Managementul Proiectelor

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Introducere - Generalitati 2
II. Studiu de caz 5
1. Despre Euro Tower 5
1.1 Ce este Euro Tower 5
1.2 Ce este în spatele unui proiect ca Euro Tower 6
2. Inovaţie în organizarea proiectelor 7
3.Analiza cererii 7
a. Unităţile de consum 7
b. Criteriile de segmentare a pieţei 7
4. Analiza preţurilor 8
5. Analiza promovării 10
6. Concluzii 11
Bibliografie 12


Extras din proiect Cum descarc?

I. GENERALITATI
Ce presupune managementul proiectelor?
Managementul proiectelor este un domeniu destul de recent apărut, iar importanţa sa a cunoscut o creştere majoră datorită faptului că, la scară europeană şi internaţională, tot mai multe acţiuni se desfăşoară în cadrul unor proiecte. Resursele utilizate de aceste proiecte (mai ales cele financiare) au un rol din ce în ce mai mare (vezi sumele derulate prin programele PHARE sau SAPARD) în dezvoltarea economică iar aria lor de aplicabilitate este în creştere.
Proiectul este un efort bine definit, organizat, temporar si realizat o singura data pentru a crea produse sau servicii unicat. Proiectul contrasteaza astfel cu procesele si operatiunile, care sunt de regula permanente sau cvasi-permanente. Proiectul reprezinta o realizare care are un obiectiv definibil, consuma resurse si se afla sub constrangerea unor elemente precum timpul, costurile si calitatea.
Proiectele există în tot felul de activităţi tipice ale afacerilor, cum ar fi: sistemele de informaţii, construcţii, marketing, cercetări industriale, protecţia mediului.
Pentru majoritatea tipurilor de proiecte, inclusiv cele de mediu, succesul se defineşte prin atingerea scopurilor proiectului într-un anumit timp şi buget care au fost stabilite de către echipa proiectului şi de către deţinătorii de interese (stakeholders).
Managementul proiectelor implică:
- planificarea,
- organizarea,
- conducerea,
- coordonarea şi
- controlul
activităţilor şi resurselor necesare pentru îndeplinirea unui obiectiv definit, de obicei în limitele unui anumit timp şi buget.
Cum se masoară succesul unui proiect?
Succesul tuturor proiectelor este rezultatul unui echilibru între trei elemente:
- timp, 
- resurse şi
- rezultate.
Din punct de vedere al clientului/beneficiarului, la sfârşitul proiectului apare un al patrulea factor: 
- satisfacţia clientului din punct de vedere al calităţii.
II. STUDIU DE CAZ
Luni 9 februarie 2009 – 03:48 Green Report
Euro Tower, prima clădire ecologică de birouri din Bucureşti, dezvoltată de Cascade Group în zona de nord-centru a Bucureştiului a intrat în ultima fază de execuţie. Aceasta a atins punctul maxim de înălţime, 80 de metri, săptămâna trecută, când structura metalică a imobilului a fost finalizată.
1. DESPRE EURO TOWER
1.1 Ce este Euro Tower?
“Suntem aproape de finalizarea primei clădiri ‘verzi’ de birouri din oraş şi suntem pe cale să o avem complet închiriată. 80% din Euro Tower a fost îinchiriată unor companii de renume internaţional şi purtăm în prezent negocieri pentru restul de 20%”, a declarat Alex van Breemen, directorul general al Cascade Group. “Suntem mândri să găzduim companii cum ar fi The National Bank of Greece, inclusiv diviziile sale Banca Românească şi NBG Leasing, precum şi Schneider Electric şi alte mari companii în această clădire ecologică de referinţă în peisajul bucureştean” a adăugat acesta.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Proiectelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!