Managementul Proiectelor

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Introducere - Generalitati 2
II. Studiu de caz 5
1. Despre Euro Tower 5
1.1 Ce este Euro Tower 5
1.2 Ce este in spatele unui proiect ca Euro Tower 6
2. Inovatie in organizarea proiectelor 7
3.Analiza cererii 7
a. Unitatile de consum 7
b. Criteriile de segmentare a pietei 7
4. Analiza preturilor 8
5. Analiza promovarii 10
6. Concluzii 11
Bibliografie 12


Extras din proiect Cum descarc?

I. GENERALITATI
Ce presupune managementul proiectelor?
Managementul proiectelor este un domeniu destul de recent aparut, iar importanta sa a cunoscut o crestere majora datorita faptului ca, la scara europeana si internationala, tot mai multe actiuni se desfasoara in cadrul unor proiecte. Resursele utilizate de aceste proiecte (mai ales cele financiare) au un rol din ce in ce mai mare (vezi sumele derulate prin programele PHARE sau SAPARD) in dezvoltarea economica iar aria lor de aplicabilitate este in crestere.
Proiectul este un efort bine definit, organizat, temporar si realizat o singura data pentru a crea produse sau servicii unicat. Proiectul contrasteaza astfel cu procesele si operatiunile, care sunt de regula permanente sau cvasi-permanente. Proiectul reprezinta o realizare care are un obiectiv definibil, consuma resurse si se afla sub constrangerea unor elemente precum timpul, costurile si calitatea.
Proiectele exista in tot felul de activitati tipice ale afacerilor, cum ar fi: sistemele de informatii, constructii, marketing, cercetari industriale, protectia mediului.
Pentru majoritatea tipurilor de proiecte, inclusiv cele de mediu, succesul se defineste prin atingerea scopurilor proiectului intr-un anumit timp si buget care au fost stabilite de catre echipa proiectului si de catre detinatorii de interese (stakeholders).
Managementul proiectelor implica:
- planificarea,
- organizarea,
- conducerea,
- coordonarea si
- controlul
activitatilor si resurselor necesare pentru indeplinirea unui obiectiv definit, de obicei in limitele unui anumit timp si buget.
Cum se masoara succesul unui proiect?
Succesul tuturor proiectelor este rezultatul unui echilibru intre trei elemente:
- timp, 
- resurse si
- rezultate.
Din punct de vedere al clientului/beneficiarului, la sfarsitul proiectului apare un al patrulea factor: 
- satisfactia clientului din punct de vedere al calitatii.
II. STUDIU DE CAZ
Luni 9 februarie 2009 - 03:48 Green Report
Euro Tower, prima cladire ecologica de birouri din Bucuresti, dezvoltata de Cascade Group in zona de nord-centru a Bucurestiului a intrat in ultima faza de executie. Aceasta a atins punctul maxim de inaltime, 80 de metri, saptamana trecuta, cand structura metalica a imobilului a fost finalizata.
1. DESPRE EURO TOWER
1.1 Ce este Euro Tower?
"Suntem aproape de finalizarea primei cladiri 'verzi' de birouri din oras si suntem pe cale sa o avem complet inchiriata. 80% din Euro Tower a fost iinchiriata unor companii de renume international si purtam in prezent negocieri pentru restul de 20%", a declarat Alex van Breemen, directorul general al Cascade Group. "Suntem mandri sa gazduim companii cum ar fi The National Bank of Greece, inclusiv diviziile sale Banca Romaneasca si NBG Leasing, precum si Schneider Electric si alte mari companii in aceasta cladire ecologica de referinta in peisajul bucurestean" a adaugat acesta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Proiectelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!