Managementul Calitatii Ameliorarea unui Proces

Cuprins proiect Cum descarc?

Scurta prezentare a contextului (organizatia si procesul tratat) 
I. Diagrama procesului actual
II. Identificarea problemelor
1. Identificarea exigentelor
2. Identificarea nivelului actual al calitatii (gradul de satisfactie al clientilor)
3. Corelarea exigentelor cu caracteristicile
III. Analizarea problemelor
1. Diagrama PARETO
2. Diagrama ISHIKAWA
3. Metoda celor 5 ,,De ce?"
IV. Identificarea solutiilor
1. Descrierea solutiilor
2. Graficul de implementare a solutiilor
V. Evaluarea rezultatelor
1. Evaluarea impactului calitativ al solutiilor
2. Evaluarea efectelor economice ale solutiilor
VI. Normalizarea solutiilor
1. Procedura de lucru standardizata
2. Diagrama procesului ameliorat


Extras din proiect Cum descarc?

Scurta prezentare a contextului (organizatia si procesul tratat)
La 15 ani de la infiintare, SC Safir SRL este un nume de referinta pe piata alimentara din judetul Vaslui si, treptat, tinde sa devina la fel pe plan regional si national. Ceea ce parea, in 1991, un debut optimist dar nesigur, s-a dovedit a fi un gest curajos si o carte jucata profesionist.
Cheia succesului a constat in preluarea mai multor ferme si a unui abator, vechi sau dezafectate, renovarea si repunerea lor in functiune prin retehnologizare progresiva, pana la standardele actuale, europene. Profitul reinvestit, alaturi de proiectele de finantare europeana au reprezentat practic al doilea ingredient al evolutiei din toti acesti ani.
Un pas important il face in 2000, odata cu repunerea in functiune, prin modernizare si retehnologizare, a fostului abator Avicola Vaslui, inactiv inca din 1996. Efortul de modernizare a abatorului (spatii de frig, utilaje) a fost rasplatit permitand desfasurarea activitatii in conditii de profitabilitate si a determinat achizitia, in anul 2002, a fermei de la Rosiesti, marind astfel capacitatea firmei de crestere a puilor, care a ajuns la 65.000 pui/serie, realizandu-se 5 serii anual.
Propriile investitii, cumulate cu implementarea in ultimii doi ani a proiectelor Sapard se reflecta azi in rezultate remarcabile: 200 de angajati, din care 175 personal de executie, prezenta in key accounts, magazine proprii de desfacere, o cifra de afaceri de 12 milioane RON in 2005, reprezentand o crestere fata de 2004 de peste 50% si o marca proprie, Deliciosul de Vaslui.
In 2006, SC Safir SRL lanseaza o noua identitate de brand si un nou slogan simultan cu aniversarea a 15 ani de activitate. Sub acelasi nume, Deliciosul de Vaslui, apare o noua imagine care reflecta transformarile produse la nivel tehnologic si organizatoric in cadrul firmei. 
Imaginea, distincta de tot ceea ce a aparut pe piata, include 3 culori esentiale care definesc cele mai importante calitati ale produsului: verde - prospetime, galben - sanatate si rosu - viata si energie. Produsul se adreseaza astfel clientilor dornici de o viata activa, sanatoasa, prin utilizarea unui produs in care pot avea deplina incredere si care se gateste foarte repede. Intregul brand vine cu un aer proaspat, cu un design aliniat la tendintele europene, imagine care pozitioneaza produsul intre cele de incredere.
Rezultatele s-au concretizat atat in diversificarea ofertei proprii de produse din carne de pasare si oua, cat si in castigarea mai multor parteneri de afaceri. Pentru acestia, SC Safir SRL livreaza furaj pentru pui, medicamente si asistenta veterinara. Cea mai moderna linie de abatorizare din tara nu este un mit, ea functioneaza aici si deserveste, pe langa fermele din proprietatea Safir si alti crescatori de pui. 
Ca pandant al tehnologizarii, normele sanitar-veterinare intrunesc astazi toate standardele in vigoare, produsele SC Safir SRL fiind recunoscute ca printre cele mai de incredere de pe piata.
Aria de desfacere s-a extins treptat, ajungand acum sa cuprinda, pe langa magazinele proprii din Vaslui, Valeni si Barlad, marile puncte de retail Billa, Kaufland si Gima. Prin demararea de noi proiecte de achizitii si tehnologizare se doreste ajungerea, in perioada imediat urmatoare, la nivelul de 450.000 capete/serie. Obiectivele sunt ambitioase, dar nu imposibile: cucerirea uneia dintre pozitiile de suprematie pe plan regional si patrunderea pe pietele Uniunii Europene.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Calitatii Ameliorarea unui Proces.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!