strategiei de implementare la SC Clorofilă SRL prin înființarea culturii de floarea soarelui în suprafața totală de 65 ha

Capitolul I - Date generale privind solicitantul Denumirea firmei agricole este SC.Clorofila.SRL, situată în localitatea Gherăești, județul Neamț....

Studiu de Fezabilitate - SC Pann SA

INTRODUCERE Întreprinderile din agricultură şi industria alimentară, aflate în procesul de restructurare şi de relansare a activităţii, suferind...

Managementul investițiilor - studiu de fezabilitate la SC Mihaela SRL

I. ACT CONSTITUTIV al Societătii Comerciale SC MIHAELA SRL Subsemnata Murariu Mihaela cetătean roman, născut la data de 12.04.1989 în Mun....

Ai nevoie de altceva?