Managementul Activitatii Creativ-Inovative

Extras din proiect Cum descarc?

I. INTRODUCERE
Globalizarea pietelor si cresterea liberalizarii comertului mondial, confirmate si prin semnarea unor acorduri internationale, determina o competitie serioasa intre industriile tarilor industrializate, precum si intre cele ale tarilor in curs de dezvoltare si cele cu economia in tranzitie. Epoca actuala este caracterizatade accelerearea procesului de schimbare, de innoire, atentia agentilor economici fiind indreptata catre satisfacerea nevoilor consumatorilor prin numeroase activitati de cercetare-dezvoltare, idei noi, produse noi si tehnici variate de promovare a produselor si serviciilor.
Industriile se confrunta, in prezent, cu o concurenta atat interna, cat si externa, supravietuirea in aceste conditii constand in competitivitate. Aceasta se srpijina pe trei piloni in cadrul pietei: calitatea bunurilor si serviciilor, pretul si termenul de livrare. Astfel, competitivitatea este principalul motiv pentru care procesul de inovare se bucura de o atentie deosebita din partea cercurilor comerciale si industriale din toate tarile lumii, prin promovarea unor idei si sisteme care sa permita companiilor sa-si imbunatateasca calitatea produselor si serviciilor, avand, concomitent, si preocupari de reducere a costurilor.
In acest context, vom analiza in continuare principalele strategii de dezvoltare si modernizare a productiei in cadrul unei companii transnationale, ZEPTER INTERNATIONAL S.R.L. , a carei filiala romana ocupa o pozitie fruntasa in Topul 
Firmelor: locul 5 in Top Afaceri Romania si locul 2 in Top Afaceri Sector 3.
II. PREZENTAREA ACTIVITATII S.C. ZEPTER 
INTERNATIONAL ROMANIA S.R.L.
2.1 Profilul companiei
Firma Zepter s-a infiintat in anul 1986 in Elvetia, avand sediul in localitatea Baar si a patruns in Romania in anul 1993 comercializand produsele sale doar in Bucuresti. In anul 2007 deja existau centre de distributie in majoritatea localitatilor tarii, iar birouri de livrare in 30 de orase mari ale Romaniei.
Succesul holdingului Zepter nu se datoreaza numai produselor sale inovatoare, ci si fortei sale de vanzari. Anual, peste 50.000.000 de persoane participa la o prezentare Zepter si sunt vandute 500.000.000 de produse. Compania urmareste in permanenta sa se extinda pe noi piete si sa-si imbunatateasca si dezvolte produsele cu ajutorul a sute de profesionisti de diverse profiluri, urmarind sa-si satisfaca si sa-si serveasca clientii.
In categoria clientilor se includ atat persoane fizice cat si persoane juridice, produsele adresandu-se celor cu venituri submedii, medii si peste medie. Mai mult de 56.000.000 de utilizatori satisfacuti ai produselor Zepter demonstreaza calitatea, stilul si valoarea acestora, printre ei numarandu-se urmatoarele personalitati: Arantxa Sanchez (campioana mondiala de tenis), Sergey Bubka (de 6 ori campion mondial la saritura cu prajina, doborand 35 de recorduri mondiale; primul om care a sarit peste 6 metri si recordman nominalizat ca fiind "Personalitatea sportiva a Secolului"), Jana Stefankova (model si prezentator TV - imaginea Internationala a Zepter Cosmetics).
Zepter International produce, vinde si distribuie in intreaga lume bunuri de larg consum, exclusive si de cea mai buna calitate. Distributie se face, in principal, prin intermediul vanzarilor directe, cu ajutorul unei forte de vanzari de peste 120.000 de consultanti, dar si prin magazine de desfacere.
De la infiintarea sa, Zepter s-a straduit sa imbunatateasca stilurile de viata din intreaga lume si sa devina o parte esentiala a vietii cotidiene. In ultimele decenii, a devenit un intreprinzator global de vanzari, prin intermediul companiilor sale, in peste 40 de tari de pe 5 continente ale lumii. 
Firma Zepter s-a dedicat prevenirii efectelor negative ale factorilor de mediu, in conditiile poluarii si ale problemelor de sanatate, misiunea companiei ajutand oamenii sa faca schimbari benefice in viata lor. Toate produsele Zepter intrunesc standarde de inalta calitate si executie, fiind fabricate in sapte fabrici din Germania, Italia si Elvetia, utilizand cele mai noi tehnologii pentru preoducerea articolelor de o calitate exceptionala.
2.2 Procesul inovatiei
Reprezentand una dintre prioritatile strategice ale intreprinderii moderne, inovarea se constituie in masura capacitatii acesteia de adaptare la cerintele mediului social-economic. In procesul inovational, problema prioritatii intre dezvoltarea de noi produse sau de noi tehnologii se pune in mod diferentiat, in raport cu ramura de activitate in care se incadreaza intreprinderea, cu perspectivele ei si cu potentialul creativ de care dispune.
Activitatea de cercetare-dezvoltare pusa in slijba generarii de idei de produse se sprijina pe analiza ciclului de viata a componentelor gamei de fabricatie actuale a intreprinderii si estimarile evolutiei sale viitoare pe piata. Acest studiu deschide perspectivele elaborarii unor programe de actiune pe termen lung in raport cu modificarea atitudinii consumatorilor fata de produsele in cauza. Cercetarea ciclului de viata genereaza idei privind relansarea, la momentul oportun, a unor articole, schimbarea destinatiei acestora, prin orientarea lor spre alte segmente de consumatori. Se tine cont de preferintele si nevoile locuitorilor fiecarei tari pentru a se stabili ce fel de produse vor avea cel mai mare succes pe piata.
Astfel, firma Zepter isi propune sa transmita clientilor sai misiunea pentru sanatate si frumusete, oferind informatii privind cultura alimentatiei prin sistemul inovator pentru pregatirea alimentelor si numeroase prezentari cu parte practica si cadouri pentru participanti si gazde. Compania Zepter are un departament special de analiza a comportamentului consumatorului cu ajutorul caruia obtine informatii si idei care pot duce la dezvoltarea unor noi produse, a unor noi ambalaje sau idei de reclame. 
De asemenea, prin programul de cercetare, Zepter a incercat sa descopere si sa corecteze principalele probleme din viata de zi cu zi. Prin studii efectuate pe plan international s-a ajuns la concluzia ca 65% din toate problemele de sanatate sunt cauzate de alimentatia incorecta. Cele mai frecvente boli astfel cauzate sunt obezitatea(45%), hipertensiunea(38%), problemele circulatorii(35%), riscul de atac de cord(31%), gastrita si problemele de digestie(28%). Prin urmare, compania ofera abordarea perfecta pentru o alimentatie corecta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Activitatii Creativ-Inovative.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!