Micromediul întreprinderii

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Capitolul 1. Definitia micromediului
Capitolul 2. Studiu de caz- Agentia de turism HOLIDAY TOURS
2.1 Scurt istoric
2.2 Prezentarea obiectului de activitate
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Aceast proiect este o analiza a mediului de afaceri al unei agentii de turism , a problemelor cu care se confrunta aceasta , a masurilor ce se recomanda a fi adoptate si a implicatiilor acestora asupra imbunatatirii climatului privind investitiile.
Nevoia acestei analize a pornit de la dorinta de a studia mai detaliat evolutia recenta a tarii in plan economic, utilitatea si implicatiile economico-sociale ale masurilor de reformare aplicate in stat.
Structura lucrarii corespunde intentiei autorului de a caracteriza mediul de afaceri si particularitatile unei agentii de turism. Experienta reformei din Romania a aratat ca stabilitatea macroeconomica nu poate fi atinsa decat prin implementarea eficienta a unui pachet comoplet de reforme, care sa creeze un mediu de afaceri sanatos. In general, pentru a infiinta o societate in Romania , nu este nevoie de nici o aprobare speciala. Cu toate acestea , in anumite domenii de activitate , este necesara o autorizatie din partea organelor competente . Procedura generala de infiintare a unei societati presupune indeplinirea unor anumite proceduri legale: obtinerea deciziei judecatoresti , inregistrarea la Registrul Comertului, etc. 
Cunoasterea conceptului de mediu extern al firmei si a componentelor care-l alcatuiesc. Evidentierea si intelegerea esentei principalelor forte care alcatuiesc mediul de marketing, precum si exemple care sa ilustreze potentialul impact al acestora asupra activitatii de piata a firmei.
Prezentarea modalitatilor prin care firma poate supraveghea modificarile de mediu si a celor prin care poate reactiona la aceste modificari.
Intelegerea continutului relatiilor firmei cu mediul extern, a relatiilor directe de piata si a celor de concurenta.
CAPITOLUL 1. DEFINITIA MICROMEDIULUI
DEFINITIE: Micromediul: cuprinde agentiile de imediata apropiere a firnei si anume: furnizori, intermediari clientii, concurenta si publicul
FURNIZORII la fel ca in orice domeniu de activitate, furnizori unui prestator s-au operator turistic-sunt acele firme care ii asigura utilitatile necesare pentru desfasurarea activitatii:materiale,energie, combustibil, etc. in cayul particular al unui organizator de voaiaje si sejururi putem opera o extindere a noutati de furnizor incluzindu-i in aceasta categorie pe toti prestatorii individuali(hoteluri,restaurante,transporturi) al caror servicii turoperatorul le include in produs s-au forfetar. Desi organizatorul de voiaje nu devine efect,proprietarul acestor servicii nu le cumpara in sensul traditional al cuvantului totusi ele reprezinta materia prima pe care el o foloseste pentru a o asambla produsul finit(un sejur s-au un pordus forfetar).
Furnizori care au o putere mai mare de negociere pot exercita presiuni si influienteasupra firmei. Puterea de negociere a furnizorilor depinde de talia lor(daca la o destinatie exista un singur hotel, acesta poate negocia cu agentiile de turism de pe poziti de forta).
INTERMEDIARII sunt firmele specifice in creerea si distribuirea produselor turistice. Intermediarele de pe piata turistica se impart in doua mari categorii 
1)turoperatorii s-au organizatorii de voiaje. Acestea sunt cei care creeaza si vand produsele turistice integrate,utilizand in acest scop serviciile oferite de prestatorii individuali de industrie.
2) agentiile de turism numite sia 'detailiste' acestea sunt intermediari care vind in contract direct cu clientela potentiala,oferindu-i informatii asupra ofertei disponibile. Agentiile de turism sunt de asemenea autorizate sa vinda produsele turistice la preturi dinainte stabilite.
CLIENTII reprezinta o componenta principala a micromediului. Existenta clientilor depinde supravietuirea firmei. Uneori un operator turistic trebuie sa faca distinctia intre notiunea de client si ceea de beneficiar.Daca beneficiarii fectivii ai serviciilor turistice sunt in totdeauna persoane fizice clienti platitori pot fii uneori si persoane juridice(cum ar fii in cayul unei intreprinderi care suporta cheltuieli legate de organizarea unei reuniuni a fortelor sale de vanzare dintr-o anumita zona).Clienti intreprinderi turistice sunt persoane fizice s-au juridice care cumpara s-au utilizeaza produse turistice.Intreprinderea turistica trebuie sa acorde o mare impotranta clientului intrucat produsul turistic trebuie sa evolueze potrivit nevoilor clientilor. Cunoasterea clientului este o conditie obligatorie pentru intreprinderea turistica.Aceasta cunoastere are la baza urmatoarele informatii referitoare la:
- originea clientului (tara de provenienta)
- tipul clientului-individual
- de grup
- persoana importanta
- client obijnuit
- motivul voiajului s-au sejurului


Fisiere în arhivă (1):

  • Micromediul intreprinderii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Braicu C. -  Managementul afacerilor, Editura Fundatia Romania de Maine, Bucuresti, 2003
2. Ionescu, I.; Ionascu, V., Economia intreprinderii de turism si comert, Editura Uranus, Bucuresti, 2002
3. Nistoreanu, P., Managementul in turism servicii, Editura ASE, Bucuresti, 2002
4. Kerbalek I., Economia intreprinderii, Editura Forum, Bucuresti, 1999
5. Patriche D., Economie comerciala, Editura Institutului National "Virgil Madgearu", colectia "Comert modern", Bucuresti, 1993
6. https://www.holidaytourmures.ro/
7. https://www.facebook.com/holidaytourmures.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!