Managementul Proiectelor

Extras din proiect Cum descarc?

1.Motivatie alegere produs
Am ales produsul biogaz care este obtinut prin fermentarea materiei organice pentru ca este un produs inovativ pe piata, avand oportunitati mari de dezvoltare. De asemenea, exista un numar relativ mic de concurenti, iar piata este subsaturata. Biogaz-ul, alaturi de curentul electric sunt produse care au o piata sigura, si vor fi cerute in cantitati tot mai mari in urmatorii zeci de ani. 
Posibilitatile de productie sunt numeroase, putand fi exploatate diferite materii prime provenite din agricultura, si care favorizeaza economisirea banilor de catre fermieri, imbunatatirea eficientei fertilizatorilor, reciclarea ieftina a deseurilor, reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera sau gradul scazut de nocivitate, si reintegrarea in flux a unor materii considerate deseuri. 
Nevoia tot mai mare de resurse si caracterul limitat al acestora au dus la noi metode de procurare, iar aceasta metoda de producere a biogazului ofera o alternativa viabila pentru resursele clasice de procurare a energiei.
Se folosesc materiale care nu pot fi folosite in alta parte, sau materii prime din productia agricola care depind de fluctuatiile pretului de pe piata. Prin producerea de biomasa se poate face un calcul al pretului fara dependenta pietei. 
Caldura obtinuta se poate folosi pentru incalzirea locuintelor sau pentru serele de legumicultura sau serele de flori. Toate resturile din procesul de fermentare se pot folosi ca ingrasamant natural pentru productiile de plante sau cereale. Biogaz-ul se poate folosi pentru masini si utilaje sau pentru producerea curentului electric. 
Principalul avantaj al producerii unui combustibil gazos este posibilitatea folosirii lui in instalatiile energetice eficiente moderne, ca turbine pe gaze, motoare pe gaze si pile de combustie, marind eficienta folosirii combustibilului. Beneficiile pentru mediu sunt reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea contaminarii solului, iar un motiv al folosirii biogazului il reprezinta contribuirea la o reputatie favorabila Romaniei. 
Odata cu producerea acestei surse de energie apar diferite ofortunitati de incheiere a unor contracte de lunga durata cu reteaua nationala de furnizare a energiei sau chiar cu companii aeriene ce adopta aceasta alternativa.
Distributia procentuala a numarului de proiecte de biogaz, pe tari (Europa)
2. Alegerea amplasarii si a spatiului de productie 
De regula, specificul afacerii este un factor de baza in momentul alegerii locatiei potrivite pentru construirea fabricii, acest lucru putand contribui la succesul sau esecul acesteia. In vederea alegerii acestei locatii este necesar sa se tina cont de anumite aspecte, printre care se numara:
- Locatia trebuie sa se afle la o distanta adecvata fata de zonele rezidentiale, cu scopul de a evita orice fel de inconveniente, cum ar fi mirosurile neplacute si traficul crescut din si catre fabrica de biogas, fapt care ar putea duce la nenumarate conflice nedorite;
- Directia vanturilor este un factor la fel de important, pentru a evita purtarea mirosurilor neplacute catre zonele rezidentiale;
- Locatia trebuie sa beneficieze de acces usor la infrastructura in scopul usurarii transportului de materii prime, etc;
- Inainte de inceperea constructiei este necesar un studiu geologic, apoi locul ales trebuie sa fie in afara unei zone de inundatie.
- Dimensiunile zonei trebuie sa fie in concordanta cu activitatile care se desfasoara, permitand depozitarea cantitatilor necesare de biomasa.
- Locul ales trebuie sa se afle relativ aproape de zona de producere a materiilor prime agricole (gunoi animal), in scopul minimizarii distantelor, timpului si costurilor de transport.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Proiectelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!