Managementul producției - panou solar

Extras din proiect Cum descarc?

Argument
Am ales acest produs “Panou solar pentru obtinerea apei calde” deoarece este un produs recent aparut pe piata romaneasca si la ora actuala nu exista nici un o firma in Romania care sa produca acest tip de colector solar.
Avand in vedere acest lucru cat si faptul ca acest produs se poate fabrica la un pret competitiv cu cele din import, consider faptul ca firma va obtine profit din producerea si comercializare lui, intrucat clienti potentiali exista in numar relativ mare, si anume locuitori din zonele rezidentiale, periferie si chiar din zonele rurale; in special cei care nu au agent termic in zona si nici gaze naturale cat si cei ce doresc sa economiseasca.
Descrierea produsului
Panou solar nepresurizat
Acest tip de colector solar se utilizeaza pentru prepararea apei calde . Este construit din tuburi vidate individuale ce transfera radiatia solara, prin convectie, in masa apei din rezervor. Din acest motiv rezervorul de acumulare este montat in partea superioara a panoului solar. Apa din tuburile vidate se incalzeste, isi reduce densitatea si se ridica in rezervor, fiind inlocuita de un volum echivalent de apa rece, cu densitate mai mare. Vidul din tuburile de sticla asigura o termoizolare eficienta, pierderile de caldura spre exterior fiind extrem de mici.
uburile sunt introduse in orificiile care traverseaza peretii rezervorului, fixarea lor facandu-se cu ajutorul suportului inferior. Etansarea este asigurata cu garnituri speciale. Vasul de acumulare este conectat la reteaua de alimentare cu apa rece printr-un rezervor de alimentare cu flotor si cu reteaua de consumatori de apa calda menajera printr-un stut de la partea inferioara. 
Pe peretele lateral al vasului se poate monta un senzor de temperatura, intr-un racord filetat.
Principiu de Funtionare
Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind astfel apa din tubul interior. Pe masura ce apa se incalzeste, densitatea ei scade. Apa incalzita in tub se va ridica in rezervorul de acumulare si va fi inlocuita de un volum echivalent de apa rece. Circuitul natural se va realiza in continuare si apa din rezervor se va incalzi.
Caracteristici si Parametrii de Functionare:
Acest tip de panou se livreaza cu suportul de montaj standard, unghiul de inclinare fiind fix. 
Cu suportul standard panoul se poate monta numai pe suprafete orizontale. Pentru suprafete inclinate este necesara modificarea suportului sau montarea acestuia fara picioarele posterioare si contravanturi. Exista posibilitatea montarii unei rezistente electrice (accesoriu), la partea inferioara ca protectie antiinghet si a unor regulatoare electronice dotate cu sonde de nivel si temperatura sau electovane. Comanda este asigurata, in functie de temperatura si nivelul apei din vas, de regulatorul electronic de comanda. Acest tip de panou este destinat celor mai simple aplicatii:
- alimentare de la o sursa de apa prin cadere libera,
- alimentare de la reteaua de distributie centralizata, presiunea minima a retelei fiind impusa doar de inaltimea de montaj a panoului.
- alimentare de la un sistem propriu cu instalatie de hidrofor.
Daca utilizarea apei calde se face numai prin cadere libera, sistemul nu este dependent de reteaua electrica, in schimb trebuie sa fie amplasat la o inaltime superioara celui mai de sus consumator.
Tuburile de sticlă vidate: Ø 47x1500 mm .Tuburile din sticlă concentrice vidate sunt realizate după principiul termosului, acestea având o structură tub-în-tub. Nivelul vidul din volumul dintre tuburi este foarte ridicat, astfel proprietăţile termoizolante ale sistemului sunt superioare faţă de orice alt tip de izolaţie termică.
Tuburile sunt realizate din sticlă borisilicat 3.3, cu un grad ridicat de transparenţă având o rezistenţă mare la impact (tubul de sticlă rezistă la grindină cu dimensiuni de 25 mm).
Tubul de sticlă din interior este acoperit cu un strat selectiv cu proprietăţi foarte bune de absorţie a radiaţiei termice solare (minim 92 %). 
Acelaşi tub are depus pe interior, al doilea strat selectiv, care are proprietatea de a reduce reflexivitatea radiaţiei termice solare (maxim 8 %).
Echipamentele pentru energie solară realizate cu tuburi de sticlă vidate şi tuburi superconductoare pot funcţiona tot timpul anului, inclusiv în zone climatice foarte reci.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Productiei - Panou Solar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!