Modalități de promovare a unui produs

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere 
Pentru a avea succesul dorit pe piata, inainte de lansarea unui produs, trebuie sa analizezi piata actuala, saobservi care sunt dorintele si asteptarile consumatorului si apoi sa decizi in ce privinta si cum vei actiona. Studierea tuturor componentelor care alcatuiesc piata si factorii care il influienteaza ajuta intreprinderea la stabilirea unor obiective si abilitati realizabile prin intermediul utilizarii diferitelor instrumente si strategii.
Pregatirea pietei pentru produsul lansat urmareste crearea unui climat de interes, curiozitate si rabdare, principalul element de actiune fiind publicitatea impreuna cu alte modalitati de pregatire: magazine de prezentare, pavilioane de monster, expozitii, mede rotunde, campanii de prezentare, reclame, autovizuale.
Lansarea pe piata a unei firme reprezinta un element important si constituie deopotriva o anvergura si un angajament care implica o multitudine de decizii tactice si operative, transpunerea unei strategii, asigurarea mijloacelor necesare care sa asigure obtinerea unui avantaj competitiv prin care produsul sa fie remarcat si apreciat de client.
Un factor important in acest proces lung de decizii , actiuni, resurse si interese privind demararea produsului este ocupat de strategia de marketing a firmei. Cu ajutorul acestui instrument managerial se traseaza principalele directii ale rolului firmei in mediul in care acesta isi va desfasura activitatea si atingerea obiectivelor sale.
Pentru a reusi sau pur si simplu pentru a supravietui firmele au nevoie de o noua filozofie. Pentru a castiga pe pietele de astazi, acestea trebuie sa se orienteze pe client astfel fiind necesar ca ele sa ofere o valoare superioara consumatorilor vizati. Firmele trebuie sa devina constiente de necesitatea crearii clientelei si nu doar a crearii produsului, drept urmare trebuie sa se preocupe de ingineria pietei si apoi de ingineria produsului.
Din punct de vedere al marketingului, firmele obtin un avantaj concurential venind cu oferte care satisfac nevoile consumatorilorvizati intr-o masura mai mare decat ofertele concurentilor. Acest avantaj se poate obtine prin furnizarea unei valori mai mari pentru client (adica prin practicarea unor preturi mai mici decat cele ale concurentilor sau prin oferirea mai multor avantaje care justifica preturile marite).
Principala activitate de comunicare a firmei este mixul promotional, programul comunicatiilor de marketing ce consta in combinatia specifica a instrumentelor de publicitate, vanzarea personala, promovareavanzarilor si relatiilor publice, utilizate de aceasta pentru a-si indeplini obiectivele de marketing si publicitate".
Pentru ca impactul comunicarii sa fie maxim, intregul mix de marketing al firmei, nu numai promovarea, ci si produsul trebuie sa fie coordonat in asa fel, incat sa se asigure o difuzare completa a informatiei si o receptionare a modului in care acestea sunt apreciate.
Implementarea strategiei de marketing este un proces dificil, ce se realizeaza printr-un complex de actiuni practice, ce reflecta viziunea organizatiei cu privire la modalitatile concrete de atingere a obiectivelor stabilite, concentrata in notiunea de mix de marketing.
Strategia de marketing, componenta a politicii de marketing, include mijloacele pe care firma urmeaza sa le utilizeze in vederea realizarii obiectivelor de piata pe care si le-a propus, in concordanta cu coordonatele generale ale politicii de marketing.
Strategia de marketing poate fi elaborata in diverse momente si cu diverse ocazii: in cazul lansarii pe piata a unui nou produs, odata cu fundamentarea programelor, planurilor sau bugetelor firmei etc. Specialistii recomanda elaborarea, la nivelul firmei, a unui set de strategii de marketing, set care sa includa si strategii ,,de rezerva", pe care firma sa le poata aplica in situatiile de criza, in situatiile neprevazute.
Inovatia este instrumentul specific al anteprenorilor, mijlocul prin care ei exploateaza schimbarea ca pe o ocazie pentru diferite afaceri sau diferite servicii. Poate fi reprezentata ca o disciplina, poate fi invatata, poate fi practicata.
Pentru a avea succes in societatea noastra care comunica excesiv, o companie trebuie sa-si creeze o pozitie in mintea consumatorului potential, pozitie care ia in calcul nu numai punctele forte si slabiciunile acelei companii, ci si pe cele ale competitorilor ei.


Fisiere în arhivă (1):

  • Modalitati de promovare a unui produs.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  Adina Claudia Popescu," Marketing", Editura Economica, Bucuresti, 2002
-  Adriana Zait, "Marketingul serviciilor", Editura Sedcom Libris, Iasi, 2004
-  Alex Mucchielli, Arta de a influienta, Editura Collegium Polirom, Iasi, 2002
-  Al Ries si Jack Trout, "Pozitionarea lupta pentru un loc in mintea ta", Editura Curier Marketing, Bucuresti, 2004
-  Antonious Karayannis, "Succesul in afaceri", Editura Economica, Bucuresti, 1995
-  Fhilip Kotler, "Principiile marketingului", Editura Teora, Bucuresti, 1998
-  Gary Jones,"Primii pasi in afaceri", Editura Teora, Bucuresti, 1997
-  Gerald Zaltman, ,,Cum gandesc consumatorii", Editura Polirom, Iasi, 2004
-  Michael E. Porter,"Avantajul concurential", Editura Teora, Bucuresti, 2001
-  Petre Datculescu, "Cercetarea de marketing", Editura Branbuilders Grup, Bucuresti, 2006
-  Peter F. Drucker, "Inovatia si sistemul anteprenorial", Colectia Biblioteca Bancii nationale, Editura Enciclopedica, Bucuresti, 1993


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!