Managementul General

Cuprins proiect Cum descarc?

Prefata
FUNDAMENTE TEORETICE 
1. Scurt istoric 
1.1. Consideratii semantice 
1.2. Existenta milenara a managementului 
1.3. Managementul in Romania
1.4. Scolile de management
2. Conceptul POM in management 
2.1. Definirea conceptului POM
2.2. Decizia manageriala in POM 
3. Etica profesionala in institutii si firme 
3.1. Consideratii generale 
3.2. Factori de influienta asupra conduitei profesionale 
4. Metode si procedee de management
4.1. Consideratii generale 
4.2. Metode si procedee generale
4.3. Metode si procedee specifice 
4.4. Metode si procedee creative
CLIMATUL SOCIAL
5. Particularitatile resurselor umane
6. Criza resurselor umane 
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Prefata
Fiecare om se naste cu o serie de simturi printre care exista si cel al managementului. Pe tot parcursul vietii acest simt se dezvolta continuu si confera individului abilitatile necesare pentru realizarea propriilor interese. 
Unii oameni isi perfectioneaza acest simt prin programe de studiu si practica ulterior profesia de manager in cadrul grupurilor sociale organizate. Managerii profesionisti realizeaza interese colective, in contextul programarii unor obiective fezabile, al existentei resurselor adecvate, in conditiile specifice ale mediului in continua schimbare. Acesti oameni au toate sansele de a deveni mai tarziu lideri autentici, formali sau informali. 
Lucrarea de fata ofera cunostinte generale necesare pentru formarea si dezvoltarea capacitatilor cognitive si abilitatilor manageriale, necesare in orice ocupatie profesionala. 
In prima parte a lucrarii se defineste conceptul de POM, metodele manageriale, sunt prezentate teme specifice , cu privire la orientarea strtegica , climatul social. Ultima parte cuprinde o tema legata de criza resurselor umane.
1. SCURT ISTORIC
1.1. Consideratii semantice
In legatura cu etimologia cuvantului management au fost numeroase incercari de interpretare fapt ce a condus la o mare diversitate de opinii. In literatura de specialitate s-au formulat de-a lungul timpului peste 140 de definitii, prima incercare apartinandenglezului Whintney in anul 1899, [26]. 
Majoritatea autorilor in domeniu au atribuit managementului o tripla semnificatie: 
- Stiinta care se ocupa cu studiul fenomenelor, legitatilor, proceselor, metodelor, procedeelor si relatiilordin cadrul grupurilor organizate avand menirea de a forma conceptii, atitudini, deprinderi si comportamente speciale, profesionale, cu privire la domeniul conducerii institutiilor si firmelor ;
- Procesul de lucru conceput si aplicat de conducatorii institutiilor si firmelor in scopul transformarii resurselor disponibile in servicii sau produse sau, prin implicarea membrilor organizatiilor si cu respectarea tuturor cerintelor legale ;
- Centru de decizie reprezentat prin oameni, locul si timpul unde se adopta hotararile sau deciziile privind desfasurarea procesului de conducere al institutiilor si firmelor.
Putem spune ca termenul de management a invadat dupa anul 1990 societatea romaneasca si preocuparile in aproape toate domeniile - creatie si inovare, integrarea si sinteza datelor si informatiilor, comunicare, reformele institutionale, legislative, juridice, administrative, economice, sociale etc. Este de retinut ca acest termen este de larga utilizare acum si este perceputca fenomen care se desfasoara in sistemele automate deschise de tipul institutiilor si firmelor, ca o adevarata stare de spirit colectiv indreptata spre realizarea unor scopuri bine definite la nivelul autoritatilor de stat sau al grupurilor sociale, profesionale, patronale etc.
1.2. Existenta milenara a managementului
Inceputurile managementului se confunda cu cele ale existentei umane. Cum era de asteptat, managementul grupurilor a evoluat odata cu societatea, persistand mereu necesitatea orientarii eforturilor oamenilor in cadrul organizat al colectivitatii.
Conducatorii erau desemnati in functie de calitatile personale si de abilitatile lor practice. Odata cu aparitia colectivitatilor macrosociale, a adancirii diviziunii sociale a muncii si dezvoltarii factorilor de productie, s-a format statul. Este semnalata aparitia comunicarii prin scriere si permanentizarea transmiterii ereditare a functiilor de conducere. Astfel s-a produs o mare diferentiere intre ierarhia conducatorilor formali.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul General.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!