Managementul Japonez

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
Introducere 2
Managementul in Japonia 3
Trasaturi definitorii pentru managementul intreprinderilor japoneze 4
Viziunea specifica asupra organizatiei 5
Adoptarea deciziilor prin consens 5
Angajarea pe viata a salariatilor 6
Modalitati de evaluare a personalului 6
Studiu de caz 7
Rezumatul 10
Concluzii 11
Bibliografie 12


Extras din proiect Cum descarc?

Scopul acestui proiect este de a cunoaste si a intelege managementul japonez, care este un management cu valori si tendinte culturale extraordinare bazate pe o cultura veche a Japoniei, o tara care in circa 150 de ani a ajuns de la o agricultura feudala la o industri de varf. 
Obiective
- enumerarea celor mai importante caracteristici ale managementului japonez;
- prezentarea trasaturilor definitorii a managementului firmelor japoneze (zaibatsu, kairetsu);
- descrierea viziunii specifice asupra organizatiei nipone;
- prezentarea modalitatilor de luare a deciziilor in firmele japoneze;
- identificarea modalitatilor de angajare si motivare a personalui;
- prezentarea unei firme japoneze din punct de vedere a managementului;
Introducere
Rezultatele economice uimitoare si in acelasi timp surprinzatoare pentru marile puteri economice ale lumii de la acea vreme, ale Japoniei din perioada postbelica au determinat o cercetare asidua evolutiei nipone in incercarea de a descoperi cauzele si factorii ce le-au generat. O importanta trasatura a managementului japonez este faptul ca acesta are un rol important in realizarea performantelor, acest tip de management aducand companiile japoneze intr-un timp foarte scurt pe aceeasi treapta cu cele americane, un bun exemplu in acest sens fiind firma Toyota ce a reusit sa se claseze pe locul trei in topul celor mai respectate companii de automobile ale lumii. Astfel, devine imperativa prezentarea caracteristicilor managementului japonez, ansamblul elementelor ce au stat la baza evolutiei economice a Japoniei materializandu-se intr-un model important si demn de urmat pentru tarile in curs de dezvoltare, inclusiv pentru Romania, pentru consolidarea si dezvoltarea economiilor acestora. Managementul nipon a cunoscut o dezvoltare exploziva incepand cu anii 1970. Acest miracol japonez, cum mai este denumit in mod curent, prezinta trei trasaturi definitorii:
- Argumentul cultural are in vedere valorile caracteristice contextului japonez, dar si institutiile care avantajaza consensul.
- Teoria supraomului in care este explicat faptul ca japonezul, multumindu-se cu putin, a creat valori mari numai din dorinta de a fi cel mai bun. Astfel, ia nastere capacitatea acestuia de a realiza produse de calitate, de a se implica in activitatile de crestere a eficientei economice pe principiul productie maxima si consum minim.
- Sistemul de management japonez cu un mod de aplicare a principiilor de management adaptat la caracteristicile sociale, culturale si economice ale Japoniei cat si la contextul istoric al acestei tari.
Managementul in Japonia
Cele mai importante valori si atitudini ale poporului japonez primite prin religia sa sunt un aspect profund al vietii, apreciere profunda a frumusetii si a puterii naturii, iubirea puritatii si a curateniei si preferinta pentru simplitate si simbolism in estetica. Scopul de baza al societatii este sa traiesti in armonie, iar acest lucru este posibil prin supunere si leadership. Pentru a obtine acest obiectiv, individul trebuie sa respecte cerintele de autodezvoltarea a sa ca om educat si cerinta conformismului cu ordinea care guverneaza relatiile cu altii. Conduita poporului nipon poate fi caracterizata prin conduita etica, intemeiata pe dragostea universala si compasiunea pentru toate fiintele, disciplina mentala si intelepciune, prin practicarea primelor doua cai.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Japonez.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!