Managementul calității la Vrancart Adjud

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Într-o economie de piaţă caracterizată printr-o concurenţă acerbă pentru supravieţuire, întreprinderile se confruntă în permanenţă cu o serie de fenomene ( creşteri de preţuri la materii prime, creşteri de tarife la diferite categorii de servicii, etc.) care afectează preţul şi care fac ca bătălia finală să se dea asupra raportului calitate - preţ. 
Realizarea de produse care să satisfacă consumatorul final este posibilă numai printr-o sincronizare perfectă a tuturor funcţiunilor întreprinderii. O întreprindere va supravieţui numai dacă reuşeşte să-şi fidelizeze clienţii şi să atragă în permanenţă noi clienţi. Acest lucru este posibil numai prin respectarea unor cerinţe de bază: îmbunătăţirea continuă a nivelului calitativ al produselor, respectarea termenelor de livrare, reducerea preţurilor, acordarea de facilităţi de creditare, îmbunătăţirea imaginii produselor prin reclamă.
Calitatea a fost şi este unul dintre cele mai folosite cuvinte în relaţiile dintre întreprinderi. 
Atât timp cât oferta de mărfuri tinde să depăşească nivelul cererii, iar concurenţa dintre producătorii de bunuri sau servicii capătă accente din ce în ce mai surprinzătoare, succesul oricărei firme pe piaţă depinde de modul în care ea reuşeşte să asigure, mai bine decât altele şi cu cheltuieli rezonabile, apropierea caracteristicilor mărfurilor de aşteptările consumatorilor. De aceea, asigurarea calităţii produselor şi serviciilor oferite , reprezintă o preocupare permanentă , un obiectiv prioritar al unei societăţi angajate în lupta pentru menţinerea competitivităţii, pentru câştigarea segmentului de piaţă căruia i se adresează. 
Însă calitatea produselor şi serviciilor nu trebuie privită ca un scop în sine, ci ca o consecinţă a calităţii întregii activităţi , a calităţii personalului angajat, a calităţii sistemului de organizare şi conducere, a calităţii relaţiilor cu partenerii de afaceri. Orice întreprinde, pentru a răspunde cerinţelor pieţiei, trebuie să ofere o garanţie a calităţii şi, indiferent de dimensiune sau domeniu, îşi poate asigura un viitor sigur, numai prin introducerea unui sistem de management al calităţii îndreptat spre satisfacrea nevoilor proprii. Sistemul de management al calităţii are în vedere: controlul calităţii (tehnicile operaţionale folosite în procesul de producţie pentru atingerea calităţii produselor) şi asigurarea calităţii (planificarea, managementul şi adaptarea metodelor şi procedurilor de furnizare a încrederii că produsele respectă cerinţele, standardele de calitate).
Lucrarea are ca scop studierea sistemului de management al calităţii atât din punct de vedere teoretic cât şi aplicativ, cu referire la situaţia existentă într-o firmă din România care 
îşi desfăşoară activitatea în domeniul industriei celulozei şi a hârtiei.
Lucrarea este structurată în patru capitole în care sunt abordate cele mai importante aspecte ale managementului calităţii.
Consultând literatura de specialitate, în primul capitol „Managementul Calităţii-conponentă a managementului firmei”, am analizat evoluţia conceptuală a managementului calităţii, şi am prezentat conceptele calităţii în intercorelaţie cu procesele manageriale ale sistemului calităţii totale care reprezintă un ansamblu de structuri organizatorice, proceduri şi resurse necesare în dezvoltarea unei firme.
În al doilea capitol, ,, Standardele – Elemente de garantare şi îmbunătăţire a calităţii”, am prezentat evoluţia cât şi nivelul importanţei utilizării standardelor la nivelul unei întreprinderi.
În al treilea capitol, „Sistemul de management al calităţii-cheia unui business profesional” am analizat importanţa, funcţiile sistemului de management al calităţii Prin implementarea unui sistem de management al calităţii sunt obţinute beneficii pe mai multe planuri (creşte productivitatea muncii şi resurselor, sunt reduse pierderile şi creşte motivaţia) 
Al patrulea capitol este un studiu de caz în care am prezentat implementarea sistemului de management al calităţii la SC VRANCART SA Adjud.
Lucrarea îşi propune să fundamenteze pe o bază teoretică o analiză cât mai cuprinzătoare, fără a avea pretenţia că a epuizat toate problemele teoretice şi aplicative propuse, şi , încearcă să aducă în discuţie cele mai importante aspecte ale managementului calităţii produselor.
CAPITOLUL 1
MANAGEMENTUL CALITĂŢII- COMPONENTĂ A MANAGEMENTULUI FIRMEI
1.1 SCURT ISTORIC AL MANAGEMENTULUI CALITĂŢII
Managementul calităţii a parcurs patru etape istorice orientate pe rând spre produs, spre proces, spre lucrător şi spre client.
Conceptele integratoare bazate pe implicarea totală a organizaţiei în asigurarea şi îmbunătăţirea calităţii conduc către managementul calităţii totale. 
Calitatea nu este doar o normă care se rezumă la rigorile standard pe care le impune Organizatia Internaţională de Standardizare (ISO), ci este un element vital pentru supravieţuirea şi dezvoltarea companiei


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Calitatii la Vrancart Adjud.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!