Managementul Timpului

Extras din proiect Cum descarc?

- Timpul e singura resursa limitata
- Timpul nu se poate economisi se poate doar consuma intr-un mod EFICIENT
- Cel mai "eficient" instrument de economisire a timpului pentru cei mai multi dintre noi este ZIUA de MAINE 
Timpul este o resursa limitata contrar crezului multor persoane care percep timpul intr-o forma liniara, crezand ca vor mai avea sansa de a finaliza in ziua urmatoare ce nu au putut finaliza azi.
Aceasta este una din principalele probleme cu care majoritatea dintre noi se confrunta, incorecta apreciere a duratei fiecarei activitati pe care o derulam. O alta cauza care genereaza aceasta atitudine, consta in lipsa unor obiective bine definite pentru a putea sti cu exactitate unde ne indreptam si ce dorim sa atingem.
Insa un lucru este cert pentru noi toti, anume: timpul trebuie sa fie utilizat eficient. Dar cum vom putea indeplini acest deziderat daca nu avem o viziune de ansamblu asupra activitatilor noastre, daca nu avem obiective si plan de lucru, daca nu avem prioritati definite si mai ales daca desfasuram zilnic activitati "rapitoare de timp".
Termenul Management (din lat. manum agere = ,,a conduce cu mana") a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni".
Termenul desemneaza:
1. functional
- activitate, o actiune respectiv un proces 
- exemple: Managementul proiectului, Managementul timpului, Management personal, Managementul comenzilor, Managementul configuratiei, Managementul cunostintelor, Managementul schimbarii 
- totalitatea actiunilor obisnuite de conducere sau administrare a organizatiilor
2. institutional
- grupa de persoane cu preocupari predominante pentru actiuni organizatorice sau de conducere, 
- agenti ai sportivilor sau artistilor. 
Managementul timpului include ansamblul activitatilor necesar a fi desfasurate in vederea asigurarii realizarii proiectului conform termenelor de executie prevazute prin contract.
Importanta realizarii obiectivului managementului timpului este data de efectul direct pe care esecurile in acest domeniu le au asupra costurilor si credibilitatii contractantului. De regula, depasirile termenului de executie, imputabile constructorului, sunt amendate prin penalizari reprezentand un anumit procent (0,5 - 10% din valoarea lucrarii) sau o suma fixa pentru fiecare zi de intarziere. Pentru beneficiar (investitor) intarzierile inseamna amanari ale punerii in functiune a proiectului, cresterea riscurilor de piata asociate proiectului, intarzieri in recuperarea investitiei, reducerea profitului asteptat, deci pierderi financiare extrem de importante. In concluzie, depasirea termenului de executie poate face ca un proiect considerat initial profitabil sa se transforme intr-unul neprofitabil.
REGULI DE AUR ALE MANGEMETULUI
1. Stabileste-ti o rutina zilnica. Planifica orarul pentru rutini zilnice cum ar fiintalnirile, idicarea postei, ore de serviciu, xerox, fax, scrisori, etc.
2. Fa lucrurile care cer capacitate mentala maxima cand esti in varful capacitatii. Pune intalnirile minore cand capacitatea ta de concentrare este minima.
3. Stabileste termeni limita la toate activitatile. Si respecta-le. Orice poate fi facut in timpl stabilit.
4. Nu amana lucruri importante care nu-ti fac placere. Iti vor bloca capul, reduce creativitatea si capacitatea de munca. Nici o sarcina nu devine mai usoara daca o amani.
5. Amana ce nu este important. Multe asa-zise probleme se pot rezolva de la sine daca le amani.
6. Analizeaza-ti interuperile. Si ia masuri sa le micsorezi sau sa le elimini.
7. Stabileste momente in care sa nu te deranjeze nimeni. Tine sedinte cu tine insuti. Pune o nota va rog nu deranjati la usa, cu un bilet cand esti disponibil.Lasa-ti robotul mergand si raspunde la toate telefoanele mai tarziu sau inchide-l ur si simplu. Fa totul pentru a-ti pastra un timp in care sa ne tu deranjze. Spune-le colegilor cand nu esti disponibil and tell them si cand te pot gasi din nou.
8. Fa lucrurile pe rand. Si tine evidenta lucrurilor urmatoare.
9. Planifica-ti telefoanele. Noteaza-ti pe scurt ce vrei sa spui si ce vrei sa afli.Acest lucru iti salveaza si timpul tau si al celuilalt si imbunatateste comunicarea.
10. Aduna-ti ideile intr-un loc: Time Manager-ul tau personal (sau Agenda). Scrie ideile cand iti vin. Astfel nu vei mai uita nici una. Treci peste ele regulat si foloseste-le.
11. Daca incepi ceva, cat mai posibil termina. Daca imparti lucrurile prea mult, pierzi coerenta, pierzi imaginea de ansamblu si timpul incalzindu-te de fiecare data cand o iei de la capat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Timpului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!