Managementul calității ameliorarea unui proces

Cuprins proiect Cum descarc?

Scurtă prezentare a contextului (organizaţia şi procesul tratat) 
I. Diagrama procesului actual
II. Identificarea problemelor
1. Identificarea exigenţelor
2. Identificarea nivelului actual al calităţii (gradul de satisfacţie al clienţilor)
3. Corelarea exigenţelor cu caracteristicile
III. Analizarea problemelor
1. Diagrama PARETO
2. Diagrama ISHIKAWA
3. Metoda celor 5 „De ce?”
IV. Identificarea soluţiilor
1. Descrierea soluţiilor
2. Graficul de implementare a soluţiilor
V. Evaluarea rezultatelor
1. Evaluarea impactului calitativ al soluţiilor
2. Evaluarea efectelor economice ale soluţiilor
VI. Normalizarea soluţiilor
1. Procedura de lucru standardizată
2. Diagrama procesului ameliorat


Extras din proiect Cum descarc?

Scurtă prezentare a contextului (organizaţia si procesul tratat)
La 15 ani de la înfiinţare, SC Safir SRL este un nume de referinţă pe piaţa alimentară din judeţul Vaslui şi, treptat, tinde să devină la fel pe plan regional şi naţional. Ceea ce părea, în 1991, un debut optimist dar nesigur, s-a dovedit a fi un gest curajos şi o carte jucată profesionist.
Cheia succesului a constat în preluarea mai multor ferme şi a unui abator, vechi sau dezafectate, renovarea şi repunerea lor în funcţiune prin retehnologizare progresivă, până la standardele actuale, europene. Profitul reinvestit, alături de proiectele de finanţare europeană au reprezentat practic al doilea ingredient al evoluţiei din toţi aceşti ani.
Un pas important îl face în 2000, odată cu repunerea în funcţiune, prin modernizare şi retehnologizare, a fostului abator Avicola Vaslui, inactiv încă din 1996. Efortul de modernizare a abatorului (spaţii de frig, utilaje) a fost răsplătit permiţând desfăşurarea activităţii în condiţii de profitabilitate şi a determinat achiziţia, în anul 2002, a fermei de la Roşieşti, mărind astfel capacitatea firmei de creştere a puilor, care a ajuns la 65.000 pui/serie, realizându-se 5 serii anual.
Propriile investiţii, cumulate cu implementarea în ultimii doi ani a proiectelor Sapard se reflectă azi în rezultate remarcabile: 200 de angajaţi, din care 175 personal de execuţie, prezenţa în key accounts, magazine proprii de desfacere, o cifră de afaceri de 12 milioane RON în 2005, reprezentând o creştere faţă de 2004 de peste 50% şi o marcă proprie, Deliciosul de Vaslui.
În 2006, SC Safir SRL lansează o nouă identitate de brand şi un nou slogan simultan cu aniversarea a 15 ani de activitate. Sub acelaşi nume, Deliciosul de Vaslui, apare o nouă imagine care reflectă transformările produse la nivel tehnologic şi organizatoric în cadrul firmei. 
Imaginea, distinctă de tot ceea ce a apărut pe piaţă, include 3 culori esenţiale care definesc cele mai importante calităţi ale produsului: verde – prospeţime, galben – sănătate şi roşu – viaţă şi energie. Produsul se adresează astfel clienţilor dornici de o viaţă activă, sănătoasă, prin utilizarea unui produs în care pot avea deplină încredere şi care se găteşte foarte repede. Întregul brand vine cu un aer proaspăt, cu un design aliniat la tendinţele europene, imagine care poziţionează produsul între cele de încredere.
Rezultatele s-au concretizat atât în diversificarea ofertei proprii de produse din carne de pasăre şi ouă, cât şi în câştigarea mai multor parteneri de afaceri. Pentru aceştia, SC Safir SRL livrează furaj pentru pui, medicamente şi asistenţă veterinară. Cea mai modernă linie de abatorizare din ţară nu este un mit, ea funcţionează aici şi deserveşte, pe lângă fermele din proprietatea Safir şi alţi crescători de pui. 
Ca pandant al tehnologizării, normele sanitar-veterinare întrunesc astăzi toate standardele în vigoare, produsele SC Safir SRL fiind recunoscute ca printre cele mai de încredere de pe piaţă.
Aria de desfacere s-a extins treptat, ajungând acum să cuprindă, pe lângă magazinele proprii din Vaslui, Văleni şi Bârlad, marile puncte de retail Billa, Kaufland şi Gima. Prin demararea de noi proiecte de achiziţii şi tehnologizare se doreşte ajungerea, în perioada imediat următoare, la nivelul de 450.000 capete/serie. Obiectivele sunt ambiţioase, dar nu imposibile: cucerirea uneia dintre poziţiile de supremaţie pe plan regional şi pătrunderea pe pieţele Uniunii Europene.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Calitatii Ameliorarea unui Proces.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!