Managementul Resurselor Umane in Cadrul Companiei Rotech Construct SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1 Prezentarea S.C. Ro Tech Construct S.R.L. 2
Capitolul 2 Organizarea in S.C. Ro Tech Construct S.R.L. 3
Capitolul 3 Stabilirea unor principii generale in domeniul resurselor umane 5 
Capitolul 4 Analiza si evaluarea posturilor 7
Capitolul 5 Evaluarea performantelor profesionale 10
Capitolul 6 Remunerarea muncii 13


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
Prezentarea intreprinderii
Ro Tech Construct
Firma Ro Tech Construct S.R.L activeaza in domeniul constructiilor, fiind infiintata in anul 2006 de catre Robert Cojocaru si Mihaela Boca. Obiectul sau principal de activitate il reprezinta constructiile civile si industriale. Ca forma de proprietate intreprinderea se incadreaza in categoria privata, sub forma unei societati cu raspundere limitata (S.R.L.)
Sediul firmei este localizat pe strada George Tarnea, nr. 5, localitatea Pantelimon, judetul Ilfov.
Printre concurentii sai principali se numara intreprinderi precum Intracom Construct S.A., A Con Global Ultra S.R.L., Izo Mar Construct S.R.L., OMNIA Management Partner S.R.L. Toate aceste firme sunt concurente locale, in localitatea Pantelimon, fiind considerate cele mai bune afaceri pentru localitate privind constructiile de cladiri. Intreprinderea Ro Tech Construct a ocupat locul 1 in Top Afaceri Romania in acest domeniu (domeniul 41 - constructii de cladiri) in zona Pantelimon in anul 2013.
Din anul 2010 firma a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri, realizata prin derularea unor proiecte de anvergura, luand in considerare ca anul 2009 a fost anul in care intreprinderile din Romania au resimtit criza economica inceputa in anul 2008, care a afectat in mare masura domeniul imobiliar.
Principalele contracte derulate in perioada 2010 - 2013 au avut ca obiect construirea unor cladiri de birouri in Bucuresti si blocuri de locuinte in Pantelimon si Mogosoaia.
Proiectele au fost derulate in bune conditii si au corespuns cerintelor impuse de beneficiari, doar prin utilizarea personalului calificat pentru fiecare etapa derularii constructiilor : proiectare, ridicarea constructiei, finisaje etc).
In continuare, vom discuta in detaliu despre organizarea intreprinderii, in special privind resursa umana.
Capitolul 2
Organizarea in cadrul
intreprinderii
Intreprinderea Ro Tech Construct S.R.L. are un numar de 67 salariati, marea majoritate fiind de sex masculin, din care 10% sunt muncitori necalificati, acestia apartinand departamentului de Productie. In tabelul de mai jos avem prezentata structura personalului clasificat in functie de mai multe criterii.
Nr. angajati Varsta
30 Intre 18 si 35 de ani
27 Intre 35 si 50 de ani
10 Intre 50 si 65 de ani
Nr. angajati Sex
59 Masculin
8 Feminin
Nr. angajati Departament
1 Dir. General
1 Dir. Economic
4 Tehnic
2 Aprovizionare
2 Contabilitate
3 Administrativ
2 Resurse Umane
42 Productie
Tabel 1 - Structurarea personalului in functie de varsta, sex si departament
Dupa cum se poate observa, aproximativ 44% din totalul personalului se afla in categoria de varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, categoria cea mai dinamica din punct de vedere al pregatirii si a aplicarii noului in activitate. La nivelul intreprinderii exista un echilibru intre personalul tanar si cel cu vechime mai mare, care asigura imbinarea dinamismului cu experienta.
Datorita specificul activitatii in constructii, personalul preponderent este cel masculin (88%), existand doar 9 angajati de sex feminin dintr-un total de 67 de angajati in societate. Acestia sunt repartizati in departamentele de Aprovizionare, Administrativ, Contabilitate si de Resurse Umane, ocupandu-se de problemele tehnice si de fluctuatia cash-flow-ului, si nu cele fizice. 
Organigrama societatii reflecta gruparea activitatilor necesare pentru desfasurarea in bune conditii a obiectului de activitate a intreprinderii. Dupa cum este prezentat in tabelul de mai sus, majoritatea angajatilor apartin departamentului de Productie, in proportie de 62% din totalul angajatilor, avand in vedere ca activitatea in constructii implica un volum mare de manopera, alaturi de folosirea utilajelor specifice. Strans legata de activitatea de productie este departamentul Tehnic, care se ocupa atat de intocmirea proiectului, a calculelor de rezistenta si a necesarului de materiale, cat si de urmarirea punerii in opera a constructiilor, cu respectarea parametrilor tehnici ai lucrarii si a termenului de executie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Resurselor Umane in Cadrul Companiei Rotech Construct SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!