Managementul calității - Produsul analizat Lenovo Legion Y740

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 
1.1. Notiuni teoretice privind calitatea 
1.2.Notiuni teoretice privind procesul de productie 
1.3.Notiuni teoretice privind functiile produsului 
1.4.Notiuni teoretice privind specificatiile prod. 
1.5.Procesul de productie pentru Lenovo Legion Y740 
1.6. Functiile produsului Lenovo Legion Y740 
CAPITOLUL 2
2.1.Aspecte teoretice privind caracteristicile calitative ale produselor 
2.2.Metoda QFD (notiuni teoretice) 
2.3.Metoda QFD pentru produsul Lenovo Legion Y740 
2.3.1. Identificarea cerintelor consumatorilor prin metoda QFD
2.3.2. Identificarea cerintelor tehnice prin metoda QFD
2.3.3. Identificarea caracteristicilor prin metoda QFD pentru Lenovo Legion Y740 
CAPITOLUL 3
3.1. Notiuni teoretice 
3.2.Calcului nivelului tehnic al produsului Lenovo Legion Y740 
CAPITOLUL 4
4.1. Notiuni teoretice 
4.2.Analiza valorii pentru produsul Lenovo Legion Y740 
CONCLUZII GENERALE


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
1.1 Notiuni teoretice privind calitatea
Conceptul general de calitate se utilizeaza in majoritatea domeniilor de activitate: cu toate acestea (poate tocmai de aceea), nu exista o definitie universala a conceptului de calitate. Oamenii de stiinta, cercetatorii acestui domeniu, profesionisti din lumea afacerilor, definesc calitatea in relatie cu diferitele criterii ce concorda cu sfera lor de activitate, calitatea reprezentand un mod de a fi, iar sensurile in care este definit si utilizat acest concept sunt de natura: filozofica, tehnica, economica si sociala. In acceptiunea generala, calitatea este o categorie filozofica ce corespunde unui aspect important al calitatii obiective si anume acela care face ca un obiect cu proprietatile lui sa fie acel obiect si sa se distinga de alte obiecte. Privita din aceasta perspectiva calitatea reprezinta un tot unitar in care sunt incluse toate proprietatile unui obiect ce permit identificarea sa si orice modificare a acestor proprietati determina schimbarea originalului cu alt obiect. Din definitia calitatii din punct de vedere tehnic ca fiind gradul de conformitate a unui produs cu specificatiile tehnice din normele de fabricatie rezulta ca orice modificare a acestor norme constituie o denaturare a produsului, efectuata in scopul economisirii de materii prime si reducerii cheltuielilor ceea ce conduce la obtinerea unui produs contrafacut. Calitatea definita din punct de vedere economic exprima raportul optim dintre nivelul proprietatilor si cheltuielile la producator si consumator iar din punct de vedere social calitatea exprima nivelul de satisfacere a cerintelor (exprimate si implicite) ale consumatorilor. Calitatea unui produs se manifesta prin proprietatile si caracteristicile acestuia. Expresia exterioara a calitatii unui produs este conferita de caracteristicile sale iar nivelul calitatii acestuia este obtinuta prin estimarea/evaluarea caracteristicilor sale prin metode specifice calimetriei. Calitatea se exprima folosind parametri, indici si indicatori Parametrii exprima marimea, proprietatilor si caracteristicilor de calitate ale produselor . Indicii se folosesc pentru a exprima valorile relative ale marimii unei caracteristici prin raportarea la fata un referential si se exprima in procente. Indicatorii calitatii sintetizeaza caracteristicile, functiile sau calitatea produselor, avand o sfera de cuprindere mare (produs, lot de marfuri sau intreaga productie). 
1.2. Notiuni teoretice privind procesul de productie
Orice unitate de productie are ca obiectiv principal producerea de bunuri materiale si servicii care se realizeaza prin desfasurarea unor procese de productie. Activitatile de productie formeaza o functiune de baza in cadrul unei intreprinderi de productie industriala al carui obiectiv principal reprezinta producerea de bunuri materiale, prestarea de servicii sau executarea de lucrari. 
Productia reprezinta acea activitate sociala in care factorul uman cu ajutorul mijloacelor de productie exploateaza si modifica elementele din natura, in vederea realizari de bunuri materiale sau prestarii de servicii. Continutul activitatii de productie intr-o intreprindere industriala are un caracter complex cuprinzand pe langa fabricatia propriu-zisa si o serie de alte activitati legate de aceasta: controlul calitatii, intretinerea si repararea echipamentelor, transportul intern si depozitarea, dar si conceptia si proiectarea produselor, cercetarea etc.
Productia in unitati naturale e definita prin indicatori care precizeaza volumul productiei pe feluri, tipuri, modele si variante de produse, exprimate in unitati naturale adecvate. Produsele incluse in nomenclatorul fiecarui domeniu de activitate al intreprinderii se incadreaza intr-o anumita clasa. Clasa de produse cuprinde o categorie de articole din cadrul unei familii care are o anumita legatura functionala. Fiecare clasa e formata din mai multe linii de produse. Linia de produse cuprinde o categorie de articole dintr-o clasa, aflate in stransa legatura, ca urmare a functionarii similare. Produsul reprezinta o unitate distincta din cadrul unei linii de produse, identificabila prin anumite caracteristici constructive, functionale, estetice etc. Tipul sau varianta de produs grupeaza toate articolele din cadrul unei linii, care prezinta o anumita forma diferentiata sub raport constructiv, functional, estetic etc. fata de celelalte forme posibile. Ansamblul produselor oferite de o fabrica se numeste sortiment de produse.
Activitatea de productie este posibila prin derularea unor procese de productie. Prin definitie, procesul de productie reprezinta ansamblul actiunilor constiente ale angajatilor efectuate asupra obiectelor muncii in vederea tansformarii lor in bunuri materiale necesare societatii. Aceasta definitie poate duce la o dubla interpretare: 
-sub aspect social - economic, procesul de productie se defineste ca un ansamblu de relatii intre participantii la transformarea obiectului muncii, precum si un ansamblu de modalitati concrete de transmitere intre acesti participanti a rezultatelor generate de derularea propriu-zisa a activitatilor de transformare a obiectului muncii.
-sub aspect tehnico-material procesul de productie se defineste ca un proces de combinare a factorilor de productie avand ca obiectiv realizarea de bunuri materiale sau servicii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul calitatii - Produsul analizat Lenovo Legion Y740.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!