Managementul Serviciului de Food and Beverage

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1326
Mărime: 251.36KB (arhivat)
Publicat de: Simion Teodorescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof.univ.dr:Angela Albu
Universitatea “Stefan Cel Mare” Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica Master,Specializarea:MFCTS,an I

Extras din proiect

1.Gustare calda: Crap cu sos marinat

2.Preparat lichid: Ciorba de perisoare

3.Preparat de baza: Friptura de pui la cuptor

4.Bauturi: vin rosu

5.Desert: Salata de fructe

CRAP CU SOS MARINAT

Ingrediente: 1 crap mijlociu, sare, 1 kg rosii, 1 ceasca ulei, piper boabe, 3 linguri faina, 1 lingura otet, 1 lamaie, 1 foaie de dafin, 1 morcov

Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care se trece prin malai sau faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate cand carnea pestelui nu mai este moale, se scoate pe o farfurie si se lasa pana se pregateste sosul. In uleiul ramas de la prajirea pestelui se `adauga o lingura de faina, se lasa pe foc mic, amestecand mereu, pentru ca faina sa nu se arda.Se stinge cu sucul obtinut de la 1 kg de rosii trecut prin masina de tocat, putin sarat si indulcit. Se fierbe 15 min., se adauga otetul, sarea necesara si cateva boabe de piper, dupa care se fierbe sosul descoperit pana devine de consistenta unei smantani. In sos se fierbe si un morcov taiat rondele, cu care se va garnisi pestele. Cand sosul este gata, se strecoara si se toarne peste peste. Se serveste totul cald, cu felii de lamaie si morcov de jur imprejur.

CIORBA DE PERISOARE

Ingrediente

3 morcovi (cca 400 gr)

1 gulie (cca 100gr)

1 radacina patrunjel (cca 150 gr)

1 felie telina (cca 50 gr)

1 ceapa mica (cca 50 gr)

30 ml ulei

8 costite porc (sau oase porc)

1 lingura sare

1 lingura vegeta

1 ardei mic verde

2 rosii

1 lamaie (sau sare de lamaie sau bors)

Amestec perisoare

700 gr carne tocata de doua ori

1 ceapa medie

120 gr orez cu bob lung

1 lingurita sare

1 lingurita piper

1 lingura faina

10 fire patrunjel

2 oua

Preparare:

1. Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare.Cand se inmoaie un pic se pun costitele (sau oasele) deasupra si se acopera cu apa (cca 3.5 l). Se adauga sarea si vegeta.

2. Se toaca marunt din cutit ardeiul si rosiile si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute. Verificati costitele sa fie fierte dupa cele 45 minute si lasati inca putin la fiert daca mai trebuie

3. Cat timp fierbe supa faceti perisoarele tinand cont de urmatoarele:

- carnea tocata e bine sa fie fara multa grasime.

- carnea se trece de doua ori prin masina de carne, trebuie sa fie foarte fina.

- orezul pe care-l folositi sa fie perfect uscat; il puteti pune direct din punga sau daca obisnuiti sa-l spalati, il asezati intr-o strecuratoare la loc caldut si-l lasati sa se ususce perfect; e unul din secrete pentru ca perisoarele sa nu se imprastie in oala.

4. Ceapa se da si ea prin masina de carne sau o dati pe razatoarea mica. Patrunjelul se toaca marunt.

5. Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru perisoare si framantam bine.

6. Ca mainile tot timpul umede formam perisoare de dimensiunea unei nuci.

7. Cand e fiarte costita din supa putem pune perisoarele, una cate una in supa, avand grija sa le asezam pe toata suprafat oalei, nu le inghesuiti intr-un loc. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Cat timp fierb perisoarele spumati supa.

8. Dupa 10 minute, stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca supa. Cand s-a racorit dregeti cu sucul de lamaie (sau sare de lamaie sau bors) dupa gust (eu am pus tot sucul de la 1 lamaie).

9. Serviti cu smantana alaturi si presarata cu patrunjel tocat.

Preview document

Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 1
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 2
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 3
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 4
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 5
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 6
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 7
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 8
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 9
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 10
Managementul Serviciului de Food and Beverage - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Managementul Serviciului de Food and Beverage.doc

Te-ar putea interesa și

Asigurarea calității serviciilor în cadrul hotelului Crowne Plaza

În prezent, se face referire în mod frecvent la termeni cum ar fi calitate, calitate totală, managementul calității etc. Calitatea s-a constituit...

Managementul Operațiunilor în Cadrul Hotelului Crowne Plaza București

INTRODUCERE Industria hotelieră este o componentă a industriei turismului, fiind o activitate economică din sfera serviciilor şi ca orice domeniu...

Contabilitatea financiară și de gestiune cu aplicație în restaurante

INTRODUCERE Contabilitatea este un sistem de culegere, prelucrare şi transmitere a informaţiei diferitilor utilizatori de informaţii. Informaţia...

Rolul Serviciilor Hoteliere în Structura Deservirii Turistice

În prezenta lucrare, într-o formă apreciativă, este prezentat rolul serviciilor hoteliere în structura deservirii turistice. Este necesar de...

Managementului Resurselor Umane în Cadrul hotelului Crowne Plaza Flora București

Introducere Turismul reprezinta un fenomen economico – social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat în viata societatii si influentat de...

Analiza Mediului de Marketing - Hotel Ibis Nord

CAPITOLUL I COORDONATE ALE ACTIVITĂŢII DE PIAŢĂ A HOTELULUI IBIS NORD BUCUREŞTI 1.1 Scurt istoric al lanţului hotelier Accor. Un univers al...

Marriott Bucharest Grand Hotel

Industria hotelieră este o componentă a industriei turismului, fiind o activitate economică din sfera serviciilor şi, ca orice domeniu economic,...

Organizarea Unui Eveniment în Domeniul Turistic

În aceste vremuri în care unităţile turistice încă se chinuie să supravieţuiască recesiunii economice, unele hoteluri care deţin şi restaurante în...

Ai nevoie de altceva?