Motivatiile Hotelierilor Clujeni in Demararea unei Afaceri

Extras din proiect Cum descarc?

Definitii ale intreprinzatorului
"Intreprinzatorul", spunea economistul francez Jean Baptiste Say pe la 1800 "transfera resursele economice dintr-un domeniu cu o productivitate mai scazuta intr-unul cu o productivitate mai mare si cu profituri mai mari".
Prima folosire a termenului de intreprinzator intr-un context economic este atribuita lui Richard Cantillon, care, intr-o lucrare publicata in 1955, asociaza persoana intreprinzatorului cu asumarea riscului.
In prezent, intreprinzator este considerata persoana care initiaza sau preia o afacere, asumandu-si uneori anumite riscuri pe care mai multi oameni obisnuiti nu ar face-o, iar alteori aplicand cunostintele funadamentale intr-un mod cu totul original pentru a-si asigura succesul afacerii.
Riscurile care apar odata cu crearea organizatiei pot fi financiare, materiale si psihologice. Termenul "intreprinzator"(entrepreneur), este un cuvant de origine fratuzeasca, datat din secolul al 17-lea, evoluand de-a lungul anilor intr-o multitudine de definitii, dar majoritatea includ urmatoarele caracteristici:
- Creatie: se da startul unei noi afaceri;
- Inovatie: afacerea implica un nou produs, proces, piata, material si de asemenea o noua organizatie;
- Asumarea riscului: proprietarul afacerii poarta riscul posibilei pierderi sau falimentului afacerii;
- Management general: proprietarul afacerii poate fi ca un ghid al afacerii care aloca resursele necesare;
- Indeplinirea scopului: nivele ridicate de crestere si un profit asteptat.
Intreprinzatorii sunt oameni care inventeaza afaceri, care inventeaza clientela.Intreprinzatorul reprezinta in primul rand un realizator de lucruri noi, un creator de activitati. Se poate spune ca intreprinzatorul este persoana care da dovada de initiativa in abordarea unei probleme. In sensul economiei de piata, intreprinzatorul este persoana ce initiaza individul sau in asociere o afacere care investeste capital si produce sau presteaza servicii.
El pune in miscare capitalul inactiv, isi asuma un risc si conduce afacerea spre a obtine profit maxim.
Caracteristicile necesare unui intreprinzator
Asupra reusitei unei afaceri isi pun amprenta mai multi factori. Unul dintre acestia este si calitatea intreprinzatorului. Sunt afaceri cu multiple posibilitati de succes si care nu reusesc din cauza intreprinzatorului.
Un intreprinzator trebuie sa posede capacitatea de a sesiza si descifra elementele specifice naturii umane, a celor implicati in dezvoltarea proceselor de munca din cadrul firmei.
Aceasta capacitate presupune pe langa experienta si cunostintele dobandite prin indelungate procese de formare profesionala si experientaunor calitati innascute absolut necesare, care se reflecta sintetic in talentul de intreprinzator. In acest sens, specialistii afirma a activitatea de intreprinzator este o arta ce necesita talent specific. O paralela intre activitatea de intreprinzator, pictura as muzica nu este exagerata. Asa cum nu orice om poate deveni pictor sau muzician bun, chiar daca se pregateste temeinic si cu profesori buni, la fel nu orice persoana poate deveni un intreprinzator eficace. Premiza esentiala o constituie desigur, existenta talentului de om intreprinzator, dublat de un efort intens, continuu si directionat de pregatire in acest domeniu.
In ceea ce priveste caracteristicile pe care trebuie sa le posede un intreprinzator, de regula se accepta ca nu pot lipsi urmatoarele:inteligenta peste medie; memorie buna; spirit de observatie pronuntat; capacitate mare de munca; stare buna a sanatatii; cunostinte economice si tehnice; cunostinte psihosociologice de nivel mediu; capacitate decizionala ridicata; abilitate in relatiile umane; capacitate in domeniul colectiv; dorinta puternica de a conduce; spirit inovational; experienta in procesul muncii.
Intreprinzatorul trebuie sa posede un caracter puternic, pentru a fi capabil sa reziste tuturor greutatilor; tenacitate; agresivitate; spirit analitic(capabil sa determine cauzele unei probleme, pentru ca apoi s-o poata solutiona); creativitate(poseda o imaginatie bogata;capabil sa inventeze); perseverenta, insistenta. Deoarece formalitatiile sunt numeroase pot fi intampinate o serie de dificultati ce vor trebui depasite.
Calitatiile necesare pentru a reusii intr-o afacere: intuitie; spirit de initiativa; capacitatea de a risca; comunicativitate; sa fie devotat ideii de afacere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Motivatiile Hotelierilor Clujeni in Demararea unei Afaceri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!