Management Turistic - Tarom

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 
CAPITOLUL 1
CONSIDERATII GENERALE DESPRE TRANSPORTURILE AERIENE 
1.1. Definire conceptuala 
1.2. Evolutia transporturilor aeriene in Romania 
1.2.1. Istoric al companiei TAROM 
1.3. Organizarea generala a companiei TAROM 
CAPITOLUL 2
CARACTERISTICI DE ANSAMBLU ALE ACTIVITATILOR INTREPRINSE DE COMPANIA TAROM 
2.1. Obiectul de activitate si atributiile companiei TAROM 
2.2. Baza tehnico-materiala a companiei TAROM 
2.3. Flota 
2.4. Servicii de trafic aerian 
CAPITOLUL 3
ASPECTE PRACTICE ALE MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE IN CADRUL COMPANIEI TAROM 
3.1. Atributiile Departamenului de Managementul Resurselor Umane 
3.2. Recrutarea si selectarea personalului 
3.3. Structura de personal in cadrul companiei TAROM 
CAPITOLUL 4
PROPUNERI DE PERFECTIONARE A MANAGEMENTULUI IN CADRUL COMPANIEI TAROM 
4.1. Analiza S.W.O.T 
4.2. Sistemul de management in cadrul companiei TAROM 
4.3. Strategii si politici de dezvoltare 
CONCLUZII GENERALE 
BIBLIOGRAFIE 
ANEXE


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
CONSIDERATII GENERALE DESPRE TRANSPORTURILE AERIENE
1.1. Definire conceptuala
Transporturile aeriene reprezinta o arie de comert in care aeronavele sunt angajate pentru a transporta pasageri, marfa si posta. 
Companiile de transport aerian opereaza servicii pe rute aeriene locale, regionale, nationale si internationale.
Transporturile turistice aeriene detin un rol din ce in ce mai important in cadrul circulatiei turistice internationale, iar pe plan turistic modial specialistii trateaza acest segment chiar ca pe o subpiata a turismului international, dat fiind faptul ca acesta depaseste uneori dinamica fluxurilor turistice, manifestandu-se ca o piata paralela, complementara pietei turistice.
Sunt considerate cele mai dinamice modalitati de transport.
Traficul international de marfuri s-a dublat la fiecare 5 ani.Astazi in traficul international marfurile; asa numite clasice ca supliment de bagaj la transportul calatorilor se regasesc in asemenea masura, incat au aparut linii aeriene specializate in transportul de marfuri.
La acestea au contribuit in primul rand operativitatea si rapiditatea derularii expeditiei, dar si reducerea in mod constant a pretului de transport, confortabilitatea primirii si expedierii marfurilor, siguranta si nu in ultimul rand cooperarea existenta intre companiile aeriene, ceea ce simplifica foarte mult activitatea benificiarilor de trasport.
Aceste facilitati au fost posibile de realizat ca urmare a dezvoltarii bazei tehnico-materiale.
In intreaga lume, trasportul pasagerilor si a marfurilor in traficul international se desfasoara numai cu permisiunea autoritatilor din statul respectiv. 
Fiecare stat a stabilit reguli proprii; ceea ce a complicat foarte mult activitatea de transporturi internationale pe calea aerului. 
Chiar in prezent, dupa semnarea, elaborarea si adoptarea unui mare numar de conventii multilaterele, traficul aerian nu se desfasoara uniform, dar se deruleaza normal avand la baza si unele intelegeri bilaterale.
De asemenea, pentru a se putea acorda servicii de calitate in domeniul trasporturilor in trafic aerian s-a adoptat cooperarea internationala intre companiile de navigatie. Astfel cooperarea imbraca forme diferite de contacte care permit asigurarea si acordarea de servicii prompte si sigure.
Traficul aerian are o valoare comerciala nationala, drept urmare, in abordarea politicilor nationale a trasporturilor aeriene s-au statornicit practici privind:
a) protejarea traficului intern prin trasportatorii aerieni nationali cu particularitatea ca pentru Comunitatea Europeana acest inteles s-a extins recent la nivelul intercomunitar;
b) acordarea accesului trasportatorilor straini la traficul national in trasporturile internationale pe baza de reciprocitate. 
In lipsa unor acorduri guvernamentale de reciprocitate accesul la traficul aerian national al unei tari poate fi autorizat in schimbul unor compensatii comerciale sub forma baneasca a taxelor de royalitate.
Transporturile aeriene interne se organizeaza si se deruleaza in conformitate cu legislatia interna nationala.
Transporturile aeriene civile internationale se organizeaza si se deruleaza in baza unor Conventii Guvernamentale Internationale sub egida Organizatiei Aviatiei Civile Internationale ca organism specializat al ONU.
Atat transporturile aeriene pe curse regulate cat si transporturile aeriene pe curse charter detin anumite particularitati si structurari care trebuiesc cunoscute avand in vedere faptul ca inplica diferentieri de organizare si derulare precum si costuri si preturi diferite.
1.2. Evolutia transporturilor aeriene in Romania 
Activitatea de transport aerian a cunoscut o importanta dezvoltare determinata de cresterea economiei, de implicarea Romaniei in schimbul international de marfuri, precum si in turismul international. 
La acestea se adauga caracteristicile specifice ale transportului aerian care, in corelare cu caracteristicile celorlalte moduri de transport, capata pentru anumite obiecte de transport o importanta tot mai mare.
Diversificarea mijloacelor de transport a aparut din necesitatea de a folosi noi cai de comunicatie, din caracteristicile specifice ale acestora, care hotarasc eficienta transportului.
Desi au avut o istorie relativ scurta, transporturile aeriene au devenit astazi una dintre cele mai importante si puternice ramuri industriale din lume, fiind totodata componenta importanta a industriei turismului.Majoritatea deplasarilor pasagerilor intrenationali implica transportul aerian1.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Turistic - Tarom.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!