Managementul Proiectelor

Extras din proiect Cum descarc?

1.Motivație alegere produs
Am ales produsul biogaz care este obținut prin fermentarea materiei organice pentru că este un produs inovativ pe piață, având oportunități mari de dezvoltare. De asemenea, există un numar relativ mic de concurenți, iar piața este subsaturată. Biogaz-ul, alături de curentul electric sunt produse care au o piață sigură, și vor fi cerute în cantități tot mai mari în următorii zeci de ani. 
Posibilitățile de producție sunt numeroase, putând fi exploatate diferite materii prime provenite din agricultură, și care favorizează economisirea banilor de către fermieri, îmbunătățirea eficienței fertilizatorilor, reciclarea ieftină a deșeurilor, reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră sau gradul scăzut de nocivitate, și reintegrarea în flux a unor materii considerate deșeuri. 
Nevoia tot mai mare de resurse și caracterul limitat al acestora au dus la noi metode de procurare, iar această metodă de producere a biogazului oferă o alternativă viabilă pentru resursele clasice de procurare a energiei.
Se folosesc materiale care nu pot fi folosite în altă parte, sau materii prime din producția agricolă care depind de fluctuațiile prețului de pe piață. Prin producerea de biomasă se poate face un calcul al prețului fără dependența pieței. 
Caldura obținută se poate folosi pentru încălzirea locuințelor sau pentru serele de legumicultură sau serele de flori. Toate resturile din procesul de fermentare se pot folosi ca îngrășământ natural pentru producțiile de plante sau cereale. Biogaz-ul se poate folosi pentru mașini și utilaje sau pentru producerea curentului electric. 
Principalul avantaj al producerii unui combustibil gazos este posibilitatea folosirii lui în instalațiile energetice eficiente moderne, ca turbine pe gaze, motoare pe gaze și pile de combustie, mărind eficiența folosirii combustibilului. Beneficiile pentru mediu sunt reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea contaminării solului, iar un motiv al folosirii biogazului îl reprezintă contribuirea la o reputație favorabilă României. 
Odată cu producerea acestei surse de energie apar diferite ofortunități de încheiere a unor contracte de lungă durată cu rețeaua națională de furnizare a energiei sau chiar cu companii aeriene ce adoptă această alternativă.
Distribuția procentuală a numărului de proiecte de biogaz, pe țări (Europa)
2. Alegerea amplasării şi a spaţiului de producţie 
De regulă, specificul afacerii este un factor de bază în momentul alegerii locației potrivite pentru construirea fabricii, acest lucru putând contribui la succesul sau eșecul acesteia. În vederea alegerii acestei locații este necesar să se țină cont de anumite aspecte, printre care se numară:
- Locația trebuie să se afle la o distanță adecvată față de zonele rezidențiale, cu scopul de a evita orice fel de inconveniente, cum ar fi mirosurile neplăcute și traficul crescut din și către fabrica de biogas, fapt care ar putea duce la nenumărate conflice nedorite;
- Direcția vânturilor este un factor la fel de important, pentru a evita purtarea mirosurilor neplăcute către zonele rezidențiale;
- Locația trebuie să beneficieze de acces ușor la infrastructura în scopul ușurării transportului de materii prime, etc;
- Înainte de începerea construcției este necesar un studiu geologic, apoi locul ales trebuie să fie în afara unei zone de inundație.
- Dimensiunile zonei trebuie să fie în concordanță cu activitățile care se desfășoară, permițând depozitarea cantităților necesare de biomasă.
- Locul ales trebuie să se afle relativ aproape de zona de producere a materiilor prime agricole (gunoi animal), în scopul minimizării distanțelor, timpului și costurilor de transport.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Proiectelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!