Managementul producției și operațiilor

Extras din proiect Cum descarc?

Motivația
Potrivit numeroaselor studii, majoritatea copiilor din ziua de azi nu concep casa fără un calculator, lucru deloc benefic pentru creșterea și dezvoltarea lor. Influența negativă a mass-media le conturează o imagine greșită asupra lumii reale. În prezent, prin joc, copii înteleg jocuri pe calculator.
Jocul prezintă o importanță crucială în dezvoltarea și definirea personalității și abilităților pe care trebuie să le deprindă, a imaginației și creativității. Din păcate acest lucru nu se mai întâmpla în zilele noastre, iar jocurile electronice practice răpesc copilaria celor mici și îi împiedică să exploreze lume înconjuratoare prin simpla observare și analizarea obiecteler din jur. Din aces motiv am ales producerea mașinutelor cu care copii se pot plimba și satisface curiozitățile, necesitatea de a se mișca, de a crea, de a fi acceptat. Doresc să sprijin dezvoltarea socială, emotională și psihică a generațiilor viitoare.
Amplasarea
SC. Disney SRL este situată în comuna Miroslava, județul Iași, pe un teren cu o suprafață care acoperă toate nevoile întreprinderii. Datorită proiectului realizat de primăria comunei care dorește modernizarea acesteia, spațiul (atât terenul cât și clădirea) a fost închiriat la un preț avantajos, de 8 500 Ron/lună, adică 102 000 Ron/an, fiind mult mai rentabil decât achiziționarea unui teren și construirea clădirii și a anexelor. Însă este luată în vedere posibilitatea ca de-a lungul timpului să devină proprietate persoanală. A fost necesară modernizarea clădirii și construirea de anexe pentru a avea condițiile necesare desfăsurării optime a procesului de producție. 
Am ales această locație ținând cont și de nevoile procesului de producție. Deoarece nu este un proces care are nevoie de spații special amenajate, însă este nevoie de un spațiu mare pentru suprafața depozitului, am optat pentru această zonă, unde beneficiem de toate utilitățile: apa curentă, energie termică și electrică. Suprafața totată este de 600 m^2, dintre care doar depozitul cuprinde 300 m^2, acesta fiind divizat în două părți: una destinată depozitării materiei prime și cealalată pentru depozitarea produsului final (cutiile în care sunt împachetate, fiind voluminoase). În incinta halei sunt amenajate 3 birouri și două grupuri sanitare, suprafața totală a acestora fiind de 30 m^2. Pentru realizarea procesului de fabricație, utilajele sunt amplasate în zona de producție care se întinde pe 200 m^2. Restul de 70 m^2 este destinat parcării și a spațiilor verzi, dar și aleilor special amenajate între hala de producție și depozit, pentru a facilita atât transportul materiilor prime de la depozit la hală, cât și transportul produsului final de la hala la depozit.
Comuna Miroslava, fiind situată în imediata vecinatate a orașului Iași, sunt facilitate căile de acces spre fabrică, astfel realizându-se ușor transportul angajaților dar și transportul pentru onorarea comenzilor. Prin această cale am redus costurile necesare transportului. De asemenea, relațiile și comunicarea cu furnizorii și clienții din Iași, vor fi usurate, datorită posibilității de a avea contact direct cu aceștia. Distanța între oraș și comuna este de aproximativ 5 kilometri și există mijloace de transport care pleacă la intervale regulate de timp, atât spre Iași, cât și spre Miroslava.
Parcare
Birou Grup Birou Birou Grup 
Sanitar Sanitar
Hol
Hala pentru productie
Depozit
Previziunea vânzărilor (pe 2 ani)
Oscliația vânzărilor din anul 2011 este datorată faptului că, perioada de vară este cea în care copii utilizează acest produs. De asemenea, vânzările vor fi crescute în luna decembrie deoarece sunt sărbătorile de iarnă când se fac cadouri.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Productiei si Operatiilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!