Managementul prin Proiecte

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Ce este managementul proiectelor? 3
II. Etapele managementului prin proiecte 4
1. Definirea proiectului 4
2. Desemnarea conducatorului de proiect 5
3. Stabilirea colectivului de proiect 5
4. Alegerea variantei organizatorice 5
5. Precizarea modalitatilor de control 5
6. Realizarea proiectului 5
7. Finalizarea proiectului si dizolvarea echipei de proiect 6
III. Ciclul de viata al proiectului 6
1.Definirea 7
2.Planificarea 8
3.Organizarea 8
4.Executia 9
Documentele proiectului 9
IV. Managementul proiectelor 10
Definirea generala a proiectului 10
Principii ale managementului de proiect 14
Formatul documentelor de program/proiect 16
Ce este evaluarea proiectului 17
V. Managementul riscului in proiecte 20
VI. Clasificarea proiectelor 26
VII. Studiu de caz 27
ISTORIC SI OBIECTUL DE ACTIVITATE 27
STRUCTURA ORGANIZATORICA SI DE MANAGEMENT 31
Misiunea firmei 33
Organigrama 33
Cifra de afaceri si principalele produse oferite 33
Cultura organizationala 36
Analiza SWOT 38
Aplicarea managementului de proiect la firma Farmec SA 39
VIII. Concluzii 43
IX. BIBLOGRAFIE 44


Extras din proiect Cum descarc?

Aplicarea managementului prin proiecte intr-o organizatie
Societatea omeneasca cunoaste in prezent o perioada de schimbari rapide si profunde in toate domeniile de activitate: politic, economic, tehnologic, social, cultural. Pentru ca aceste schimbari sa genereze rezultatele dorite, pozitive, este necesar ca cei ce le conduc sa beneficieze de anumite elemente precum viziune, leadership, acces la diferite resurse, cunoasterea de sisteme, metode, tehnici manageriale, care sa permita proiectarea si implementarea eficace a schimbarilor.
I. Ce este managementul proiectelor?
Managementul proiectelor este suita de metode si tehnici pe care cel care conduce proiectul, respective echipa de proiect, o foloseste pentru a indeplini obiectivul proiectului.
Managementul prin proiecte se defineste ca un sistem de management cu o durata de actiune limitata, cel mai adesea cativa ani, conceput in vederea solutionarii unor probleme complexe precis definite, cu un puternic caracter inovational, care implica aportul unei largi game de diversi specialisti, din subdiviziuni organizatorice diferite ale aceleiasi structuri organizatorice, integrati temporar intr-o retea organizatorica autonoma, paralela cu structura organizatorica formala .
Caracteristicile esentiale ale unui proiect in cazul in care intr-o structura organizatorica se utilizeaza managementul prin proiect sunt urmatoarele:
- rezultatul final al unui proiect este o unitate sau un numar mic de unitati, in opozitie cu productia de masa sau de serie mare caracterizata prin cantitati apreciabile din fiecare produs al gamei sortimentale. Folosind rezultatul unui proiect, se poate trece la productie de masa sau serie mare cu anumite adaptari specifice;
- in general, nu exista decat un cumparator si un beneficiar final pentru produsul a carui
realizare se urmareste prin proiect, situatie radical deosebita de cea existenta in cadrul productiei de masa, serie mare, mijlocie sau mica; ulterior produsul rezultat al proiectului poate capata o dezvoltare la scara larga cu adaptarile cuvenite.
- materialele si produsele utilizate sunt foarte diversificate, de unde rezulta necesitatea ca, frecvent, pe parcursul proiectului sa se efectueze cercetari aplicative ale caror rezultate sa se integreze in ansamblul proiectului in curs de realizare;
- diversificarea si complexitatea problemelor implica aportul unui numar de cadre de diferite
specialitati care, in mod obisnuit, isi desfasoara munca in mai multe compartimente ale structurii
organizatorice respective;
- spre deosebire de productia curenta, dezvoltarea unui proiect este temporara, un obiectiv major reprezentandu-l insasi reducerea la maximum a duratei de realizare si implementare cat mai rapid pe piata a produsului sau serviciului care rezulta din proiect;
- data fiind importanta resurselor umane, materiale si financiare implicate in realizarea proiectului este necesara stabilirea cat mai detaliata, in avans, a operatiunilor si termenelor de executare;
- noutatea si diversitatea problemelor, evolutia dinamica si intensa a pietei, dificultatile si restrictiile temporale fac extrem de dificila intocmirea de planuri si programe realiste detaliate pe termen lung, ceea ce se reflecta si in necesitatea adaptarii lor in functie de evolutia realizarii proiectului;
- proiectul impune constituirea unor forme organizatorice temporare ce functioneaza paralel cu structura organizatorica de baza a intreprinderii.
II. Etapele managementului prin proiecte 
Avand in vedere particularitatile prezentate mai sus, se pun in evidenta urmatoarele etape de desfasurare a managementului prin proiecte:
1. Definirea proiectului
Proiectul foarte complex, de natura inovationala, se defineste din mai multe puncte de vedere:
-precizarea principalelor obiective
-determinarea amplorii proiectului
-precizarea componentelor structurale implicate in realizarea proiectului (posturi, compartimente functionale si operationale etc.);
-stabilirea criteriilor de apreciere a rezultatelor finale.
2. Desemnarea conducatorului de proiect
Managerul de proiect are o misiune extrem de importanta pe intervalul de timp solicitat de realizarea proiectului. De aceea el trebuie sa raspunda unor cerinte de competenta profesionala si manageriala, in sensul posedarii de cunostinte de specialitate solide, precum si de cunostinte, calitati si aptitudini manageriale corespunzatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul prin Proiecte.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!