Motivarea Functionarilor Publici

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS:
CAPITOLUL 1 Necesitatea cresterii gradului de motivare a functionarilor publici 
in general si pentru Primaria Sectorului 2 2 
1.1. Teoriile motivationale 3 
1.2. Tendinte interne si internationale in ceea ce priveste activitatea de motivare a functionarilor publici 6
1.2.1. Motivarea functionarilor publici in tIrile Uniunii Europene 6
1.2.2. Motivarea functionarilor publici in Romania 11
1.3. Necesitatea cresterii gradului de motivare a functionarilor publici in cadrul Primariei Sectorului 2 14
1.4. Baza legalI de motivare a functionarilor publici 15
CAPITOLUL 2 Particularitati ale motivarii functionarilor publici
in cadrul Primariei Sectorului 2 17
2.1. Moduri de motivare a functionarilor publici in cadrul Primariei Sectorului 2 17
2.2. Chestionar privind motivarea functionarilor publici in cadrul Primariei Sectorului 2 20
CAPITOLUL 3 Principalele aspecte negative si pozitive referitoare la
particularitatile motivarii functionarilor publici in cadrul Primariei 
Sectorului 2 33
CAPITOLUL 4 Modalitati de imbunatatire ale activitatii de motivare a 
functionarilor publici din cadrul Primariei Sectorului 2 39
BIBLIOGRAFIE 46
ANEXE 47


Extras din proiect Cum descarc?

1. Necesitatea cresterii gradului de motivare a functionarilor publici in general si pentru Primaria Sectorului 2
Activitatea administratiei publice are in vedere satisfacerea necesitatii intereselor publice generale a celor administrati. Insa, pentru a-si duce la indeplinire activitatea in conditii optime, autoritatile si institutiile administratiei publice au nevoie de resurse materiale, financiare si umane, adica administratia publica are nevoie de personal, de materiale si de bani.
Dintre toate acestea, resursa cea mai importanta si valoroasa este resursa umana.
Conform Statutului functionarilor publici, persoana care ocupa o functie publica este functionar public, iar totalitatea functionarilor publici din autoritatile si institutiile publice constituie corpul functionarilor publici.
Prin termenul de functie publica, potrivit Statutul functionarilor publici, se intelege ansamblul atributiilor si responsabilitatilor stabilite de autoritatea sau institutia publica in vederea ducerii la capat a activitatilor sale.
Se poate spune ca administratia publica reprezinta un ansamblu de functii publice ce sunt prevazute prin lege si incredintate functionarilor publici care le indeplinesc in baza competentei acordate.
Motivarea este un termen general ce descrie procesul inceperii, orientarii si mentinerii unor activitati fizice si psihologice. El este un concept larg ce cuprinde o serie de mecanisme interne cum ar fi: preferinta pentru o activitate fata de alta, entuziasmul si vigoarea reactiilor unei persoane, persistenta unor modele (tipare) organizate de actiune pentru indeplinirea unor obiective relevante .
Problemei motivatiei personalului i se atribuie o mare importanta atat in sectorul privat cat si in cel bugetar. Toti managerii sunt de acord ca atingerea obiectivelor organizationale depinde foarte mult de comportamentul si atitudinea subordonatilor lor fata de sarcinile ce le revin. Astfel, printre functiile managementului public regasim si functia de motivare. Functia de motivare consta in ansamblul proceselor de management prin care resursele umane din institutiile publice sunt stimulate sa contribuie la stabilirea si realizarea obiectivelor previzionate .
In general s-a presupus ca institutiile publice vor angaja cu predilectie persoane ale caror valori si nevoi sunt mai potrivite pentru menirea de serviciu public a institutiei. Insarcinate cu promovarea bunastarii sociale generale, dar si cu protectia societatii si a fiecarui individ ce face parte din aceasta, organizatiile publice au adesea scopuri mai vaste si cu un impact mai profund decat cele pe care le regasim in mod obisnuit in sectorul privat.
Astfel, este vital pentru toate organizatiile sa isi motiveze personalul cat mai bine posibil. Acest fapt conduce la un mediu de lucru mai multumit, si, ce e mai important, la un mediu de munca mai productiv. Mai productiv inseamna mai competitiv si mai profitabil.
1.1. Teoriile motivationale
In preocuparea lor de a studia comportamentul oamenilor in organizatii si in afara acestora, diversi autori au ajuns la concluzia ca la baza acestuia se afla anumite elemente, mai mult sau mai putin explicite si ca urmare definitiile date motivatiei au in vedere atat aspectul fizic cat si cel psihologic al actiunii umane.
Preocuparile pentru cresterea performantelor in organizatii si studiul comportamentului uman au dus la formularea mai multor teorii privitoare la motivatie. Primele preocupari dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Frederick Winslow Taylor (1856-1917) publica, in 1895, lucrarea A piece rate system (Sistemul acordului individual) in care isi exprima conceptiile despre management. Ideile sale le-a dezvoltat ulterior, in alte doua lucrari publicate in anii 1903 si 1911: Shop Management (Managementul atelierului) si


Fisiere in arhiva (1):

  • Motivarea Functionarilor Publici.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!