Managementul Productiei si Operatiilor

Extras din proiect Cum descarc?

Motivatia
Potrivit numeroaselor studii, majoritatea copiilor din ziua de azi nu concep casa fara un calculator, lucru deloc benefic pentru cresterea si dezvoltarea lor. Influenta negativa a mass-media le contureaza o imagine gresita asupra lumii reale. In prezent, prin joc, copii inteleg jocuri pe calculator.
Jocul prezinta o importanta cruciala in dezvoltarea si definirea personalitatii si abilitatilor pe care trebuie sa le deprinda, a imaginatiei si creativitatii. Din pacate acest lucru nu se mai intampla in zilele noastre, iar jocurile electronice practice rapesc copilaria celor mici si ii impiedica sa exploreze lume inconjuratoare prin simpla observare si analizarea obiecteler din jur. Din aces motiv am ales producerea masinutelor cu care copii se pot plimba si satisface curiozitatile, necesitatea de a se misca, de a crea, de a fi acceptat. Doresc sa sprijin dezvoltarea sociala, emotionala si psihica a generatiilor viitoare.
Amplasarea
SC. Disney SRL este situata in comuna Miroslava, judetul Iasi, pe un teren cu o suprafata care acopera toate nevoile intreprinderii. Datorita proiectului realizat de primaria comunei care doreste modernizarea acesteia, spatiul (atat terenul cat si cladirea) a fost inchiriat la un pret avantajos, de 8 500 Ron/luna, adica 102 000 Ron/an, fiind mult mai rentabil decat achizitionarea unui teren si construirea cladirii si a anexelor. Insa este luata in vedere posibilitatea ca de-a lungul timpului sa devina proprietate persoanala. A fost necesara modernizarea cladirii si construirea de anexe pentru a avea conditiile necesare desfasurarii optime a procesului de productie. 
Am ales aceasta locatie tinand cont si de nevoile procesului de productie. Deoarece nu este un proces care are nevoie de spatii special amenajate, insa este nevoie de un spatiu mare pentru suprafata depozitului, am optat pentru aceasta zona, unde beneficiem de toate utilitatile: apa curenta, energie termica si electrica. Suprafata totata este de 600 m^2, dintre care doar depozitul cuprinde 300 m^2, acesta fiind divizat in doua parti: una destinata depozitarii materiei prime si cealalata pentru depozitarea produsului final (cutiile in care sunt impachetate, fiind voluminoase). In incinta halei sunt amenajate 3 birouri si doua grupuri sanitare, suprafata totala a acestora fiind de 30 m^2. Pentru realizarea procesului de fabricatie, utilajele sunt amplasate in zona de productie care se intinde pe 200 m^2. Restul de 70 m^2 este destinat parcarii si a spatiilor verzi, dar si aleilor special amenajate intre hala de productie si depozit, pentru a facilita atat transportul materiilor prime de la depozit la hala, cat si transportul produsului final de la hala la depozit.
Comuna Miroslava, fiind situata in imediata vecinatate a orasului Iasi, sunt facilitate caile de acces spre fabrica, astfel realizandu-se usor transportul angajatilor dar si transportul pentru onorarea comenzilor. Prin aceasta cale am redus costurile necesare transportului. De asemenea, relatiile si comunicarea cu furnizorii si clientii din Iasi, vor fi usurate, datorita posibilitatii de a avea contact direct cu acestia. Distanta intre oras si comuna este de aproximativ 5 kilometri si exista mijloace de transport care pleaca la intervale regulate de timp, atat spre Iasi, cat si spre Miroslava.
Parcare
Birou Grup Birou Birou Grup 
Sanitar Sanitar
Hol
Hala pentru productie
Depozit
Previziunea vanzarilor (pe 2 ani)
Oscliatia vanzarilor din anul 2011 este datorata faptului ca, perioada de vara este cea in care copii utilizeaza acest produs. De asemenea, vanzarile vor fi crescute in luna decembrie deoarece sunt sarbatorile de iarna cand se fac cadouri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Productiei si Operatiilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!