Managementul Costurilor

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere in managementul costurilor: - pag. 3
1.1. Definitie - pag. 3
1.2. Functiile sistemului managerial al costurilor - pag.3-4
1.3. Factori determinanti pentru managementul costurilor - pag.4-5
1.4. Principiile managementului costurilor - pag.5
1.5. Notiunea de cost - cheltuiala - pag.5-6
2. Categorii de costuri - pag.6
2.1. Costurile directe - pag.6-7
2.2. Costurile indirecte - pag.7
2.3. Alte categorii de costuri - pag.7-9
3. Planificarea resurselor - pag.9
4. Estimarea costurilor - pag.9-11
5. Bugetul proiectului - pag.11-12
6. Incheiere - pag.12
7. Anexe - pag.13
8. Bibliobrafie - pag.14


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere in managementul costurilor 
Una din etapele elaborarii proiectului este calculatia costurilor, prin care se stabileste costul asociat fiecarei resurse, necesarul de resurse materiale, de oameni si echipamente pentru executarea proiectului si pe aceasta baza pretul sau valoarea ofertei proiectului.
Costul este unul dintre indicatorii sintetici cei mai importanti care caracterizeaza activitatea economica si are un rol hotarator in asigurarea eficientei si competitivitatii organizatiilor. In acelasi timp costul este un element important in fundamentarea deciziei de acceptare sau respingere a unui proiect.
1.1. DEFINITIE:
Managementul costurilor reprezinta un sistem managerial cu instrumente si metode specifice ce asigura planificarea, evidenta, controlul si monitorizarea, analiza si sistematizarea informatiei despre costuri, luarea deciziilor in privinta comportamentului costurilor si punerii lor in corespundere cu scopurile de afaceri ale intreprinderii.
1.2. Functiile sistemului managerial al costurilor sunt urmatoarele:
-Planificarea unitatilor pe unitati de cost (produse, servicii, clienti etc.);
-Evidenta cheltuielilor si a costurilor pe unitati de cost;
-Controlul si monitorizarea cheltuielilor si a costurilor;
-Comunicarea informatiei despre costuri la toate nivelele manageriale;
-Pregatirea informatiei pentru luarea deciziilor manageriale in privinta costurilor si cheltuielilor;
-Elaborarea masurilor de punere in corespundere a costurilor si cheltuielilor cu scopurile de afaceri ale organizatiei.
Functia de planificare a sistemului de management al costurilor are obiectivul de a anticipa necesitatile viitoare ale organizatiei cu privire la aprovizionarea cu resursele necesare in scopul elaborarii bugetelor de costuri si cheltuieli in baza functiilor intreprinderii, proceselor, activitatilor, produselor etc. Aceasta funtie presupune corelarea bugetelor cu intregul proces managerial, care decide asupra politicii cu privire la preturi, piete si clienti.
Evidenta are scopul de a urmari si inregistra cheltuielile si costurile, compararea indicatorilor planificati cu cei efectiv realizati, identificarea abaterilor si exercitarea unor actiuni de corectare in scopul micsorarii acestor abateri.
Comunicarea se exercita ca functie manageriala a costurilor prin organizarea unei comunicatii efective la toate nivelele manageriale. Informatia despre costuri trebuie sa asiste si cooperarea dintre managerii diferitelor nivele si unitati organizatorice ale companiei, in scopul realizarii sarcinilor bugetate.
Pregatirea informatiei pentru scopuri manageriale necesita elaborarea tablourilor de bord in dependenta de sarcinile trasate fiecarui manager. Aceasta functie trebuie realizata in concordanta cu functiile precedente. Fiecare manager trebuie sa-si realizeze sarcinile in dependenta cu responsabilitatea acordata conform postului ocupat. Implementarea unui program informational managerial va permite completarea acestor tabele de bord.
Elaborarea masurilor de punere in corespundere costurilor si cheltuielilor cu scopurile de afaceri ale intreprinderii este o functie corelata cu definirea corecta a reponsabilitatilor fiecarui manager, definirea limitelor de autoritate si motivarea atingerii performantelor planificate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Costurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!